Kevätmuutto piristyy, ilma lämpeni

Maanantaina 6.4.2020 oli maltillista (7-9 m/s) etelälounaista tuulta ja lämpöä jo 8 astetta. Taivas oli aamulla pilvinen, myöhemmin auringonporotusta ja aamulla näkyvyys merelle oli aika utuinen. Pilvinen ja lämmin yö oli nyt tuonut saareen kohtalaisen annoksen pikkulintuja, mm. punarintoja oli n. 90 ja rautiaisia n.15, lisäksi 5 laulurastasta ja 7 punakylkeä. Yö oli pudottanut saareen myös sekä suopöllön (eteläniemellä) että sarvipöllön (Kattrumpanin portin männyissä), lisäksi saaressa nähtiin mm. lehtokurppa, varpushaukka, 2 närheä, 3 ristisorsaa, 6 uuttukyyhkyä, 7 sepelkyyhkyä, töyhtöhyyppä, 2 peukaloista ja 3 luotokirvistä. Aamustaijilla (2 tuntia) kertyi niukasti merihavaintoja, mainittavia 140 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, 9 allia, 4 ruokkia, 2 haapanaa ja 4 tavia.

HIPPIÄINEN ON KEVÄISIN VÄHÄLUKUINEN

HIPPIÄINEN ON KEVÄISIN VÄHÄLUKUINEN

Tiistaina 7.4.2020 oli kevään ”lämpimin” (maksimi 8,6 astetta) päivä, tuuli oli etelälounaasta 6-11 m/s ja ilma utuinen. Aurinkoista oli klo 13 asti ja sen jälkeen saatiin ajoittain vähän vesisadetta. Staijia aamulla pari tuntia, mutta merellä oli kovin hiljaista. Kierrettiin koko saari. Merellä nähtiin mm. 72 mustalintua, 8 allia, 4 ruokkia, haapana, 17 tavia ja 2 muuttavaa harmaahaikaraa. Saaresta löytyi mm. 2 ristisorsaa, 2 taivaanvuohta, uuttukyyhky, närhi, kevään eka isolepinkäinen, 2 kulorastasta, 2 peukaloista, n. 80 punarintaa, n. 15 rautiaista, kevään eka tiltaltti, 2 luotokirvistä ja 2 naaraspukuista mustaleppälintua, molemmat hotellialueella. Iltapäivällä tehtiin kotona vähän kirjoitushommia, pari deadlinea lähestyy.

TOINEN HOTELLIALUEEN MULELEISTA

TOINEN HOTELLIALUEEN MULELEISTA

Keskiviikkona 8.4.2020 jatkui lämmin lounainen ilmavirtaus – tuulta oli aamulla 5 m/s, iltapäivällä jo 13-16 m/s. Lämpöä oli 7 astetta ja taivas pääosin aurinkoinen. Staijia pari tuntia luotsiasemalla ja koko saaren kierros lukuun ottamatta eteläniemen kärkeä. Merellä näkyi mm. kuikka, 25 haapanaa, 4 jouhisorsaa, 82 mustalintua, 5 allia ja 29 ruokkia. Lepäileviä haahkoja on edelleen huomattavasti aiempia vuosia vähemmän, vain 200-300 yksilöä aiempien tuhansien sijaan. Saaresta löytyi mm. 2 ristisorsaa, tuulihaukka, ad-kanahaukka, 2 närheä, 4 kulorastasta, 2 ylilentävää kurkea ja hautausmaan nurkilla suopöllö.

LÄMPÖVÄREILYSSÄ KAUKAA OTETU KUVA SUOPÖLLÖSTÄ HAUTAUSMAAN NURKALLA

LÄMPÖVÄREILYSSÄ KAUKAA OTETU KUVA SUOPÖLLÖSTÄ HAUTAUSMAAN NURKALLA

Pikkulintujakin oli kohtalaisesti, n. 60 punarintaa, 18 rautiaista, tiltaltti, tikli, 2kv koiras mustaleppälintu kylällä, jälleen koulun lahden rannalla pikkusirkku ja Disan ruokinnalla kevään eka nokkavarpunen. Peippoja ja järripeippoja on molempia muutama kymmenen. Tänään saapui meidän rantavajan terassin puutavara mantereelta.

PIKKUSIRKKUA EN VÄSY KUVAAMAAN - TÄNÄÄN KOULUN LAHDEN RANNASSA

PIKKUSIRKKUA EN VÄSY KUVAAMAAN – TÄNÄÄN KOULUN LAHDEN RANNASSA

VIIME YÖNÄ OTTAMANI KUVA "SUPERKUUSTA" PÄÄTYI YLE1 AAMUN TELEVISIOUUTISIIN. Kuvan tv-ruudulta otti Jukka J Nurmi.

VIIME YÖNÄ OTTAMANI KUVA ”SUPERKUUSTA” PÄÄTYI YLE1 AAMUN TELEVISIOUUTISIIN. Kuvan tv-ruudulta otti Jukka J Nurmi.

NYT KUN SAARESSA ON POIKKEUKSELLISEN VÄHÄN KULKIJOITA NIIN RISTISORSAT VIIHTYVÄT ITÄRANNALLA - TÄSSÄ KOMEANOKKAINEN KOIRAS

NYT KUN SAARESSA ON POIKKEUKSELLISEN VÄHÄN KULKIJOITA NIIN RISTISORSAT VIIHTYVÄT ITÄRANNALLA – TÄSSÄ KOMEANOKKAINEN KOIRAS

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.