Hipö yllätti

Maanantaina 27.4.2020 oli kylmän yön ja pohjoistuulen jälkeen hiljaista muuttorintamalla. Päivällä lämpeni 7 asteeseen, taivas oli pilvetön ja aamun pohjoistuuli (5 m/s) vaihtui heikoksi suunnaltaan vaihtelevaksi tuuleksi. Staijia runsaat 3 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin taas koko saari lukuun ottamatta Kesnäsiä. Muuttavana/merellä nähtiin mm. laulujoutsen, 35 kuikkaa, 25 Gaviaa, 76 valkoposkihanhea (3a), 2 kanadanhanhea, 92 mustalintua, 23 pilkkasiipeä, 92 ruokkia, 4 merikihua, 2 harmaahaikaraa, 20 isokuovia, 2 pikkukuovia, mustaviklo, 2 kapustarintaa, töyhtöhyyppä, 2 mustavarista ja räystäspääsky. Saarikomppaus tuotti mm. 2 heinätavia edelleen, 2 karikukkoa edelleen, 2 valkovikloa, 2 taivaanvuohta, käpytikka, tilhi, pensastasku ja edelleen koiras sepelrastas Teerikallion alueella. Mukava ulkoilusää, mutta saaressa oli kovin niukasti pikkulintuja – mm. leppälintuja vain yksi, tiltaltteja 3 jne.

OUTI NAPPASI DOKUMENTIN SEPELRASTAASTA (kuva: Outi Sarjakoski)

OUTI NAPPASI DOKUMENTIN SEPELRASTAASTA (kuva: Outi Sarjakoski)

Tiistaina 28.4.2020 oli epävakainen sää – pilvistä, heikkoa sadetta pitkin päivää, kylmää (5 astetta) ja kohtalaista itätuulta (5-9 m/s). Staijia yhteensä vain runsas tunti, merelle ajoittain huonohko näkyvyys. Kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. laulujoutsen, harmaahaikara, 2 heinätavia edelleen, 14 ruokkia, 20 pilkkasiipeä, 55 mustalintua ja merikihu.

LUOTOKIRVISIÄ PESINEE PÄÄSAARELLA KAKSI PARIA

LUOTOKIRVISIÄ PESINEE PÄÄSAARELLA KAKSI PARIA

Saaressa oli mm. karikukko, taivaanvuohi, suokukko, 2 valkovikloa ja hiukan enemmän pikkulintuja – mm. 9 mustapääkerttua, 3 kirjosieppoa ja 11 tiltalttia. Päivän ”stara” oli jalkapallokentän läheltä löytämämme hiiripöllö – harvinainen ilmestys saaressa etenkin näin keväällä. Saalisteli myyriä pari kertaa, ei nähty enää iltapäivällä. Rivaston Ari näki aamulla punasotkan ja luotsikutterista Gråharunin luona vielä n. 40 merisirriä.

KEVÄINEN HIIRIPÖLLÖ YLLÄTTI

KEVÄINEN HIIRIPÖLLÖ YLLÄTTI

Keskiviikkona 29.4.2020 jatkui pohjoisvirtaus – koko päivän N-tuulta 6-9 m/s, lämpöä oli aamulla vain 2 astetta ja illalla 6. Puolipilvistä. Staijia taas aamulla 3 tuntia, mutta muutto vastatuuleen oli heikkoa. Saari kierrettiin lukuun ottamatta Enskäriä. Nähtiin mm. härkälintu, 5 kuikkaa, 2 kanadanhanhea, 110 mustalintua, 19 pilkkasiipeä, 16 ruokkia, tuulihaukka ja kalasääski. Saaressa havaittiin mm. 2 heinätavia edelleen, 10 valkovikloa, rantasipi, karikukko, sinisuohaukka ja käpytikka, mutta pikkulinnut olivat taas kovin vähissä. Punarintoja ja pikkurastaita oli jonkin verran, hysyjä vain kirjosieppo, leppälintu ja muutama tiltaltti. Jospa pohjoisvirtaus hellittäisi edes toukokuussa…

leppälintu_05_Korppoo_04_20

KOIRAS LEPPÄLINTU ON HIENO ILMESTYS

KOIRAS LEPPÄLINTU ON HIENO ILMESTYS

Blogin kuvat löytyvät isompina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.