Sumua ja – lisää sumua

Maanantai 4.5.2020 oli toinen sumupäivä eilisen jatkoksi. Nyt sumu oli vielä sakeampaa – koko päivän näkyvyyttä oli vain muutama sata metriä ja ilma oli kostean kalsea (6 astetta). Eteläkaakkoinen tuuli oli heikkoa, 2-5 m/s. Ei tietenkään staijia, mutta kierrettiin likimain koko saari. Lintuja oli eilistäkin vähemmän, mutta jotain kuitenkin. Mainittavimmat olivat 2 ristisorsaa, 2 valkovikloa, nokkavarpuspari (meidän saunalla), 2 luotokirvistä, pensaskerttu, naaraspukuinen sepelrastas Kesnäsissä (kevään 7:s sera) ja naaraspukuinen mustaleppälintu hotellilla. Sumun keskeltä saapui päivällä ”aavemaisesti” n. 45 tundrahanhen parvi, joka voimakkaasti äännellen paineli aivan päältämme kohti mannerta.

HAAHKAT ALKAVAT LÄHESTYÄ RANTOJA, MITÄÄN MERKKIÄ PESIMISESTÄ EMME OLE KUITENKAAN HAVAINNEET

HAAHKAT ALKAVAT LÄHESTYÄ RANTOJA, MITÄÄN MERKKIÄ PESIMISESTÄ EMME OLE KUITENKAAN HAVAINNEET

PARI NOKKAVARPUSTA PIIPAHTI SAUNALLAMME

PARI NOKKAVARPUSTA PIIPAHTI SAUNALLAMME

Tiistaina 5.5.2020 oli jo kolmas sumupäivä putkeen. Sakeaa sumua myöhäiseen iltapäivään saakka ja viileää, kunnes illansuussa hetken 11 astetta lämmintä sumun hälvettyä. Heikkoa itä-pohjoistuulta. Ei tänäänkään staijia, mutta saari kierrettiin lukuun ottamatta Kesnäsiä. Nähtiin mm. 2 ristisorsaa, tuulihaukka, valkoviklo, kevään eka suosirri, 2 taivaanvuohta ja pikkulintuja mm. kevään eka harmaasieppo, 25 mustapääkerttua, 15 hernekerttua, 7 kirjosieppoa, 15 pensastaskua ja 12 leppälintua. Teerikallion reunamilta löytyi päivän tauon jälkeen edelleen saaressa viihtyvä 2kv koiras sepeltasku. Vähän lisää kuvia ko. linnusta syntyi sumusta huolimatta.

LIENEEKÖ SUMU PIDÄTELLYT SEPELTASKUA NÄIN PITKÄÄN...

LIENEEKÖ SUMU PIDÄTELLYT SEPELTASKUA NÄIN PITKÄÄN…

Keskiviikkona 6.5.2020 sumu vihdoin hellitti ja odotukset olivat korkealla. Päivästä tuli kuitenkin vaatimaton lintupäivä vuodenaika huomioiden. Kylmä ja kirkas yö sekä aamuinen luoteistuuli pitivät muuton heikkona ja saari oli kirkkaana yönä melko tehokkaasti tyhjentynyt linnuista. Lämpöä oli enimmillään 8 astetta ja päivä oli puolipilvinen. Aamulla staijia 2,5 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin saari lukuun ottamatta Kesnäsiä. Merellä muuttavana näkyi mm. 3 tundrahanhea, 15 kuikkaa, kaakkuri, 9 Gaviaa, ristisorsa, 23 ruokkia, 235 mustalintua ja 5 merikihua. Saarikierroksella mainittavia olivat 2 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa, 3 karikukkoa, 2 valkovikloa, pikkuvarpunen, 2 naaraspukuista mustaleppälintua ja kevään ekat 2 satakieltä. Iltapäivä käytetiin pihahommiin, mm. vuoden ensimmäinen ruohonleikkaus oli ohjelmassa.

MUSTAPÄÄKERTTUJA ON NYT RUNSAASTI MAASTOSSA

MUSTAPÄÄKERTTUJA ON NYT RUNSAASTI MAASTOSSA

Uusimmat kuvat löytyvät isompina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.