Vielä annos sepelhanhia

Torstaina 4.6.2020 itäkoillinen tuuli jatkui heikkona (4-7 m/s) ja taivas oli puolipilvinen. Lämpö käväisi 16 asteessa. Staijia taas n. 5 tuntia ja koko saari kompattiin. Lintuja oli selvästi aiempaa vähemmän sekä merellä että maalla. Kevätmuutto hiipuu, tosin acroja ainakin saapuu edelleen lisää. Nähtiin mm. 88 sepelhanhea (2a), 5 kuikkaa, 7 kaakkuria, 2 Gaviaa, 135 mustalintua, 54 ruokkia, 3 vaaleaa merikihua ja isokuovi. Saaressa havaittiin mm. 8 viitakerttusta, 7 luhtakerttusta, 5 rytikerttusta, ruokokerttunen, pikkusieppo, punatulkku, nokkavarpunen ja edelleen kirjosiipikäpylintu. Iltapäivällä tuli leikattua pihanurmikko, sillä huomiseksi povattiin vähän sadettakin. Saareen saapui lintuja kuvaamaan Kari Norha.

HAARA- JA RÄYSTÄSPÄÄSKYT RAKENTAVAT INNOKKAASTI PESIÄÄN

HAARA- JA RÄYSTÄSPÄÄSKYT RAKENTAVAT INNOKKAASTI PESIÄÄN

Perjantaina 5.6.2020 oli pitkään lähes tyventä ja puolipilvistä, myöhemmin itätuulta 6 m/s. Lämpöä oli päivällä 17 astetta. Illalla etelästä lähestyi sadealue, pitkästä aikaa. Staijia n. 5 tuntia luotsiasemalla ja taas koko saari kompattiin. Lintumaailma hiljenee edelleen kesää kohti. Tänään nähtiin merellä/muutolla mm. 9 valkoposkihanhea, 76 mustalintua, 60 telkkää, 8 kuikkaa, kaakkuri, 31 Gaviaa, 1 lajilleen määrittämätön jäägavia (länteen klo 10.25), 54 ruokkia, etelänkiisla ja nuolihaukka. Eteläpuolen vesialueelle on kerääntynyt koirashaahkojen sulkasatoparvia ja tyyneltä mereltä, hyvässä näkyvyydessä, laskettiin aamulla yhteensä n. 24300 yksilöä! Saaressa havaittiin mm. 5 viitakerttusta, 3 luhtakerttusta, 20 harmaasieppoa, 2 pensastaskua ja punatulkku.

HARMAASIEPPOJA MUUTTAA VIELÄ LUKUISASTI

HARMAASIEPPOJA MUUTTAA VIELÄ LUKUISASTI

Lauantaina 6.6.2020 oli reipasta etelätuulta – aamulla 9-10 m/s ja iltapäivällä ja illalla enimmillään lähes myrskyisästi 19 m/s (puuskat 24). Taivas oli puolipilvinen, mutta sadetta saatiin aamulla klo 8 saakka ja iltapäivälläkin pari tuntia. Lämpöä oli vain 13 astetta. Staijia pitkin päivää ja koko saari kierrettiin.

SATEEN LOMASSA PILKOTTI AURINKO SUORAAN PUNAVARPUSEEN

SATEEN LOMASSA PILKOTTI AURINKO SUORAAN PUNAVARPUSEEN

Etelätuuli painoi kevään viimeisiä hanhiparvia tänne Utöhön ja siksi katsottavaa riitti vielä merellä. Nähtiin mm. 17 valkoposkihanhea, 802 sepelhanhea (8a), 52 mustalintua, 9 kuikkaa, kaakkuri, 14 Gaviaa, 46 ruokkia ja 2 etelänkiislaa. Saari ei tuottanut juuri mitään mainittavaa, 2 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa ja 7 tervapääskyä. Huuhkaja on taas useana aamuna näyttäytynyt Kobbanilla. Iltapäivällä kuvasin pitkään saunallamme punavarpusia ja satakieltä. Outi lähti aamulaivalla mantereelle käymään ja saareen saapuivat illansuussa mm. Varesvuon Markus ja Minna, Jouni Tittonen, Marita Kari ja lintureissulle myös Tiina Virtanen ja Heli Perttula. Yhteysaluksena toimii nyt m/s Kökarin tilalla m/s Isosaari (ent Aspö), mutta lähiaikoina liikenteeseen pitäisi palata m/s Baldur (ent Eivor). Kyllä ainakin laivoja riittää…

SATAKIELET LAULAVAT INNOKKAASTI PÄIVÄLLÄKIN

SATAKIELET LAULAVAT INNOKKAASTI PÄIVÄLLÄKIN

Sunnuntaina 7.6.2020 tuuli edelleen etelästä, aamulla 12-14 m/s ja illansuussa 7 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä oli enimmillään 14 astetta. Näkyvyys oli hyvä. Staijia taas yli 5 tuntia ja koko saari kierrettiin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 32 sepelhanhea, 37 mustalintua, 6 kuikkaa, 3 kaakkuria, 6 Gaviaa, 183 ruokkia ja peräti 7 etelänkiislaa (mm. a3), tervapääskyjä muutti 13. Länsipuolella haahkaporukassa nähtiin 3kv koiras kyhmyhaahka, joka oli vaikeasti paikannettavissa isohkossa aallokossa. Saaressa nähtiin mm. 2 räyskää, käki, 2 satakieltä, 2 kultarintaa, 5 luhtakerttusta, 3 viitakerttusta, 2 rytikerttusta, idänuunilintu, vielä 2 pensastaskua ja urpiainen. Kari Norha ja Hyvärisen Ismo lähtivät päivällä mantereelle.

LUHTAKERTTUSIA JÄÄ YLEENSÄ PARI PARIA PESIMÄÄNKIN

LUHTAKERTTUSIA JÄÄ YLEENSÄ PARI PARIA PESIMÄÄNKIN UTÖHÖN

Maanantaina 8.6.2020 oli minunkin lähdettävä parin kuukauden yhtäjaksoisen saarijakson jälkeen käväisemään mantereella. Aamu oli heikkotuulinen, pilvinen, utuisen kostea ja melko lämmin. Staijia runsas tunti luotsiasemalla ja kierrettiin vähän saartakin ennen laivan lähtöä. Mainittavia havaintoja olivat mm. 3 valkoposkihanhea, 21 ruokkia, etelänkiisla, valkoviklo, isokuovi, tp suosirri ja idänuunilintu sääaseman lähellä. Mantereelle lähtivät lisäkseni myös Tittonen, Kari, Virtanen ja Perttula. Laivamatkalla vähän sadetta, ei mainittavia havaintoja. Pärnäisissä oltiin klo 18 aikoihin, Turussa klo 19.30.

LAPINTIIRA ON UTÖN RUNSASLUKUISIN PESIMÄLAJI, LÄHES 200 PARIA

LAPINTIIRA ON UTÖN RUNSASLUKUISIN PESIMÄLAJI, LÄHES 200 PARIA

Uusimmat kuvat löytyvät isompina tiedostoina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.