Kesäkelejä ja vähän lintujakin

Torstaina 11.6.2020 oli pohjoistuulta 6-7 m/s, aurinko porotti koko päivän ja lämpö kohosi vuoden ennätykseen, 20 astetta. Staijia aamulla n. 4 tuntia plus koko saari kierrettiin. Nähtiin mm. laulujoutsen, 6 mustalintua, 63 muuttavaa telkkää, 40 ruokkia, 2 nuolihaukkaa, 2 kehrääjää, 17 tervapääskyä ja 2 kirjekyyhkyä edelleen (tanskalainen ja puolalainen). Kahlaajia on matkalla etelään: 2 töyhtöhyyppää, 2 isokuovia ja 4 suokukkoa, lisäksi itärannalla ruokaili edelleen jalkavaivainen vaihtopukuinen suosirri. Pikkulinnuista mainittavia olivat mm. naaraspukuinen mustaleppälintu, 2 viitakerttusta, 5 luhtakerttusta, 2 ruokokerttusta, 3 rytikerttusta, laulava pikkusieppo, 2 kirjokerttua ja punatulkku. Outi tuli illansuussa saareen, nyt m/s Baldurilla.

NUOLIHAUKKOJA ON NÄKYNYT USEANA PÄIVÄNÄ

NUOLIHAUKKOJA ON NÄKYNYT USEANA PÄIVÄNÄ

Perjantaina 12.6.2020 oli edelleen pilvetöntä auringonporotusta, lämpöä 20 astetta ja aluksi koillis-, myöhemmin itätuulta 5-7 m/s. Staijia n. 4 tuntia ja koko saari komppailtiin. Nähtiin mm. valkoposkihanhi, kuikka, Gavia, nuolihaukka, huuhkaja, 47 ruokkia, kehrääjä, 7 tervapääskyä, 2 uuttukyyhkyä ja edelleen samat 2 kirjekyyhkyä. Kahlaajia havaittiin myöhäinen lehtokurppa sekä etelään matkaavat 3 töyhtöhyyppää, 8 suokukkoa ja 2 mustavikloa. Itärannalla oli myös 2 suosirriä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat viitakerttunen, 4 luhtakerttusta, 2 rytikerttusta, kirjokerttu ja 13 pikkukäpylintua. Päivällä siivottiin taloa ja istuttiin iltapäivä ja ilta Varesvuon Markuksen ja Minnan seurassa meillä.

KULTARINTOJA TAITAA TAAS PESIÄ SAARESSA, EHKÄ KOLMEKIN REVIIRIÄ

KULTARINTOJA TAITAA TAAS PESIÄ SAARESSA, EHKÄ KOLMEKIN REVIIRIÄ

Lauantaina 13.6.2020 jatkui auringonpaiste pilvettömältä taivaalta, samoin tuuli edelleen koillisesta 4-7 m/s ja lämpö nousi iltapäivällä jo 21 asteeseen. Staijattiin runsaat 4 tuntia luotsiasemalla ja saari kierrettiin taas kokonaan. Merellä/muutolla nähtiin mm. valkoposkihanhi, 38 mustalintua, 12 ruokkia, etelänkiisla, kaakkuri, 2 kuikkaa, 7 Gaviaa ja 2kv jäägavia, jota ei saatu lajilleen varmaksi. Lensi aamulla Svartbådanin N-puolelta itään ja laskeutui eteläniemen ulkopuolelle, mutta etäisyyttä oli vähän liikaa, näytti kuitenkin enemmän nuorelta adalta. Kahlaajia muutti etelään töyhtöhyyppä, 2 isokuovia, 21 suokukkoa, 2 mustavikloa ja valkoviklo, lisäksi nähtiin 1+1 vesipääskyä, jotka olivat vielä matkalla pohjoiseen. Muita havaintoja olivat nuolihaukka, kirjekyyhky edelleen, 4 luhtakerttusta, pensassirkkalintu, kirjokerttu, sirittäjä ja 23 pikkukäpylintua. Saatiin Outin kanssa valmiiksi talon siivousurakka.

SUOKUKOT MUUTTAVAT JO ETELÄÄN

SUOKUKOT MUUTTAVAT JO ETELÄÄN

Sunnuntaina 14.6.2020 jatkui samanlainen sää: pilvetöntä, koillistuulta 4-6 m/s ja lämmintä 20 astetta. Staijattiin taas n. 4 tuntia luotsiasemalla ja saari kierrettiin. Outin kanssa käytettiin taas osa päivästä kesäsiivoukseen, nyt oli vuorossa meidän saunarakennus. Lintuja nähtiin merellä/muutolla mm. 2 kuikkaa, Gavia, 64 ruokkia, 57 mustalintua, 165 muuttavaa telkkää, 4 tervapääskyä, ruskosuohaukka ja muuttokahlaajia 2 töyhtöhyyppää, 2 mustavikloa, valkoviklo ja 10 suokukkoa. Saaressa havaittiin lisäksi harvoin nähty 2kv lapintiira, kehrääjä, käki, kirjekyyhky edelleen, viitakerttunen, 5 luhtakerttusta, rytikerttunen, pikkuvarpunen, vieläkin punatulkku, 10 pikkukäpylintua ja naaraspukuinen mustaleppälintu kaupan lähistöllä.

LUOTOKIRVISIÄ PESII 3 PARIA PÄÄSAAREN TUNTUMASSA

LUOTOKIRVISIÄ PESII 3 PARIA PÄÄSAAREN TUNTUMASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

KESÄISIÄ VIHERVAPUSIA NÄKYY LIKI PÄIVITTÄIN

KESÄISIÄ VIHERVARPUSIA NÄKYY LIKI PÄIVITTÄIN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.