Hellettä Utössäkin

Torstaina 25.6.2020 lämmin sää jatkui – aurinkoa, heikkoa (4-5 m/s) lounaistuulta ja lämpöä 22 astetta. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja itäosan laaja kierros tuli tehtyä. Lintumaailma on nyt aika hiljainen. Näkyi mm. 12 mustalintua, 23 muuttavaa telkkää, 11 ruokkia, 2 pikkukuovia, 4 valkovikloa, mustaviklo, 17 suokukkoa ja töyhtöhyyppä. Molemmat kirjekyyhkyt ovat edelleen paikalla, äänessä vielä 2 luhtakerttusta ja rytikerttunen. Idäntiltalttia en enää löytänyt.

TYLLI ON PUNAJALKAVIKLON OHELLA SAAREN YLEISIN KAHLAAJA (Kuva: Outi Sarjakoski)

TYLLI ON PUNAJALKAVIKLON OHELLA SAAREN YLEISIN KAHLAAJA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Perjantaina 26.6.2020 sama kesäkeli jatkui – aurinkoa, lämpöä 23 astetta ja melko heikkoa (5-6 m/s) etelätuulta. Staijia aamulla pari tuntia ja päivällä kiersin itäosat, hiljaista on edelleen. Linnut liikkuvat niukasti näillä keleillä. Näkyi mm. 58 mustalintua, 27 ruokkia, jälleen 2kv lapintiira majakan edustalla (tiiroilla on jo myös ekat pienet poikaset), pikkukuovi, 3 valkovikloa, 6 suokukkoa ja 3 liroa. Kahdessa paikassa lauloi vielä luhtakerttunen ja puolalainen kirjekyyhky tepasteli edelleen Vapenlagretin lähistöllä. Karikukoillakin on jo pienet poikaset. Aamulla lähtivät TLYn neljä ornia mantereelle.

KAIKKI VIELÄ VIHELTELEVÄT PUNAVARPUSET OVAT NUORIA KOIRAITA

KAIKKI VIELÄ VIHELTELEVÄT PUNAVARPUSET OVAT NUORIA KOIRAITA

Lauantaina 27.6.2020 oli edelleen helteisen lämmintä, jopa täällä ulkomerellä lämpötila käväisi 25 asteessa. Itäkaakkoinen tuuli oli heikkoa, 2-4 m/s, ja aurinko porotti koko päivän. Staijasin taas aamulla merelle 2 tuntia, mutta saarikomppaus jäi tänään vaatimattomaksi. Lintuja nähtiin saaressa mm. 9 harmaahaikaraa, 6 mustalintua, 25 ruokkia, kapustarinta, 2 valkovikloa, 5 suokukkoa, 2 kirjekyyhkyä edelleen ja paikallisena ad pikkulokki luotsiaseman luodoilla. Illalla oltiin Varesvuon Markuksen ja Minnan kanssa veneellä Gorpskärillä, jossa kuvattiin tyynenä ja lämpimänä iltana ruokkeja ja riskilöitä, vähän yllättäen yhtään etelänkiislaa ei ollut paikalla. Hienoja valoja oli kyllä yllin kyllin. Nähtiin merellä myös 3 harmaahaikaraa ja n. 70 mustalintua.

HARMAAHYLKEITÄ LILLAHARUNIN LÄHELLÄ

HARMAAHYLKEITÄ LILLAHARUNIN LÄHELLÄ

RUOKKIASETELMA GROPSKÄRILTÄ

RUOKKIASETELMA GROPSKÄRILTÄ

Sunnuntaina 28.6.2020 jatkui helteinen keli, tänäänkin meni 25 astetta hetkeksi puhki. Aurinko paistoi ja aamu oli tyyni, myöhemmin kaakkoistuulta 6-7 m/s. Staijia taas 2 tuntia luotsiasemalla ja iltapäivällä kiersin itäosat saaresta. Näkyi mm. 5 harmaahaikaraa, 4 mustalintua, 32 ruokkia, 48 muuttavaa telkkää ja 25 tervapääskyä. Muuttavia kahlaajia olivat 2 pikkukuovia, isokuovi, 9 suokukkoa, mustaviklo, 3 valkovikloa, 3 liroa ja eilinen ad kapustarinta edelleen itärannalla. Puolalainen kirjekyyhky oli edelleen maisemissa ja itärannalla lauloi vielä luhtakerttunen, lisäksi Varesvuon Markus kuuli laulavan rastaskerttusen Ormskärin sisälahden ruovikossa. Iso osa päivästä kului eilisiltaisen kuvasadon parissa. Huomenna onkin edessä lähtö muutamaksi päiväksi mantereelle.

KAPUSTARINTAKIN ON JO MENOSSA ETELÄÄN

KAPUSTARINTAKIN ON JO MENOSSA ETELÄÄN

RISKILÄ TANSSII VEDEN PINNALLA

RISKILÄ TANSSII VEDEN PINNALLA

...KUNNES RISKILÄ KATOAA AURINGONLASKUUN

…KUNNES RISKILÄ KATOAA AURINGONLASKUUN

Uudet kuvat isompina tiedostoina löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.