Sateita ja tuulia, vähän kahlaajiakin

Keskiviikkona 1.7.2020 palasimme Outin kanssa takaisin Utöhön, sateisena ja tuulisena aamuna. Ajeltiin Nauvoon ja sieltä Pärnäisiin, jossa m/s Baldurille kertyi kohtalaisen paljon kulkijoita, lähinnä lomalaisia. Matkalla sää selkeni, aurinkokin paistoi, ja lounaistuuli puhalsi 10 m/s. Utöhön saavuttiin klo 13, kassit sisälle ja käynti saaren itäosassa. Nähtiin mm. uuttukyyhky, 3 valkovikloa, 7 liroa, töyhtöhyyppä, 4 suokukkoa ja suosirri.

KARIKUKKOJA PESII UTÖSSÄ JA PÄÄSAAREN LÄHILUODOILLA YHTEENSÄ 4 PARIA

KARIKUKKOJA PESII UTÖSSÄ JA PÄÄSAAREN LÄHILUODOILLA YHTEENSÄ 4 PARIA

Torstaina 2.7.2020 oli epävakaista säätä – aamulla ja iltapäivällä sadekuuroja, päivällä aurinkoakin ja 18 astetta, aamun koillistuuli kääntyi päivällä etelään (6-7 m/s). Staijia aamulla tunnin verran, mutta merellä oli hyvin hiljaista. Kierrettiin saaren etelä- ja itäosat ja nähtiin mm. 3 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 4 töyhtöhyyppää, mustaviklo, 2 suokukkoa ja 2 suosirriä. Saunallamme hiittaili edelleen satakieli ja kultarinta varoitteli. Iltapäivällä laskettiin s/y Taivaanvuohi veteen. Illansuussa saareen saapui mm. Antero Topp sukulaistensa kera.

SATAKIELIÄ PESII 2 PARIA, TOINEN MEIDÄN SAUNAN LUONA

SATAKIELIÄ PESII 2 PARIA, TOINEN MEIDÄN SAUNAN LUONA

Perjantaina 3.7.2020 oli sateetonta, aurinkoistakin, ja napakkaa länsilounaista tuulta 10-13 m/s koko päivän. Lämpötila käväisi 18 asteessa. Staijia aamulla runsas tunti majakalla ja myöhemmin kierreltiin kyläalueella ja saaren itäosissa. Nähtiin mm. 24 ruokkia, etelänkiisla ja muuttokahlaajia töyhtöhyyppä, 3 suokukkoa, 3 liroa, valkoviklo, 5 suosirriä ja vuoden eka kuovisirrijp lintu itärannalla. Pikkulinnuista mainittavia olivat mm. sirittäjä, 2 satakieltä, nokkavarpunen ja pesivät keltavästäräkit itäniityllä, lisäksi molemmat kirjekyyhkyt ovat edelleen paikalla. Tänään oli vuorossa myös nurmikonleikkuu ennen huomiseksi povattuja sateita. Illalla saareen saapui lintureissulle Marko Virkki.

SYKSYN EKA KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

SYKSYN EKA KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

Lauantaina 4.7.2020 oli sadepäivä, ajoittainen heikko sade alkoi klo 9 aikoihin ja jatkui iltaan asti. Lounaistuuli puhalsi 12-15 m/s ja lämpöä oli 17 astetta. Staijia aamulla runsaat 3 tuntia majakan suojassa ja myöhemmin kierrettiin kyläaluetta ja itäosaa. Merellä/muutolla nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, 127 mustalintua (7a), 54 ruokkia ja 1+1 etelänkiislaa, joista toinen yksin ja toinen ruokin kanssa. Menivät taas mukavan läheltä. Muuttokahlaajia nähtiin 2 pikkukuovia, 4 valkovikloa, metsäviklo, 5 liroa, rantasipi ja 7 suosirriä. Kyläalueella oleskeli edelleen ”tanskalainen” kirjekyyhky.

RUOKINNALLANI OLI TALVELLA KAURANSIEMENIÄ, JOISTA NYT KASVANEET KAURAT MAISTUVAT PUNAVARPUSILLE

RUOKINNALLANI OLI TALVELLA KAURANSIEMENIÄ, JOISTA NYT KASVANEET KAURAT MAISTUVAT PUNAVARPUSILLE

Sunnuntaina 5.7.2020 oli jälleen sadepäivä klo 14 alkaen, jatkuen koko loppupäivän. Aamulla oli pilvistä ja koillistuulta 5 m/s, joka päivällä kääntyi etelään ja voimistui. Lämpöä oli enimmillään 17 astetta. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja myöhemmin kierrettiin saari lukuun ottamatta Enskäriä. Mainittavia olivat 48 ruokkia, 4 töyhtöhyyppää, pikkukuovi, 7 valkovikloa, 2 liroa, rantasipi, 5 suosirriä, 6 suokukkoa, kesykyyhky edelleen ja 2 pikkukäpylintua. Antero Topp perheineen lähti mantereelle päivällä.

KIURUPARI ON PESINYT ITÄNIITYLLÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

KIURUPARI ON PESINYT ITÄNIITYLLÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.