Rariovi paiskautui auki!

Maanantaina 5.10.2020 oli aluksi kovaa lounaistuulta, 17-21 m/s, joka heikkeni nopeasti ja illalla puhalsi enää 3-4 m/s. Aurinkoista ja lämmintä oli 16 astetta. Staijattiin aamulla 3 tuntia ja myöhemminkin pieniä pätkiä, koko saari kompattiin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 7 kuikkaa, 2 kaakkuria, 2 härkälintua, 2 ruokkia, 59 valkoposkihanhea, 4 sepelhanhea, 313 metsähanhea, 36 tundrahanhea, 98 haapanaa, 7 lapasotkaa, 2780 haahkaa, 620 allia ja 125 mustalintua. Petolintuja nähtiin 11 varpushaukkaa, 3 sinisuohaukkaa, 2 tuulihaukkaa, ampuhaukka, 1kv muuttohaukka ja 2 nuolihaukkaa.

TUNDRAHANHIA ON TOISTAISEKSI NÄKYNYT VARSIN VÄHÄN

TUNDRAHANHIA ON TOISTAISEKSI NÄKYNYT VARSIN VÄHÄN

Kahlaajia havaittiin kapustarinta, suosirri, 2 jänkäkurppaa ja 2 taivaanvuohta. Muista mainittakoon mm. 2 harmaahaikaraa, 22 kurkea, suopöllö (plus 1-2 Asiota) sekä 2 leppälintua, kivitasku, kangaskiuru, 6 tiltalttia, 2 pikkusieppoa, ruokokerttunen, hernekerttu, 12 pyrstötiaista ja 175 kulorastasta. Mantereelle lähtivät Varesvuon Markus ja Minna ja saareen saapui runsaasti lisää lintuväkeä, ainakin Kimmo Kuusisto, Tarmo Nurmi, Jarmo Koistinen, Mika Teivonen, Kalle Lindeman, Isto Virtanen, Make Rantala, Kari Haataja, Pertti Rasp, Olli Sassi, Juha Jokinen, Hannu Palojärvi ja Timo Luhtala. Kyllä staijaajia ja komppaajia nyt riittää!

RAUTIAISIA ON NYT MAASTOSSA RUNSAASTI

RAUTIAISIA ON NYT MAASTOSSA RUNSAASTI

Tiistaina 6.10.2020 oli tuulista ja sateista, lämpöä oli 14 astetta. Aamulla kaakkoistuulta 12-14 m/s, myöhemmin etelätuulta 16-17 m/s ja sadekuuroja pitkin päivää. Staijia n. 3 tuntia luotsiasemalla, muuten lähinnä saaren komppausta sateen lomassa. Merellä/muutolla nähtiin mm. 55 metsähanhea, 31 sepelhanhea, kanahaukka, 2 varpushaukkaa, ampuhaukka, nuolihaukka ja ad muuttohaukka. Saaressa nähtiin mm. 2 jänkäkurppaa, 3 lehtokurppaa, sarvipöllö ja isolepinkäinen. Pikkulinnuista mainittavia olivat myöhäinen keltavästäräkki, harmaasieppo ja räystäspääsky sekä lisäksi 62 peukaloista, 200 punarintaa, 2 leppälintua, kivitasku, 5 mustapääkerttua, 30 tiltalttia, pajulintu, pikkusieppo, 7 pyrstötiaista, 40 puukiipijää, ruskourpiainen ja 2 lapinsirkkua. Hotellialueella oleskeli syksyn eka mustaleppälintu, naaraspukuinen.

PEUKALOISIA ON NIIN RUNSAASTI, ETTÄ SAMAAN KUVAAN OSUI 5 PEUKKUA!

PEUKALOISIA ON NIIN RUNSAASTI, ETTÄ SAMAAN KUVAAN OSUI 5 PEUKKUA!

Keskiviikkona 7.10.2020 oli oikea ”lintuilma”. Pääosin oli pilvistä, heikkenevää eteläkaakkoista tuulta (aamulla 10, myöhemmin 6 m/s) ja lämpöä oli 14 astetta. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla, muuten tiivistä saarikomppausta isolla joukolla. Ja kaikenlaistahan löytyi! Merellä/muutolla nähtiin mm. 11 metsähanhea, 56 Anseria, 7 valkoposkihanhea, 512 sepelhanhea, 354 A/B, jouhisorsa, 800 allia, 3 kuikkaa, 1 Gavia, ruokki, selkälokki, 3 varpushaukkaa, nuolihaukka ja ampuhaukka. Saaresta löytyi mm. 3 harmaahaikaraa, luhtakana, 2 tylliä, suosirri, 2 jänkäkurppaa, 2 taivaanvuohta ja suopöllö. Pikkulintuja oli runsaasti – mm. 4 metsäkirvistä, 70 peukaloista, 30 rautiaista, 150 punarintaa, 3 leppälintua, naaraspukuinen mustaleppälintu edelleen, kivitasku, 60 kulorastasta, ruokokerttunen, hernekerttu, mustapääkerttu, 35 tiltalttia, pajulintu, 450 hippiäistä, 3 pikkusieppoa, 11 pyrstötiaista, 30 puukiipijää, isolepinkäinen ja 12 punatulkkua. Päivän rareja olivat Kimmon kerhon luota löytämä isokirvinen ja saunalahden rannalla koko päivän piileskelleet 2 ruskouunilintua. Nähtiin linnut useita kertoja, kuultiin usein taksutusta, ja lopulta saatiin kelpo kuvatkin. Fuscatuksen löysi Koistisen Jarmo.

KOISTISEN JARMON OTTAMASTA KUVASTA NÄKYY KUINKA HANKALIA FUSCATUKSET OLI NÄHDÄ JA KUVATA

KOISTISEN JARMON OTTAMASTA KUVASTA NÄKYY KUINKA HANKALIA FUSCATUKSET OLI NÄHDÄ JA KUVATA

RASPIN PERTIN HIENO KUVA RUSKOUUNILINNUSTA OSOITTAA, ETTÄ ODOTUS KUITENKIN PALKITTIIN!

RASPIN PERTIN HIENO KUVA RUSKOUUNILINNUSTA OSOITTAA, ETTÄ ODOTUS KUITENKIN PALKITTIIN!

Päivän kruunasi vielä Haatajan Karin illansuussa lammashaasta löytämä taigakirvinen. Sekin piilotteli taitavasti, mutta dokumentit saatiin ja äänikin kuultiin useita kertoja. Olipa oikea syksyinen raripäivä, ja onneksi saaressa oli monia taitavia kameramiehiä, niin dokumentointikin onnistui! Mantereelle lähtivät iltapäivällä Kecskeméti, Casagrande ja Hynninen ja saareen saapuivat ”Gamlingarna” eli Hannu Hilke, Timo Nurmi ja Rolf Karlsson.

LUHTALAN TIMO SAI HYVÄN KUVAN TAIGAKIRVISESTÄ

LUHTALAN TIMO SAI HYVÄN KUVAN TAIGAKIRVISESTÄ

OMA HODARIKUVANI ON VÄÄNNETTY TÄYSIN VASTAVALOON OTETUSTA RÄPSYSTÄ

OMA HODARIKUVANI ON VÄÄNNETTY TÄYSIN VASTAVALOON OTETUSTA RÄPSYSTÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.