Edelleen monipuolista syyslajistoa

Maanantaina 19.10.2020 jatkui kova luoteistuuli, 14 m/s (puuskat 20 m/s), ja viileä (4-6 astetta) syyssää. Sadekuuroja tuli pitkin päivää, vähän välillä näkyi aurinkoakin. Merellä oli reipasta näkyvyyttä haittaavaa väreilyä. Staijia luotsiasemalla muutama tunti ja koko saari kompattiin. Mainittavia havaintoja olivat mm. 14 valkoposkihanhea, 3 Gaviaa, lapasotka, harmaahaikara, sinisuohaukka, varpushaukka, Asio sp, 2 taivaanvuohta ja syksyn ekat 2 merisirriä. Pikkulintuja nähtiin mm. 3 tiltalttia, pulmunen, luotokirvinen, 2 pikkuvarpusta ja edelleen koiras mustapäätasku itärannalla. Kimmo näki päivällä eteläpuolen kovatuulisella merialueella todennäköisen nokiliitäjän, muut emme tilanteeseen ehtineet. Saareen saapui tänään kovassa tuulessa paljon uutta lintuväkeä, mm. Jorma Knaapi, Leena Laitinen, Ansku Lehto, Petri Helminen, Reijo Nieminen, Hannu Tammelin, Hilkka Rämänen, Pekka Topp vaimonsa Elisabetin kanssa sekä Varesvuon Markus ja Minna.

TILTALTTEJA ON EDELLEEN USEITA PÄIVÄSSÄ

TILTALTTEJA ON EDELLEEN USEITA PÄIVÄSSÄ

Tiistaina 20.10.2020 voimakas pohjoisvirtaus vihdoin hellitti – nyt tuulta oli vain 3-6 m/s. Päivä oli pääosin aurinkoinen, illalla lännestä saapui sadealue. Lämpöä oli vain 5 astetta, näkyvyys kohtalainen – parempi kuin eilen. Staijia n. 5 tuntia luotsiasemalla ja isohkolla joukolla koko saaren komppausta. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 4 kuikkaa, 3 Gaviaa, härkälintu, 166 valkoposkihanhea, 174 sepelhanhea, 140 A/B, 2 ruokkia, 2000 allia, 35 mustalintua, tundrakurmitsa, 8 varpushaukkaa, 2 kanahaukkaa ja 2 sinisuohaukkaa. Saaresta löytyi mm. harmaasorsa, jänkäkurppa, 2 taivaanvuohta, harmaahaikara, ääntelevä luhtakana, 3 isolepinkäistä ja 150 tilheä.

SEPELHANHISTA EN SAANUT PAREMPAA KUVAA - TÄSSÄ 3 VANHAA JA 1 NUORI LINTU

SEPELHANHISTA EN SAANUT PAREMPAA KUVAA – TÄSSÄ 3 VANHAA JA 1 NUORI LINTU

Pikkulinnuista mainittakoon edelleen 2 mustaleppälintua (ad k, n-puk), 4 mustapääkerttua, 11 tiltalttia, 24 peukaloista, kangaskiuru, luotokirvinen, 20 kulorastasta, 5 pikkuvarpusta, tundraurpiainen, 9 pyrstötiaista, 7 pikkukäpylintua, 2 tikliä ja itärannan ruovikossa yhä viihtyvä koiras mustapäätasku. Monta silmäparia löytää vielä monenlaista.

MUSTAPÄÄTASKU PYSYTTELEE SITKEÄSTI ITÄRANNALLA

MUSTAPÄÄTASKU PYSYTTELEE SITKEÄSTI ITÄRANNALLA

Keskiviikko 21.10.2020 alkoi sateisena, myöhemmin oli pilvistä ja ”hämärää”. Tuuli oli etelästä 13-15 m/s, heikkeni iltaa kohden. Lämpötila oli noussut 11 asteeseen. Saaressa kiertelyä ja kevyttä staijiakin päivällä. Nähtiin mm. 2 sepelhanhea, 3 Gaviaa, 6 harmaahaikaraa, 4 varpushaukkaa, 2 sinisuohaukkaa, suopöllö, ääntelevä luhtakana, taivaanvuohi, 11 lehtokurppaa, 2 isolepinkäistä ja 140 tilheä. Pikkulinnuista mainittavia olivat 4 kangaskiurua, 5 mustapääkerttua, 5 tiltalttia, 2 tikliä, edelleen itärannalla viihtyvä koiras mustapäätasku, peräti n. 400 mustarastasta (”kaikkialla”), hotellialueen ruderaatilla 2 vuorihemppoa ja Järvisen Mikon illansuussa itärannalla näkemä myöhäinen pensaskerttu. Mantereelle lähtivät iltapäivällä Ossi Öhman, Petri Helminen sekä Outi, saareen saapuivat mm. Järvisen Mikko ja Anu sekä Paavo Taimisto.

VUORIHEMPOT OLIVAT TAPANSA MUKAAN VARSIN KESYJÄ

VUORIHEMPOT OLIVAT TAPANSA MUKAAN VARSIN KESYJÄ

SAARI OLI TÄNÄÄN PULLOLLAAN MUSTARASTAITA

SAARI OLI TÄNÄÄN PULLOLLAAN MUSTARASTAITA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.