Sadetta, tuulta ja samoja lintuja

Torstaina 22.10.2020 oli jälleen sadepäivä, iltapäivällä oli vain pari tuntia satamatta. Lämpöä oli 11 astetta ja tuuli puhalsi etelästä 6-9 m/s, illalla tuuli voimistui ja kääntyi luoteeseen. Iltapäivällä hiukan staijia, muuten sateen lomassa saarikomppausta. Nähtiin mm. kuikka (+1 sp), 3 lapasotkaa, 15 haapanaa, 2000 allia, 30 mustalintua, 2 pikkulokkia, harmaahaikara, 5 lehtokurppaa, taivaanvuohi, 2 sinisuohaukkaa ja isolepinkäinen. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 7 mustapääkerttua, 6 tiltalttia, naaraspukuinen mustaleppälintu edelleen eteläkärjessä, 4 kangaskiurua, pulmunen, västäräkki, 200 mustarastasta, 11 kulorastasta, luotokirvinen, 5 tikliä ja tundraurpiainen. Pensaskerttu kähmyili edelleen itärannalla ja myös koiras mustapäätasku oli koko päivän tutulla paikallaan itärannan ruovikon tuntumassa. Saareen saapui illalla lintureissulle Jouko Olkio.

PEUKALOISIA ON EDELLEEN MUUTAMA PÄIVÄSSÄ

PEUKALOISIA ON EDELLEEN MUUTAMA PÄIVÄSSÄ

Perjantaina 23.10.2020 oli pääosin pilvistä ja jälleen ajoittain vähän sadetta. Tuuli oli nyt luoteesta 9-12 m/s ja aamun 11 asteen lämpötila putosi illaksi 6 asteeseen. Staijia koko päivän ajan luotsiaseman suojassa, mutta kyllä koko saarikin kompattiin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 4 kuikkaa, 2 kaakkuria, 2 Gaviaa, 5 sepelhanhea, 26 pilkkasiipeä, 25 haahkaa, 21 haapanaa, 4 ruokkia ja 3 lapasotkaa, lisäksi 2 varpushaukkaa ja 2 sinisuohaukkaa. Saaressa havaittiin mm. harmaasorsa, jouhisorsa, 3 harmaahaikaraa, isolepinkäinen, 15 merisirriä Pattskärin pohjoisluodoilla, 4 lehtokurppaa, 120 tilheä, suopöllö ja ääntelevä luhtakana.

MERISIRREJÄ PATTSKÄRIN POHJOISLUODOILLA

MERISIRREJÄ PATTSKÄRIN POHJOISLUODOILLA

Vielä mainittakoon 200 räkättirastasta, 3 kulorastasta, 70 mustarastasta, 3 tiltalttia, 2 mustapääkerttua, 3 kangaskiurua, lapinsirkku, 4 pulmusta, västäräkki ja itärannalla edelleen pensaskerttu sekä vakiopaikallaan koiras mustapäätasku. Aika monipuolinen lintupäivä tämäkin. Aamulla lähtivät mantereelle Tammelinin Hannu ja Hilkka sekä Juha Laaksonen, illalla saareen saapui mm. Tuula Granroth, Liisa Kilpeläinen ja Jouni Koivuneva.

MELKO MYÖHÄINEN PENSASKERTTU KÄHMYILEE ITÄRANNALLA

MELKO MYÖHÄINEN PENSASKERTTU KÄHMYILEE ITÄRANNALLA

Lauantaina 24.10.2020 jatkui epävakainen sää – aamu oli pääosin pilvinen ja puolelta päivin alkoi sade, ei onneksi kovin voimakas. Lämpöä oli 7-8 astetta ja tuuli puhalsi aluksi lounaasta 5-6 m/s, illalla idästä 10-12 m/s. Staijia aamulla n. 3 tuntia, muuten saarikomppausta sateen lomassa. Merellä/muutolla nähtiin mm. 4 Gaviaa, valkoposkihanhi, 4 lapasotkaa, 4 ruokkia, sinisuohaukka, kanahaukka ja 4 varpushaukkaa. Vähän myös paikallista alli-, mustalintu-, pilkkasiipi- ja haahkaliikennettä. Saaressa havaittiin mm. harmaasorsa, lapasorsa, suopöllö, huuhkaja Kobbanilla, käpytikka, taivaanvuohi ja uuttukyyhky. Pikkulinnuista mainittavimpia olivat 11 tiltalttia, 4 mustapääkerttua, 5 kangaskiurua, pyrstötiainen, 2 isokäpylintua, 5 pikkukäpylintua, 2 tikliä, pikkuvarpunen, tundraurpiainen ja luotsiasemalla hyörinyt ad koiras mustaleppälintu. Itäniityllä oleskeli edelleen koiras mustapäätasku ja illansuussa Järvisen Mikko näki ja kuuli rivitaloalueella etelään päin muuttaneen tunturikiurun – harvinainen laji täällä. Aamulla mantereelle lähtivät Knaapi, Laitinen, Nisulat ja Olkio, illalla saareen saapui uutta lintuväkeä mm. Jukka Vilen, Hannele Vaahtila ja Marjatta Suominen.

VANHA KOIRAS MUSTALEPPÄLINTU LUOTSIASEMAN TUNTUMASSA

VANHA KOIRAS MUSTALEPPÄLINTU LUOTSIASEMAN TUNTUMASSA

Sunnuntaina 25.10.2020 oli aamu ja aamupäivä pilvipoutaista ja maltillista (4-7 m/s) etelälounaista tuulta, mutta iltapäivällä saatiin jälleen vähän vettä, matalalla roikkuvaa pilveä ja navakkaa (12-14 m/s) eteläkaakkoista tuulta. Lämpöä oli enimmillään 11 astetta. Staijia n. 4 tuntia luotsiasemalla ja koko saaren komppausta. Merellä/muutolla nähtiin mm. 58 valkoposkihanhea, 2 kuikkaa, 4 kaakkuria, 4 Gaviaa, ruokki ja 3 varpushaukkaa. Aika niukkaa. Saaressa nähtiin mm. harmaasorsa, harmaahaikara, uuttukyyhky, huuhkaja Kobbanilla, yhteensä 3 suopöllöä, taivaanvuohi, 2 merisirriä Pattskärin takana, käpytikka, isolepinkäinen ja 35 tilheä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 8 kangaskiurua, 7 tiltalttia, 2 mustapääkerttua, luotokirvinen, 2 isokäpylintua, tundraurpiainen ja majakalla aamulla hyörinyt eilinen ad koiras mustaleppälintu. Kimmo näki päivällä luotsiasemalla ohilentävän tunturikiurun ja itäniityn ranta-alueella päivysti edelleen koiras mustapäätasku. Säät eivät ole oikein suosineet kuvaamista ja linnutkin ovat koko ajan pääosin samoja, vaihtuvuus on aika pientä. Päivällä mantereelle lähti paljon väkeä, lintuporukoista mm. Kuusisto, Ansku Lehto, Nieminen, Granroth, Kilpeläinen, Taimisto ja Pekka Topp.

NUORIA JA TALVIPUKUISIA VANHOJA NAURULOKKEJA NÄKYY USEITA PÄIVÄSSÄ

NUORIA JA TALVIPUKUISIA VANHOJA NAURULOKKEJA NÄKYY USEITA PÄIVÄSSÄ

Maanantaina 26.10.2020 piti pitkästä aikaa lähteä käymään mantereella. Sää oli pilvinen, näkyvyys 8 km, etelätuuli puhkui 14-15 m/s ja lämpöä oli 11 astetta. Staijattiin Mikon kanssa koko aamupäivä luotsiasemalla ja osin majakalla, mutta saalis oli varsin laiha. Havaintoja ennen laivan lähtöä olivat mm. 17 valkoposkihanhea, kuikka, 4 kaakkuria, naaras uivelo, harmaahaikara ja kylällä lehtokurppa, 4 mustapääkerttua ja 2 isokäpylintua. Laivamatkalla ei mainittavia havaintoja, väkeä laivassa onneksi varsin vähän. Maskit kasvoilla silti lähes kaikilla, koronatilannehan pahenee edelleen.

HARMAAHAIKAROITA ON EDELLEEN NÄHTY PÄIVITTÄIN

HARMAAHAIKAROITA ON EDELLEEN NÄHTY PÄIVITTÄIN

Uusimmat kuvat ovat nähtävänä isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.