Syysmuutto alkaa hiipua

Maanantaina 9.11.2020 oli puolipilvistä, luoteistuulta 7-9 m/s ja lämpöä 9 astetta. Aamulla 1,5 tuntia staijia, mutta merellä oli utua ja varsin hiljaista. Saari kompattiin kokonaan. Merellä nähtiin mm. ruokki, 10 mustalintua, 4 pilkkasiipeä ja tavi. Saaressa havaittiin mm. harmaahaikara, varpushaukka, 2 taivaanvuohta, käpytikka, 2 kulorastasta, 45 räkättirastasta, 2 laulurastasta ja 2 punakylkirastasta. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kiuru, 5 niittykirvistä, 4 punarintaa, rautiainen, 12 peukaloista, 2 tiltalttia, tikli ja itärannalla vuorihemppo. Iltapäivällä tehtiin vähän kotihommia, mm. uimaportaiden poisto ja pesu. Rivaston Ari saapui työviikolleen saareen.

JOKUNEN RAUTIAINEN ON VIELÄ SAARESSA

JOKUNEN RAUTIAINEN ON VIELÄ SAARESSA

Tiistaina 10.11.2020 oli pääosin aurinkoista ja heikkoa (3-5 m/s) luoteistuulta, mutta illalla tuuli kääntyi lounaaseen, voimistui ja taivas meni paksuun pilveen. Lämmintä oli 8 astetta. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja koko saari kompattiin Kesnäsiä lukuun ottamatta. Merellä nähtiin mm. 5 laulujoutsenta, 6 pilkkasiipeä, 30 mustalintua, 2 tavia ja Hamnskärin lähiluodolla 26 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. tuulihaukka, varpushaukka, harmaahaikara, käpytikka ja pikkulintuja mm. 2 niittykirvistä, luotokirvinen, 2 punarintaa, 11 peukaloista, rautiainen, vielä kaikkiaan 5 tiltalttia, isokäpylintu, tikli ja tundraurpiainen.

TILTALTIT VIIHTYVÄT ITÄRANNAN LEVÄVALLEILLA

TILTALTIT VIIHTYVÄT ITÄRANNAN LEVÄVALLEILLA

Keskiviikkona 11.11.2020 oli pilvistä, lounaistuulta 7-8 m/s ja lämmintä 9 astetta. Päivällä saatiin muutama tippa vettä, mutta muuten näkyvyys oli hyvä. Staijia runsaat 3 tuntia majakalla ja koko saari kompattiin. Merellä nähtiin mm. 5 haahkaa, 2 ruokkia, 34 pilkkasiipeä, 68 mustalintua, 105 allia ja eteläkärjen ulkopuolella uimassa ollut myöhäinen tp mustakurkku-uikku. Saaressa havaittiin mm. harmaasorsa, tavi, haapana, 2 varpushaukkaa, 3 lehtokurppaa, 25 tilheä, käpytikka, kulorastas, 2 punakylkirastasta, laulurastas ja ääntelevä luhtakana itärannan ruovikossa. Mainittavimmat pikkulinnut olivat niittykirvinen, 3 punarintaa, rautiainen, 9 peukaloista, 4 pulmusta, 2 tundraurpiaista ja itärannalla havaitut vuorihemppo, 3 tiltalttia ja 1 idäntiltaltti, joka jopa lauloi muutaman säkeen. Outi lähti iltapäivällä mantereelle asioita toimittamaan.

TILHIEN LIIKEHDINTÄ ALKAA JO HIIPUA

TILHIEN LIIKEHDINTÄ ALKAA JO HIIPUA

PEUKALOISIA ON SAARESSA VIELÄ MELKO PALJON

PEUKALOISIA ON SAARESSA VIELÄ MELKO PALJON

Uusimmat kuvat löytyvät isompina tiedostoina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.