Ada ja timali

Maanantaina 23.11.2020 jatkui koko päivän navakka länsiluoteinen tuuli, 12-16 m/s. Aurinkoista, vasta illalla pilvistyvää, ja tänään oli lämpöä 7 astetta. Staijia aamulla luotsiasemalla vajaa 3 tuntia ja iltapäivällä pari tuntia majakalla. Koko saari kompattiin. Merellä/muutolla nähtiin Mikon kanssa mm. 5 riskilää, 5 allia, 3 mustalintua ja tp jääkuikka, joka muutti komeasti melko läheltä lounaispuolitse luoteeseen, laivaväylää pitkin, klo 09.48 (ohitus). Mukava myötävalo siivitti adan menoa kaukoputkissamme. Merisirrejä nähtiin tänään yhteensä 81, osa Pattskärin luodoilla ja osa Trattenilla. Saaressa nähtiin mm. 26 tavia, luhtakana, taivaanvuohi, käpytikka, sepelkyyhky, 27 tilheä ja punakylkirastas. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat punarinta, rautiainen, 9 peukaloista, kangaskiuru, luotokirvinen, tundraurpiainen, tikli ja edelleen 2 tiltalttia. Itärannan ruovikossa piilotteli eilinen naaras viiksitimali, päivällä onnistuimme mekin Outin kanssa sen näkemään ja muutama kuvakin saatiin. Hyvä lintupäivä taas. Iltapäivällä saareen saapui lintuporukkaa Jouko Olkio, Jarmo Lehtonen ja Mauno Niskanen.

NAARAS VIIKSITIMALI NÄYTTÄYTYI MEILLEKIN

NAARAS VIIKSITIMALI NÄYTTÄYTYI MEILLEKIN

Tiistaina 24.11.2020 oli mukava ulkoilusää – tuuli oli vähän rauhoittunut (länsi 5-8 m/s), lämpöä oli 6 astetta ja aamu oli aurinkoinen, päivällä pilvistyi ja illalla saatiin vähän sadetta. Staijia runsaat 3 tuntia luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. laulujoutsen, kuikka, kaakkuri, 5 Gaviaa, 5 haahkaa, tukkakoskelo, 103 allia, 54 mustalintua, 5 pilkkasiipeä, 3 lapasotkaa ja 5 ruokkia. Merisirrejä nähtiin lähiluodoilla yhteensä 74 yksilöä. Saaressa havaittiin mm. 2 harmaahaikaraa, varpushaukka, huuhkaja (illalla Kobbanilla), luhtakana, sepelkyyhky, käpytikka, 8 tilheä ja 30 räkättiä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat luotokirvinen, 2 niittykirvistä, tundraurpiainen, 3 punarintaa, 7 peukaloista, pikkukäpylintu ja itärannalla 3 tiltalttia.

PIKKUKÄPYLINTU GAMLA POSTENILLA

PIKKUKÄPYLINTU GAMLA POSTENILLA

Keskiviikkona 25.11.2020 oli sadepäivä. Vesisade alkoi aamun valjetessa ja jatkui koko päivän, lämpötila nousi 8 asteeseen. Aamulla oli lähes tyventä, mutta myöhemmin lounaistuulta 10 m/s. Näkyvyys oli heikko, ei staijia. Sateessa vähän kylän ja itäosan komppailua ja nähtiin mm. luhtakana (äänessä itärannalla), huuhkaja (aamuhämärissä Kobbanilla), käpytikka, sepelkyyhky, punakylkirastas ja 7 tilheä. Pikkulintuja havaittiin mm. 2 punarintaa, 3 peukaloista, 2 niittykirvistä, tundraurpiainen, hippiäinen, pikkukäpylintu ja edelleen 3 tiltalttia itärannalla. Päivällä lähtivät mantereelle Olkio, Lehtonen, Niskanen ja Järvisen Mikko.

KOIRAS KÄPYTIKKA ON JO PITKÄÄN VIIHTYNYT SAARESSA

KOIRAS KÄPYTIKKA ON JO PITKÄÄN VIIHTYNYT SAARESSA

ÖSTRERÄNGIÄ ELI ITÄNIITTYÄ KOMPPAAMASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

ÖSTERÄNGIÄ ELI ITÄNIITTYÄ KOMPPAAMASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.