Lajirikasta marraskuuta

Torstaina 26.11.2020 oli jälleen sadepäivä – vesisade loppui vasta klo 12. Tuuli oli aluksi lännestä, myöhemmin pohjoisluoteesta 3-6 m/s ja lämpöä oli 8 astetta. Sateen jälkeen oli mukava ulkoilusää, mutta staiji jäi tänään väliin. Mainittavia havaintoja olivat 9 tavia, harmaahaikara, huuhkaja, 3 sarvipöllöä (illalla lennossa), käpytikka, sepelkyyhky, 22 tilheä, kottarainen ja 27 räkättirastasta. Svartbådanilla piipersi iltapäivällä 12 merisirriä. Pikkulintuja havaittiin mm. 2 luotokirvistä, 11 peukaloista, rautiainen, tundraurpiainen ja itärannalla edelleen 3 tiltalttia. Iltapäivällä saareen saapui lisää väkeä, lintuporukkaa mm. Ismo Hyvärinen, Kimmo Kuusisto ja Jarmo T. Koistinen.

HUUHKAJA KÄVÄISI PÄÄSAARELLA

HUUHKAJA KÄVÄISI PÄÄSAARELLA

Perjantaina 27.11.2020 tuuli kääntyi pohjoiseen (8-10 m/s) ja ilma kylmeni (1-2 astetta). Taivas oli pilvessä. Staijia aamulla n. 3 tuntia luotsiasemalla ja iltapäivällä majakalla pari tuntia, muuten komppausta. Pohjoisvirtaus pisti muuttoon vähän vauhtia ja niinpä merellä/muutolla nähtiin mm. kuikka, kaakkuri, 83 laulujoutsenta, 38 kanadanhanhea, myöhäinen valkoposkihanhi (muuttavana kanukkiparvessa), 50 A/B, 61 allia, 70 mustalintua, 29 pilkkasiipeä ja 18 tavia. Merisirrejä oli Pattskärin reunoilla 15 yksilöä.

TÄNÄÄN MUUTTI USEITA PARVIA LAULUJOUTSENIA

TÄNÄÄN MUUTTI USEITA PARVIA LAULUJOUTSENIA

Saaresta löydettiin mm. harmaahaikara, taivaanvuohi, sepelkyyhky, 23 tilheä, kottarainen ja punakylkirastas sekä pikkulintuja kiuru, luotokirvinen, rautiainen, 4 punarintaa, 7 peukaloista, 4 tiltalttia, tundraurpiainen ja saunalahden perukassa piilotellut vuorihemppo. Päivän lajimäärä oli 50 – varsin hyvä näin marraskuun lopulla!

VUORIHEMPPO PIILOTTELI RANNAN KASVUSTON SEASSA

VUORIHEMPPO PIILOTTELI RANNAN KASVUSTON SEASSA

Lauantaina 28.11.2020 oli pilvistä ja koillistuuli maltillista (5-7 m/s), lämpöä oli 2-3 astetta. Staijia pitkin päivää luotsiasemalla, ainakin n. 4 tuntia, ja koko saari taas kompattiin. Merellä nähtiin mm. kuikka, kaakkuri, haahka, 132 allia, 89 mustalintua, 18 pilkkasiipeä, tukkakoskelo, haapana ja 3 tavia. Svartbådanilla pyörähti n. 50 merisirriä. Saarikierros tuotti mm. 3 harmaahaikaraa, huuhkajan, taivaanvuohen ja 41 tilheä. Pikkulintuja nähtiin mm. 2 luotokirvistä, 8 peukaloista, rautiainen, 3 punarintaa, 2 tiltalttia, tundraurpiainen, hemppo ja edelleen vuorihemppo.

RAUTIAISIA ON VIELÄ MUUTAMA SAARESSA

RAUTIAISIA ON VIELÄ MUUTAMA SAARESSA

Sunnuntaina 29.11.2020 oli edelleen pilvistä ja ajoittain tuli vähän tihkusadettakin. Tuuli oli itäkaakosta 3-7 m/s ja lämpöä oli 4 astetta. Staijattiin taas runsaat 3 tuntia luotsiasemalla ja kompattiin likimain koko saari. Lintuja on edelleen varsin monipuolisesti tämän lämpimän marraskuun lopulla, tänäänkin nähtiin 47 lajia. Merellä havaittiin mm. 2 kuikkaa, kaakkuri, Gavia sp, 2 laulujoutsenta, 111 allia, 132 mustalintua, 5 pilkkasiipeä, 2 haahkaa, 3 ruokkia, 4 riskilää, haapana ja Svartbådanilla ja Trattenin N-puolen luodoilla yhteensä n. 155 merisirriä. Saaressa nähtiin mm. harmaahaikara, huuhkaja, varpushaukka, taivaanvuohi, 2 luhtakanaa ja pikkulintuja mm. luotokirvinen, 3 rautiaista, 2 punarintaa, 11 peukaloista, 4 tiltalttia, järripeippo ja vuorihemppo. Päivällä lähti kohtalaisesti väkeä mantereelle, lintuporukasta Hyvärisen Ismo.

YKSI JÄRRIPEIPPO JA MUUTAMA PEIPPO KÄYVÄT RUOKINNOILLA

YKSI JÄRRIPEIPPO JA MUUTAMA PEIPPO KÄYVÄT RUOKINNOILLA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina ovat nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.