Sumuja ja lehtokurppia

Torstaina 11.3.2021 oli pilvinen ja tuulinen päivä. Kaakkoistuuli puhalsi aamulla 9 m/s ja iltapäivällä jo 17 m/s, puuskat yli 20 m/s. Aamulla oli pakkasta 2 astetta, päivällä lämpöä 1 aste. Staijia vajaa kolme tuntia luotsiasemalla ja saari kierrettiin lukuun ottamatta Kesnäsiä. Mainittavimmat havainnot olivat kevään eka merihanhi, 13 lapasotkaa Fladanilla, 2 haahkaa, tukkakoskelo, 2 riskilää ja 3 uuttukyyhkyä. Saaressakin oli niukasti lintuja, näkyi mm. 10 kiurua, luotokirvinen, peukaloinen, punarinta, 16 mustarastasta ja 3 peippoa. Illalla alkoi lumipyry.

KEVÄÄN ENSIMMÄINEN MERIHANHI

KEVÄÄN ENSIMMÄINEN MERIHANHI

Perjantaina 12.3.2021 oli sadepäivä. Yöllinen lumituisku vaihtui tihkusateeksi, jota riitti lähes koko valoisan ajan. Kaakkoistuuli oli rauhoittunut, 5-9 m/s, ja lämpöä oli 1 aste, sumuistakin oli. Tänään ei staijattu, mutta saari kierrettiin Kesnäsiä lukuun ottamatta. Mainittavia havaintoja olivat mm. 13 lapasotkaa, 2 tukkakoskeloa, harmaahaikara, 50 muuttavaa töyhtöhyyppää, kevään eka lehtokurppa, 4 uuttukyyhkyä, käpytikka ja itärannalla 9 merisirriä. Pikkulinnuista mainittakoon 6 kiurua, luotokirvinen, 3 peukaloista, punarinta, 20 mustarastasta, 4 urpiaista ja saaressa pitkään viipynyt ruskourpiainen.

KEVÄÄN EKA LEHTOKURPPA LUOTTI SUOJAVÄRIINSÄ

KEVÄÄN EKA LEHTOKURPPA LUOTTI SUOJAVÄRIINSÄ

Lauantaina 13.3.2021 vallitsi lämmin (+4) lounaisvirtaus, tuulta 7-8 m/s. Taivas oli pilvessä ja klo 13 jälkeen taas sakeaa sumua ja heikkoa vesisadetta loppupäivän ajan. Staijattiin Mikon kanssa 3,5 tuntia aamulla majakalla ja kierrettiin taas saari lukuun ottamatta Kesnäsiä. Merellä/muutolla nähtiin mm. 2 laulujoutsenta, 3 merihanhea, 13 lapasotkaa, 28 haahkaa, 85 allia, 13 mustalintua, 40 pilkkasiipeä, 4 tukkakoskeloa, 5 riskilää ja muuttavana yhteensä 31 ruokkia. Päivän muita havaintoja olivat mm. harmaahaikara, ampuhaukka, huuhkaja Kobbanilla, 25 töyhtöhyyppää, lehtokurppa ja 22 merisirriä. Pikkulintuja nähtiin mm. 12 kiurua, luotokirvinen, peukaloinen, punarinta, 33 mustarastasta, ruskourpiainen ja pikkukäpylintu. Hiljalleen se lintukevätkin etenee.

LUOTOKIRVINEN ON ONNISTUNEESTI TALVEHTINUT UTÖSSÄ, TOINENKIN YRITTI MUTTA PÄÄTYI VARPUSHAUKAN SAALIIKSI

LUOTOKIRVINEN ON ONNISTUNEESTI TALVEHTINUT UTÖSSÄ. TOINENKIN YRITTI, MUTTA PÄÄTYI VARPUSHAUKAN SAALIIKSI

Sunnuntaina 14.3.2021 oli jälleen sumua ja heikkoa sadettakin, mutta aamulla oli pari tuntia hyvä näkyvyys merelle. Lämpöä oli 1 aste, taivas pilvessä ja pohjoiskoillinen tuuli 5-6 m/s. Staijia aamulla Mikon kanssa 2 tuntia ja kierrettiin saari lukuun ottamatta Kesnäsiä. Merellä nähtiin mm. 32 haahkaa, 132 allia, 20 mustalintua, 3 pilkkasiipeä (+50 Mel sp), 2 tukkakoskeloa, 13 lapasotkaa, 22 riskilää ja 16 ruokkia. Svartbådanilla ruokaili 35 merisirriä. Saaressa nähtiin mm. harmaahaikara, käpytikka, peräti 9 lehtokurppaa, 13 töyhtöhyyppää, uuttukyyhky, 5 sepelkyyhkyä ja pikkulintuja mm. 17 kiurua, luotokirvinen, 2 peukaloista, 5 urpiaista ja 2 punatulkkua. Saari on nyt varsin hiljainen, kun majoitusten sulkeminen ja laivan kulkurajoitukset vaikuttavat.

RUSKOURPIAINEN ON PITKÄÄN VIIHTYNYT SAARESSA

RUSKOURPIAINEN ON PITKÄÄN VIIHTYNYT SAARESSA

Uudet kuvat näkyvät isompina toidostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.