Lintukevät etenee hitaasti

Maanantaina 5.4.2021 oli vaihtelevaa säätä. Pääosin oli pilvistä ja iltapäivällä reippaita räntäkuuroja, lämpötila vaihteli +4 ja -0.1 välillä. Lounaistuuli puhkui 17 m/s, puuskat 22, mutta iltapäivällä tuuli nopeasti heikkeni ja kääntyi luoteeseen. Staijia vajaa 3 tuntia majakalla, saari kierrettiin. Nähtiin mm. 2 haapanaa, 17 tavia, 45 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, 8 allia, 5 ruokkia ja selkälokki. Aamulla saapui mereltä suopöllö, joka putosi Pattskäriin. Saaressa havaittiin mm. 3 kulorastasta, 5 luotokirvistä, kangaskiuru, kevään eka västäräkki, 4 punatulkkua, tikli ja vuorihemppo. Jauhiaisen Jussi lähti päivällä mantereelle.

TÄNÄÄN OLI REIPASTA LOUNAISTUULTA

TÄNÄÄN OLI REIPASTA LOUNAISTUULTA

EKA VÄSTÄRÄKKI SAAPUI

EKA VÄSTÄRÄKKI SAAPUI

Tiistaina 6.4.2021 oli jälleen navakkaa länsilounaista tuulta, koko päivä 12-14 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja lämpöä enimmillään 5 astetta. Staijia ainakin 4 tuntia ja saari kierrettiin Kesnäsiä lukuun ottamatta. Merellä/muutolla havaittiin mm. 2 laulujoutsenta, 18 tavia, 1450 haahkaa, 36 allia, 220 mustalintua, 25 pilkkasiipeä, 34 tukkakoskeloa, 44 ruokkia, merikihu ja selkälokki. Lisäksi nähtiin mm. harmaahaikara ja tuulihaukka.

HARMAAHAIKAROITA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

HARMAAHAIKAROITA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

Mainittavimmat pikkulinnut olivat 9 kangaskiurua, 10 luotokirvistä, 2 västäräkkiä, peukaloinen, 8 rautiaista, 2 kulorastasta, 3 tikliä ja 2 mustaleppälintua, +2kv koiras ja naaras. Hitaasti etenee nyt lintukevät.

OUTI KUVASI MUSTALEPPÄLINNUN HOTELLIN LUONA

OUTI KUVASI MUSTALEPPÄLINNUN HOTELLIN LUONA

Keskiviikkona 7.4.2021 tuuli oli rauhoittunut, aluksi etelälounaasta 5 m/s ja iltapäivällä pohjoisesta 5 m/s. Puolipilvistä ja lämpöä oli 5 astetta. Staijia pitkin aamupäivää, n. 5 tuntia ja saaren kierros. Nähtiin merellä/muutolla mm. 6 Gaviaa, 14 merihanhea, 2 lapasotkaa, 89 allia, 2050 mustalintua, 97 pilkkasiipeä, 52 tukkakoskeloa, 40 ruokkia, 2 harmaahaikaraa, 2 kurkea, merikihu ja 3 varpushaukkaa. Muista mainittavia olivat 9 kangaskiurua, 7 luotokirvistä, 8 peukaloista, isolepinkäinen ja edelleen naaraspukuinen mustaleppälintu hotellilla. Iltapäivällä jouduimme Outin kanssa taas lähtemään mantereelle, nyt vuorossa vanhempieni asunnon kaupanteko. Turussa oltiin klo 19.50.

ITÄRANNALLA VIIHTYVÄT MERIHARAKAT, NAURULOKIT JA KOTTARAISET

ITÄRANNALLA VIIHTYVÄT MERIHARAKAT, NAURULOKIT JA KOTTARAISET

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.