Kevätmuutto hiipuu

Torstaina 3.6.2021 oli edelleen aurinkoista ja lämmintäkin (16 astetta), itätuuli 4-6 m/s vähän viilensi keliä. Merellä oli kovaa väreilyä ja staiji luotsiasemalla jäikin tuntiin. Saarta kierrettiin ja iltapäivällä meillä oli nurmikonleikkaus- ja saunapäivä. Nisulan Timo puolestaan kävi Jurmossa bongaamassa onnistuneesti aavikkotulkun. Utössä havaitsimme mm. 7 kuikkaa, 6 jänkäsirriäistä, valkoviklon, 13 sepelkyyhkyä, turkinkyyhkyn ja vuoden ekan ruisrääkän, joka raksutti harvakseltaan itäniityllä. Muuttavana nähtiin nuolihaukka ja 2 mehiläishaukkaa. Pikkulinnuista mainittavia olivat viitakerttunen, luhtakerttunen, ruokokerttunen, 2 kultarintaa, laulava idäntiltaltti lammashaan reunalla, 2 pikkukäpylintua ja kaikkiaan 3 kirjokerttua (2 laulavaa koirasta, 1 n-pukuinen). Varesvuon Markus kuuli Ormskärillä laulavan idänuunilinnun. Saareen saapui lintureissulle Jukka Vilen parin ystävänsä kanssa.

PARI MEHILÄISHAUKKAA MUUTTI VIELÄ TÄNÄÄN

PARI MEHILÄISHAUKKAA MUUTTI VIELÄ TÄNÄÄN

Perjantaina 4.6.2021 jatkui korkeapainesää – aurinkoista, lämmintä (18 astetta) ja heikkoa (1-4 m/s) suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. Staijia taas n. 3 tuntia ja koko saari kierrettiin. Nähtiin mm. 4 kuikkaa, 2 kaakkuria, 11 Gaviaa, 10 ruokkia, räyskä, 21 tundrakurmitsaa, 3 isosirriä ja 40 IK. Saaressa havaittiin mm. huuhkaja (Kobbanilla), käki, tuulihaukka, valkoviklo, 2 jänkäsirriäistä ja itäniityllä edelleen raksuttava ruisrääkkä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 2 viitakerttusta, 2 luhtakerttusta, rytikerttunen ja itäniityn pohjoisreunalla edelleen kirjokerttu. Iltapäivällä tehtiin Outin kanssa venekierros Utö-Svartbådan-Lillharun-Gropskär-Utö, koirashaahkoja oli satoja ja ruokkeja n. 50. Illalla saareen saapui Öhmanin Ossi perheineen lintureissulle.

RUOKKEJA NÄKYY PÄIVITTÄIN

RUOKKEJA NÄKYY PÄIVITTÄIN

Lauantaina 5.6.2021 oli edelleen pilvetöntä ja yhä lämpimämpää – Utössäkin jo +20 astetta. Lännen ja pohjoisen puoleinen tuulenvire oli heikkoa, 1-4 m/s. Staijia aamulla n. 4 tuntia luotsiasemalla, muuten tuttua saarikomppausta. Merellä nähtiin mm. 31 kuikkaa, 2 kaakkuria, 39 Gaviaa, 44 sepelhanhea, 60 A/B, isokuovi, 31 ruokkia ja ruokkiparvessa etelänkiisla itään. Saaresta löytyi mm. huuhkaja (Kobbanilla), jänkäsirriäinen itärannalla, 4 rytikerttusta, 3 luhtakerttusta, ruokokerttunen, laulava kirjokerttu edelleen, pikkukäpylintu ja urpiainen. Ilta kului taas MM-jääkiekon parissa.

JOKUNEN RUOKOKERTTUNEN ON VIELÄ MUUTTOMATKALLAAN

JOKUNEN RUOKOKERTTUNEN ON VIELÄ MUUTTOMATKALLAAN

Sunnuntaina 6.6.2021 korkeapaine jatkui, nyt peräti 22 astetta lämpöä. Taivas oli pilvetön ja pohjoisluoteinen tuuli henkoili 2-4 m/s. Staijia aamulla vajaa 4 tuntia luotsiasemalla ja taas koko saari kompattiin. Merellä näkyi mm. 48 kuikkaa, 8 kaakkuria, 27 Gaviaa, 37 mustalintua, 27 ruokkia ja harmaahaikara. Saaressa havaittiin mm. varpushaukka, räyskä, 3 kultarintaa, viitakerttunen, 3 luhtakerttusta, 3 rytikerttusta, 3 kirjokerttua (joista 2 laulavia), urpiainen ja itärannalla vp kuovisirri – varmaankin vielä matkalla pohjoisen rannikoille. Tänään nähtiin Outin kanssa eka ohdakeperhonen, Varesvuon Markus on myös jo muutaman havainnut. Mantereelle lähtivät päivällä Nisulan Timo, Jukka Vilen ja Kuusiston Kimmo. Illalla keskitytään vielä jääkiekon finaalimatsiin..

JUHLAPUKUUN VAIHTAVA KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

JUHLAPUKUUN VAIHTAVA KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

MERIHARAKOITA PESII UTÖSSÄ VAIN YKSI PARI

MERIHARAKOITA PESII UTÖSSÄ VAIN YKSI PARI

Uusimmat kuvat löytyvät isompina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.