Juhannusaikaa Utössä

Keskiviikkona 23.6.2021 palattiin Outin kanssa Utöhön. Laiva lähti nyt pitkästä aikaa Pärnäisistä, jossa työmaa oli vielä kovin kesken, mutta laivamatka on nyt yli tunnin lyhyempi. Melko paljon oli jo juhannusvieraita tulossa saaristoon. Virosta noussut raju ukkosrintama meni juuri ja juuri reittimme itäpuolelta ohi ja saimme tehdä merimatkan rauhallisessa pohjoistuulessa (4-6 m/s) ja n. 15 asteen lämpötilassa. Matkalla näkyi mm. 2 kuikkaa, kalasääski ja muutama merikotka. Utöhön saavuttiin klo 13 ja iltapäivällä tehtiin pieni kierros vielä itärannalle, jossa näkyi mm. 3 töyhtöhyyppää, 3 suokukkoa ja syksyn eka ad suosirri. Saunallamme näkyi mm. rytikerttunen ja 2 kultarintaa. Ilta kului taas leppoisasti EM-futiksen parissa.

PARI KULTARINTAA VIIHTYY SAUNAMME NURKALLA

PARI KULTARINTAA VIIHTYY SAUNAMME NURKALLA

Torstaina 24.6.2021 oli aamu sumuinen ja päivä pilvinen, kunnes iltapäivällä aurinko taas lämmitti (19 astetta). Luoteistuuli oli heikkoa (3-4 m/s) koko päivän. Sumu esti meristaijin, mutta kierreltiin saaren itäosissa ja iltapäivällä laskettiin s/y Taivaanvuohi veteen. Lintuja nähtiin mm. mehiläishaukka, 9 mustavikloa, 10 suokukkoa, 3 töyhtöhyyppää, 2 kultarintaa, rytikerttunen ja vielä innokkaasti laulava mustapääkerttu. Saareen saapui paljon juhannuksen viettäjiä, tänään eka kertaa myös m/s Utö Expressillä.

KASVILLISUUS ON TÄNÄ VUONNA ERITYISEN REHEVÄÄ - LAPINTIIRA JA KUKKIVA MERIKAALI

KASVILLISUUS ON TÄNÄ VUONNA ERITYISEN REHEVÄÄ – LAPINTIIRA JA KUKKIVA MERIKAALI

Juhannusaattona 25.6.2021 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), illalla tosin pilvistyi ja saatiin vähän sadettakin. Tuuli oli heikkoa, pohjoisluoteesta. Staijasin aamulla runsaan tunnin luotsiasemalla ja kierrettiin saaren itäosa, muuten juhannuksen viettoa kotona ja kylällä juhannussalon nostossa. Lintuja näkyi mm. kuikka, 55 mustalintua, 11 ruokkia, 24 merihanhea ja muuttokahlaajia suosirri, 2 valkovikloa, 7 töyhtöhyyppää ja 9 suokukkoa. Saunan kulmalla lauloi nyt luhtakerttunen, paikalla oli myös edelleen 2 kultarintaa.

PIHAMMEKIN ON RUNSAS TÄNÄ VUONNA

PIHAMMEKIN ON RUNSAS TÄNÄ VUONNA

Juhannuspäivänä 26.6.2021 oli pääosin pilvistä ja pari kertaa saatiin heikkoa sadettakin. Luoteistuuli puhalsi 5-9 m/s ja lämpötila oli 16-18 astetta. Staijasin aamulla tunnin luotsiasemalla, myöhemmin kierrettiin saaren itäosat. Mainittavimmat havainnot olivat 28 merihanhea (osa nuoria), 12 mustalintua, 7 ruokkia, töyhtöhyyppä, 8 suokukkoa, 3 valkovikloa, 2 mustavikloa, liro, isokuovi ja itärannan ruovikossa laulava luhtakerttunen. Itäniitylle oli ilmestynyt melko ahkerasti raksuttamaan vuoden toinen ruisrääkkä ja saunan nurkilla olivat kultarinnat edelleen paikalla. Huviveneitä ja juhannusturisteja on saaressa kohtalainen määrä. Illalla taas mukavasti EM-futista.

LUHTAKERTTUNEN KONSERTOI ITÄRANNAN RUOVIKOSSA

LUHTAKERTTUNEN KONSERTOI ITÄRANNAN RUOVIKOSSA

Sunnuntaina 27.6.2021 aurinko porotti ja oli lämmintä (23 astetta), luoteistuuli puhalsi maltillisesti (4-6 m/s) koko päivän. Staijia aamulla 1,5 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin Enskär sekä itäosat. Mainittavia olivat mm. 10 tavia, 21 mustalintua, 31 ruokkia, mehiläishaukka ja muuttokahlaajia 4 valkovikloa, 12 suokukkoa, 2 suosirriä, 4 pikkukuovia ja 2 töyhtöhyyppää.  Luhtakerttunen lauloi edelleen itärannalla, mutta ruisrääkkää ei enää kuulunut. Yllättäviä nämä tosi myöhäiset pernikset, lienevät kuitenkin edelleen kevätmuuttavia, koska saapuvat lounaasta avomereltä.

HIENON NÄKÖINEN KOIRAS MEHILÄISHAUKKA MUUTTI TÄNÄÄN - KOVA LÄMPÖVÄREILY TOSIN HAITTASI KUNNOLLISEN KUVAN SAAMISTA

HIENON NÄKÖINEN KOIRAS MEHILÄISHAUKKA MUUTTI TÄNÄÄN – KOVA LÄMPÖVÄREILY TOSIN HAITTASI KUNNOLLISEN KUVAN SAAMISTA

VÄSTÄRÄKKI VIE RUOKAA POIKASILLEEN

VÄSTÄRÄKKI VIE RUOKAA POIKASILLEEN

Uusimmat kuvat löytyvät isompina tiedostoina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.