Muutto edelleen varsin hiljaista

Maanantaina 6.9.2021 oli puolipilvistä, heikkoa (3-6 m/s) länsituulta ja lämpöä 15 astetta. Staijia taas tunti aamulla ja komppasimme itäosat ja kyläaluetta ennen laivan lähtöä – Outin täytyi lähteä mantereelle asioita toimittamaan. Iltapäivän pyörin kotinurkilla, kamera kourassa. Tänään saaressa nähtiin mm. kuikka, 9 mustalintua, 2 tylliä, käpytikka, törmäpääsky ja pikkulinnuista mainittavia olivat sinirinta, pikkusieppo ja lapinkirvinen – kaikki itäosassa.

SINIRINTA ITÄRANNALLA

SINIRINTA ITÄRANNALLA

Petolintuja havaittiin merikotkien lisäksi 2 tuulihaukkaa, 3 (vain!) varpushaukkaa, ampuhaukka ja 2 vanhaa muuttohaukkaa, koon perusteella eri sukupuolta. Saareen saapui lisää lintuväkeä – Kirsi Nisula, Lundenin Jokke vaimonsa Kristiinan kanssa, Voitto Pajulehto sekä Rivaston Ari. Voitto Pajulehto havaitsi iltapäivällä heinäkurpan itäniityllä, tämän vuoden toinen.

KAUKAA OTETTU DOKUMENTTIKUVA VANHASTA MUUTTOHAUKASTA KOBBANILLA

KAUKAA OTETTU DOKUMENTTIKUVA VANHASTA MUUTTOHAUKASTA KOBBANILLA

Tiistaina 7.9.2021 oli pilvistä, voimistuvaa lounaistuulta (aamu 3, ilta 10 m/s) ja lämpöä 14-15 astetta. Staijia pari tuntia aamulla luotsiasemalla ja likimain koko saari kompattiin, Enskär huonosti. Nähtiin mm. 12 kuikkaa, silkkiuikku, 2 harmaahaikaraa, 2 tuulihaukkaa, varpushaukka ja taivaanvuohi. Hiljaista on näkyvä muutto. Pikkulintuja oli tullut hiukan lisää, mm. 3 pikkusieppoa, 2 kirjosieppoa, 17 harmaasieppoa, 15 leppälintua ja lapinkirvinen. Puolenpäivän jälkeen tapahtui peippomuuttoa vastatuuleen, yhteensä n. 1700, ja joukossa jo järrejä.

KAIKKI PIKKUSIEPOT OVAT OLLEET NUORIA LINTUJA

KAIKKI PIKKUSIEPOT OVAT OLLEET NUORIA LINTUJA

NUORI SILKKIUIKKU. LAJI ON VARSIN VÄHÄLUKUINEN UTÖSSÄ.

NUORI SILKKIUIKKU. LAJI ON VARSIN VÄHÄLUKUINEN UTÖSSÄ.

Keskiviikkona 8.9.2021 oli edelleen puolipilvistä, paljon matalalla roikkuvaa (sumu)pilveä ja vähän aamulla sadettakin. Lämpöä oli 16 astetta ja länsilounainen tuuli puhalsi 6-8 m/s. Staijia runsas tunti, mutta merellä oli hyvin hiljaista. Myös saaressa oli edelleen niukasti lintuja, selvästi vielä vähemmän kuin eilen. Mainittavaa olivat kuikka, meriharakka, 2 tuulihaukkaa, nuolihaukka, 2 varpushaukkaa, syksyn eka räkättirastas sekä pikkulinnuista pensastasku, 7 kivitaskua ja 2 pikkusieppoa. Mantereelle lähtivät iltapäivällä mm. Nisulan Kirsi, Pajulehdot ja Varesvuon Markus ja Minna.

NUOLIHAUKKA LENTELI PÄIVÄLLÄ KYLÄALUEELLA

NUOLIHAUKKA LENTELI PÄIVÄLLÄ KYLÄALUEELLA

VARPUSHAUKKA SÖI SUOKUKKOA ITÄRANNAN TUNTUMASSA

VARPUSHAUKKA SÖI SUOKUKKOA ITÄRANNAN TUNTUMASSA

Uusimmat kuvat ovat nähtävänä isompina tiedostoina exif-tietoineen täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.