Aika hiljaista

Maanantaina 22.11.2021 oli syksyn toistaiseksi kylmin päivä, yöllä keli käväisi hiukan pakkasellakin. Päivä oli pääosin aurinkoinen, lämpöä 1-3 astetta, ja länsiluoteista tuulta oli 7-9 m/s. Staijia runsas tunti aamulla luotsiasemalla, mutta kylmän ilman ja lämpimän meren välinen väreily haittasi tosi pahasti. Kiersin saaren itäosat ja kyläalueen, mutta keskityin taas  pääasiassa kirjoitushommiin. Havaintoja mm. 29 laulujoutsenta, 3 haapanaa, 2 harmaasorsaa, närhi, luotokirvinen, keltasirkku ja pikkuvarpunen.

MUUTAMA JÄRRIPEIPPO KÄY MEIDÄN SAUNALLA

MUUTAMA JÄRRIPEIPPO KÄY MEIDÄN SAUNALLA

Tiistaina 23.11.2021 oli puolipilvistä ja pohjoistuuli puhalsi aamulla 9-12 m/s, mutta heikkeni päivän mittaan. Lämpöä oli 2-3 astetta. Staijia aamulla 1,5 tuntia luotsiasemalla ja kiersin saaren etelä- ja itäosan. Rauhallista oli, pohjoisvirtaus hiljentää. Mainittavimmat havainnot olivat 8 laulujoutsenta, 2 ruokkia, riskilä, alli, 3 haapanaa, naurulokki ja pikkulinnuista punarinta sekä 2 peukaloista. Iso osa päivästä kului taas kotihommissa – hyvä aika vuodesta tehdä niitäkin. Iltapäivällä myös Kerstin ja Asko Järvinen piipahtivat meillä, Asko tarvitsemallaan lyhyellä hengähdystauolla HUSin koronapotilaiden parista.

LAULUJOUTSENIA PAKENEE MANTEREEN PAKKASIA

LAULUJOUTSENIA PAKENEE MANTEREEN PAKKASIA

Keskiviikkona 24.11.2021 oli jälleen puolipilvistä, lämpöä oli nyt 6 astetta ja näkyvyys merelle hyvä. Luoteistuuli puhalsi 9-12 m/s, mutta heikkeni iltapäivällä. Staijailin pari tuntia luotsiaseman suojassa ja kiersin saaren itäosat ja kyläalueen. Merellä näkyi mm. 2 pilkkasiipeä, 2 mustalintua, 7 allia, 4 riskilää, lapasotka, 2 harmaasorsaa, naurulokki ja Hamnskär sten’illä n. 110 merisirriä. Saarikierrokselta mainittavia olivat taivaanvuohi, 2 närheä, punakylkirastas ja itärannalla luotokirvinen. Iltapäivällä jatkoin taas kirjoitushommia sekä tyhjensin ja pesin vesitynnyrit.

TELKKIÄ ON N. 60 SAAREN VESILLÄ

TELKKIÄ ON N. 60 SAAREN VESILLÄ

Torstaina 25.11.2021 saapui lännestä vesisateita ja lounaistuuli puhalsi 10-12 m/s, lämpöä oli 6 astetta. Tänään oli itsellä vähän ”marraskuinen olo” ja siihen vesisade päälle, niinpä vietin lähes koko päivän kotinurkilla. Staijia aamulla sentään puoli tuntia sadekuurojen seassa majakalla ja näkyi mm. 9 mustalintua, 4 allia, lapasotka ja edelleen 2 paikallista harmaasorsaa. Huomenaamulla on lähtö joksikin aikaa mantereelle.

KUU EI ENÄÄ OLE IHAN TÄYSINÄINEN

KUU EI ENÄÄ OLE IHAN TÄYSINÄINEN

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.