Kylmää on Utössäkin

Torstaina 2.12.2021 oli aika palata taas Utöhön. Kylmä pakkaskausi oli yltänyt saaristoonkin saakka – meri toki auki, mutta lunta paikoitellen hieman ja pakkasta -3 astetta, lisäksi napakkaa koillistuulta 12 m/s. Outin kanssa Nauvossa kahvit ja m/s Baldurille kertyi kohtalaisen paljon väkeä ottaen huomioon vuodenaika. Matka kului lähinnä sisätiloissa ja perille saavuimme klo 17.40. Tavarat sisälle ja pattereita sai heti vääntää isommalle.

ISOKOSKELOITA ALKAA KERÄÄNTYÄ TALVEKSI UTÖN VESILLE

ISOKOSKELOITA ALKAA KERÄÄNTYÄ TALVEKSI UTÖN VESILLE

Perjantaina 3.12.2021 oli edelleen pakkasta 4 astetta, koillistuulta 5-7 m/s ja puolipilvistä. Itse lepäilin koko päivän kotona flunssaisena, mutta Outi kävi itärannalla ja eteläkärjessä. Outi näki mm. laulujoutsenen, peukaloisen, 6 tilheä ja eteläkärjessä merisirrin.

PUNARINTA KÄVI VIELÄ MEIDÄN SAUNALLA

PUNARINTA KÄVI VIELÄ MEIDÄN SAUNALLA

Lauantaina 4.12.2021 pysyttelin edelleen kotosalla, Outi kävi itärannalla ja saunalahdella. Koillistuulta 4-7 m/s, pilvistä ja pakkasta oli 2-4 astetta. Mainittavimmat havainnot olivat 2 harmaasorsaa ja laulujoutsen edelleen, 2 lapasotkaa Fladanilla, punarinta meidän ruokinnalla, 25 räkättirastasta ja 3 peukaloista.

TURUSSA RAKENNETTU COSTA TOSCANA LÄHTI NYT ETELÄN MAILLE, LUOTSI JÄI UTÖHÖN (kuva: Outi Sarjakoski)

TURUSSA RAKENNETTU COSTA TOSCANA LÄHTI NYT ETELÄN MAILLE, LUOTSI JÄI UTÖHÖN (kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 5.12.2021 oli entistä kylmempää, täälläkin 8 pakkasastetta. Ilma oli kostean kalseaa kun meri on auki ja täynnä merisavua. Pilvistä ja yhä vaan oli koillistuulta, 7 m/s. Tehtiin kierros itärannalle, saunalahdelle ja kylälle ja nähtiin mm. 15 laulujoutsenta, haapana, närhi, 58 räkättirastasta, kottarainen ja peukaloinen. Hiljaista on.

MUUTAMIA LAULUJOUTSENIA RUOKAILI KYLÄN SATAMASSA

MUUTAMIA LAULUJOUTSENIA RUOKAILI KYLÄN SATAMASSA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.