Vuodenvaihde Utössä

Keskiviikkona 29.12.2021 lähdettiin Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajettiin aamulla räntäsateessa Nauvoon ja sieltä m/s Baldurille, johon saapui vuodenaika, sää ja koronatilanne huomioiden yllättävän paljon väkeä. Matkalla ei tullut laivan kantta kulutettua – koko ajan vesi/räntäsadetta, etelätuulta 12 m/s ja lämpöä 1 aste. Samalla laivalla tuli mm. Rivaston Ari sekä Joska Laine, ainoa mainittava havis oli Utöhön tullessa Finnskärin rannassa lennellyt n. 30 merisirrin parvi.

MERISIRRIPARVI SATAMAN SUULLA

MERISIRRIPARVI SATAMAN SUULLA

Torstaina 30.12.2021 oli pilvistä ja vähän vesisadettakin saatiin aamulla ja iltapäivällä. Lämpöä oli 3-4 astetta ja etelälounainen tuuli puhkui 10-14 m/s. Staijia hyvin vähän, mutta saari kierrettiin Kesnäsiä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. naaras uivelo Fladanilla, 75 merimetsoa, luotokirvinen edelleen itärannalla, 2 peukaloista, 5 tilheä, 15 räkättirastasta, 7 mustarastasta ja Finnskärillä oli merisirrejä nyt 56 yksilöä. Illalla saareen saapui mm. Ossi Öhman perheineen.

TOTUTTUUN TAPAAN FLADANIN REUNALLA TALVEHTII KYMMENIÄ MERIMETSOJA

TOTUTTUUN TAPAAN FLADANIN REUNALLA TALVEHTII KYMMENIÄ MERIMETSOJA

Uudenvuodenaattona 31.12.2021 oli kaunis talvikeli – aurinkoa, lämpöä 1-2 astetta ja aluksi heikkoa (5 m/s) luoteistuulta, myöhemmin lähes tyyntä. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla (plus Rivaston Ari staijaili pitkin päivää) ja kierrettiin koko saari. Nähtiin mm. edelleen koiras harmaasorsa (naaras hävinnyt?), tavi, 2 tukkakoskeloa, 3 riskilää ja yhteensä 95 merisirriä (kolmessa eri paikassa). Saaressa havaittiin mm. närhi, kulorastas, punakylkirastas, 78 räkättirastasta, 6 peukaloista, luotokirvinen, 16 tilheä ja 30 vihervarpusta. Iltapäivällä otettiin jo vähän ennakkoon uutta vuotta vastaan Varesvuon Markuksen ja Minnan kanssa meidän meriterassilla glögin ja kuohuvan merkeissä. Illalla oltiin majakalla tunnelmoimassa majakkakorin perinteisen tuliroihun äärellä.

MAJAKALLA OLI ILLALLA TUNNELMALLISTA

MAJAKALLA OLI ILLALLA TUNNELMALLISTA

Uudenvuodenpäivänä 1.1.2022 tuuli oli kääntynyt pohjoiseen ja voimistunut 10-14 m/s, talviaurinko paistoi ja pakkasta oli 2 astetta. Staijia aamulla n. 1,5 tuntia ja kierrettiin taas koko saari. Nähtiin mm. tavi, 2 riskilää, naurulokki ja yhteensä 111 merisirriä kahdessa parvessa saaren eteläreunan luodoilla. Saarikierroksella havaittiin mm. närhi edelleen, 44 räkättirastasta, 12 mustarastasta, 40 tilheä, 2 peukaloista, pikkuvarpunen ja itärannalla nyt yhtä aikaa 2 luotokirvistä.

PIENIÄ TILHIPARVIA ON NÄKYNYT VIIME PÄIVINÄ

PIENIÄ TILHIPARVIA ON NÄKYNYT VIIME PÄIVINÄ

Sunnuntaina 2.1.2022 satoi aamulla kohtalaisen runsaasti lunta, mutta kun lämpötila nousi 1-2 asetta plussalle, niin lumi alkoi saman tien huveta. Kova (12-15 m/s) eteläkaakkoinen tuuli ja tihkusade tekivät ulkoilusta koleaa. Ei staijia, mutta saari kierrettiin. Mainittavia havaintoja olivat naaras uivelo, 63 räkättirastasta, 9 mustarastasta, 6 vihervarpusta, pikkuvarpunen, 3 peippoa, peukaloinen ja luotokirvinen. Mantereelle lähti päivällä runsaasti uuden vuoden viettäjiä.

LUOTOKIRVINEN ON EDELLEEN NÄHTY PÄIVITTÄIN

LUOTOKIRVINEN ON EDELLEEN NÄHTY PÄIVITTÄIN

MUSTARASTAITA ON TÄNÄ TALVENA RUNSAASTI

MUSTARASTAITA ON TÄNÄ TALVENA RUNSAASTI

Uusimmat kuvat ovat nähtävinä isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.