Vuoden eka rari

Maanantaina 3.1.2022 oli hyvin heikkoa (1-4 m/s) suunnaltaan vaihtelevaa tuulta, lämpöä 3 astetta ja pilvistä, iltapäivällä tihkusadetta. Aamupäivällä oli erinomainen näkyvyys merelle. Staijia n. 2 tuntia, lisäksi kierrettiin saari Kesnäsin eteläosaa lukuun ottamatta. Merellä nähtiin mm. 2 ruokkia, 4 riskilää, 6 allia, 2 tukkakoskeloa ja luodoilla yhteensä 38 merisirriä. Aamun ”stara” oli klo 10.55 läheltä, Patteriniemen yli, koilliseen muuttanut 2kv pikkukajava. Harmi, että varhaisaamun tihkusumun takia olimme jättäneet kamerat kämpille.. Saaressa havaittiin mm. närhi, 42 räkättirastasta, 12 tilheä, luotokirvinen, pikkuvarpunen, 2 peukaloista, 2 punarintaa ja nokkavarpunen, joka nähtiin muutaman kerran kylän itäreunalla. Mainio lintupäivä! Iltapäivällä lähtivät mantereelle mm. Varesvuon Markus ja Minna sekä Öhmanin Ossi perheineen.

VIHERVARPUSIA ON LIKIMAIN PÄIVITTÄIN, MUTTA URPIAISET KATEISSA

VIHERVARPUSIA ON LIKIMAIN PÄIVITTÄIN, MUTTA URPIAISET KATEISSA

Tiistaina 4.1.2022 yöllisen vesisateen jälkeen oli pilvetöntä ja 2 astetta lämmintä, mutta aika navakka (10-13 m/s) lounaistuuli. Staijia vajaa tunti ja kierrettiin saaren itä- ja eteläosat. Lintuja oli kuitenkin tänään niukasti, mainittavia vain 5 tukkakoskeloa, 26 räkättirastasta ja luotokirvinen. Tänään tehtiin taas vaihteeksi enemmän kotihommia.

TELKKIÄ ON SAAREN VESILLÄ TAVANOMAISTA VÄHEMMÄN

TELKKIÄ ON SAAREN VESILLÄ TAVANOMAISTA VÄHEMMÄN

Keskiviikkona 5.1.2022 oli pääosin pilvistä ja aamulla ja iltapäivällä räntä-/vesikuuroja. Lämpöä oli 2 astetta ja lounaistuulta aamulla 7 m/s, myöhemmin tyyntyi kokonaan. Staijia n. 1,5 tuntia ja kierrettiin saari lukuun ottamatta Enskäriä. Mainittavimmat havainnot olivat tukkakoskelo, 2 riskilää, yhteensä 42 merisirriä (4 parvessa) ja saaressa huuhkaja (Kobbanilla), 2 sarvipöllöä illansuussa itäniityn reunalla, närhi, 2 luotokirvistä, 3 peukaloista, punarinta, 13 räkättirastasta, nokkavarpunen (koululla) ja 16 tilheä. Iltapäivällä saapui lisää väkeä, lintuporukkaa Ismo Hyvärinen ja Laaksosen Juha perheineen.

YKSI NÄRHI ON JÄÄNYT SAAREEN VIETTÄMÄÄN TALVEA

YKSI NÄRHI ON JÄÄNYT SAAREEN VIETTÄMÄÄN TALVEA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina exif-tietoineen löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.