Tammikuun lintuja

Loppiaisena 6.1.2022 puhalsi kylmä pohjoistuuli, aluksi 14-16 m/s ja myöhemmin 7-9 m/s. Ilma oli painunut pakkaselle, 1-3 astetta, ja taivas oli puolipilvinen. Staijia runsas tunti luotsiasemalla ja koko saaren komppaus. Nähtiin mm. 2 laulujoutsenta, alli, 2 tavia, lähiluodoilla yhteensä 56 merisirriä ja Gamla Postenilla 2 huuhkajaa. Lisäksi havaittiin 2 luotokirvistä, peukaloinen, pikkuvarpunen, nokkavarpunen ja 17 räkättirastasta.

MUUTAMA KYMMENEN MERIMETSOA TALVEHTII FLADANILLA

MUUTAMA KYMMENEN MERIMETSOA TALVEHTII FLADANILLA

Perjantaina 7.1.2022 oli pääosin pilvistä ja kevyitä lumikuuroja putoili pitkin päivää. Pakkasta oli 1 aste ja aamun navakka luoteistuuli 9-12 m/s lähes tyyntyi illaksi. Staijia tunti luotsiasemalla ja koko saari taas kierrettiin. Mainittavia olivat mm. haahka (naaras eteläkärjessä), tukkakoskelo, yhteensä 115 merisirriä, närhi, sarvipöllö, 24 räkättirastasta, 3 tilheä ja pikkulintuja mm. punarinta, 2 luotokirvistä, pikkuvarpunen ja nokkavarpunen. Merisirrien joukosta löytyi kuvasta taas yksi Huippuvuorilla liputettu ja värirengastettu yksilö.

MERISIRREJÄ ON NYT MUKAVASTI NÄHTÄVILLÄ

MERISIRREJÄ ON NYT MUKAVASTI NÄHTÄVILLÄ

Lauantaina 8.1.2022 yöllä saapui lounaasta sadealue ja koko päivä saatiin lumi/räntä/vesisadetta, lämpötila oli aluksi -1 ja myöhemmin +1 astetta. Kaakkoistuuli oli navakkaa, 12-15 m/s, mutta heikkeni hiljalleen. Kehnossa säässä ei tänään staijattu, mutta kierrettiin saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Mainittavat havainnot olivat 2 tavia, haahka, tukkakoskelo, 15 merisirriä, närhi, kulorastas ja sarvipöllö. Pikkulinnuista mainittakoon 2 luotokirvistä, punarinta, peukaloinen ja pikkuvarpunen. Laaksosen Juha perheineen lähti aamulla mantereelle.

1-2 LUOTOKIRVISTÄ ON EDELLEEN NÄHTÄVILLÄ PÄIVITTÄIN

1-2 LUOTOKIRVISTÄ ON EDELLEEN NÄHTÄVILLÄ PÄIVITTÄIN

Sunnuntaina 9.1.2022 oli pilvistä ja vähän sumuistakin, koillistuulta 5-7 m/s, lämpöä +0-1 aste. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla ja kompattiin saaren itä- ja eteläosa plus vähän kylääkin. Nähtiin mm. tavi, haahka, 2 tukkakoskeloa, luotokirvinen, peukaloinen, tilhi, 6 räkättirastasta ja yhteensä 125 merisirriä lähiluodoilla. Mantereelle lähti päivällä melko paljon väkeä, mm. Hyvärisen Ismo. Aika lailla samoja lintuja kuin muinakin päivinä, eipä linnut nyt juurikaan liiku.

SADETTAKIN ON SAATU

SADETTAKIN ON SAATU

Uusimmat kuvat ovat nähtävinä isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.