Kettujahti ja lähtö mantereelle

Maanantaina 10.1.2022 oli pilvistä, lämpötila oli pudonnut -5 asteeseen ja koillistuuli oli heikkoa, 2-5 m/s. Staijia aamulla vajaa tunti, lisäksi kiersimme koko saaren Kesnäsiä lukuun ottamatta. Nähtiin tuttuja lintuja – haahka, luotokirvinen, punarinta, pikkuvarpunen, tilhi, 45 räkättirastasta ja yhteensä 52 merisirriä lähiluodoilla. Iltapäivällä saareen saapui metsästäjäporukka (kolmella autolla plus vene ja ainakin 5 koiraa) harventamaan Utön kettukantaa. Saapa nähdä uskaltaako huomenna liikkua saaressa…

MUUTAMA PEIPPO TALVEHTII UTÖSSÄ

MUUTAMA PEIPPO TALVEHTII UTÖSSÄ

Tiistaina 11.1.2022 oli pääosin pilvistä, etelätuulta 5-7 m/s ja pakkasta 2 astetta, mutta lämpeni illaksi plussalle. Kettujahdin takia saaressa sai tänään liikkua vain kyläalueella ja Enskärillä ja nämä alueet sitten kiersimme. Mainittavat havainnot olivat 4 tavia, 2 haahkaa, 2 tilheä, 28 räkättirastasta ja yhteensä 42 merisirriä lähiluodoilla. Iltapäivällä saunottiin ja illalla Tom Jalas kävi asentamassa meidän saunalle yhden uuden patterin.

MYÖS PIKKUVARPUNEN JÄI TALVEKSI

MYÖS PIKKUVARPUNEN JÄI TALVEKSI

Keskiviikkona 12.1.2022 lähdimme käymään mantereella. Päivä oli pilvinen, lämpöä 2 astetta ja lounaistuulta 12-14 m/s. Staijia niukasti ja hiukan kierreltiin kyläalueella ja Enskärillä, kettujahti edelleen käynnissä (saaliina toistaiseksi 2 kettua) ja siksi muu osa saaresta kulkukiellossa. Nähtiin mm. 3 tavia, 2 merisirriä, pikkuvarpunen ja Rivaston Ari näki luotokirvisen. Laivamatka mantereelle sujui sisätiloissa, Turussa oltiin klo 22.

AAMU SATAMASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

AAMU SATAMASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.