Myrskyisä tammikuu

Keskiviikkona 19.1.2022 lähdimme Outin kanssa takaisin kotiin Utöhön. Asiat mantereella tuli hoidettua, Outi kävi Larussa ja Nummella ja eilen vietettiin pitkä tovi Naantalin kylpylässä. Tuntui koronaturvalliselta, sillä altailla oli meidän lisäksi kolme ihmistä. Tänään ajettiin aamulla Nauvoon, käytiin kaupassa, ja siirryttiin m/s Baldurille, johon tuli runsaat kymmenen ihmistä. Lintuväkeä lisäksemme Majaniemen Eino matkalla Jurmoon. Sää oli pilvinen, lämpöä +3 astetta ja lounaistuuli puhkui 13-16 m/s, ei kummempia havaintoja. Utöhön saavuttiin klo 15.30, tavarat kotiin ja valmistauduttiin huomiseksi ennustettuun seuraavaan talvimyrskyyn.. Saaressa muutaman päivän lintureissulla ollut Panu Muhli lähti tänään mantereelle.

SINISORSIEN OHELLA TELKKÄ ON YLEISIN UTÖN VESILINTU TALVELLA

SINISORSIEN OHELLA TELKKÄ ON YLEISIN UTÖN VESILINTU TALVELLA

Torstaina 20.1.2022 nurkissa viuhui ties monesko talvimyrsky tänä talvena, nyt aluksi vesi- ja myöhemmin lumisateen kera. Pohjoistuuli puhkui enimmillään puuskissa 29 m/s, keskituulikin oli yli 21 m/s. Lämpötila oli nollan ja -2 välillä. M/s Baldurin vuoro on peruutettu tältä ja huomiselta päivältä, jo kolmas peruutus nyt tammikuussa myrskyjen takia. Oltiin koko päivä kotosalla, vain pari pikku pyrähdystä ulos vähän kuvaamaan myllerrystä.

LUMITUISKU MYLLERSI

LUMITUISKU MYLLERSI

Perjantaina 21.1.2022 lähes myrskyisä pohjoistuuli jatkui, koko päivän ujelsi 14-16 m/s ja puuskat 21-23 m/s. Päivällä oli pääosin selkeää ja lämpötila nollan ja -1 välillä. Ei staijia, mutta kierrettiin saaren itäosat sekä kyläalue. Mainittavat havainnot olivat naurulokki, 35 merisirriä itärannalla, luotokirvinen edelleen, peukaloinen ja närhi. Majaniemen Eino saapui illalla saareen parin Jurmopäivän jälkeen.

MERISIRRIT HAKIVAT SUOJAA ITÄRANNALTA

MERISIRRIT HAKIVAT SUOJAA ITÄRANNALTA

Lauantaina 22.1.2022 kova pohjoisvirtaus alkoi hellittää – aamulla oli tuulta vielä 8 m/s, illalla enää 2m/s. Pakkasta oli koko päivän 1-4 astetta ja taivas puolipilvinen. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin. Nähtiin mm. laulujoutsen, naaras haahka (edelleen eteläkärjessä), 83 allia, lähiluodoilla yhteensä 47 merisirriä, 17 räkättirastasta, punarinta, 3 peukaloista ja edelleen luotokirvinen. Gamla Postenin männyissä oli päivehtimässä huuhkaja.

LUOTOKIRVINEN ON SELVITTÄNYT MYRSKYT JA PAKKASET

LUOTOKIRVINEN ON SELVITTÄNYT MYRSKYT JA PAKKASET

Sunnuntaina 23.1.2022 oli mukava ulkoilusää. Puolipilvistä, lämpöä 2 astetta ja lounastuulta 6-8 m/s, hyvä näkyvyys. Staijia aamulla n. 2 tuntia ja kierrettiin koko saari lukuun ottamatta Kesnäsiä. Lintuja nähtiin tänään mm. koiras tavi, 3 riskilää, 10 tukkakoskeloa, pilkkasiipi ja yhteensä 42 merisirriä (joista 3 itärannalla). Saaressa nähtiin myös mm. närhi, 6 räkättirastasta, pikkuvarpunen, punarinta, 2 peukaloista ja luotokirvinen. Majaniemen Eino lähti päivällä mantereelle, kuten muutkin saaren viikonloppuvieraat.

NAURULOKKEJA ON NYT TALVELLA OLLUT TAVANOMAISTA VÄHEMMÄN

NAURULOKKEJA ON NYT TALVELLA OLLUT TAVANOMAISTA VÄHEMMÄN

Uusimmat kuvat ovat nähtävissä isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.