Tammikuinen punajalkaviklo!

Torstaina 27.1.2022 oli pilvistä, tihkusateista ja välillä muutama pieni vesikuurokin. Tuuli oli etelästä 5 m/s ja lämpöä oli vajaa 3 astetta. Staiji jäi vähille, mutta koko saari kierrettiin. Päivän kovin havainto oli aamulla itärannalta löytynyt punajalkaviklo – oli paikalla puoli tuntia ja auringonnousun aikoihin lensi äännellen rantaa etelään eikä löydetty enää koko päivänä. Veneellinen bongareitakin saapui mantereelta, mutta valitettavasti punajalkaviklo pysyi poissa. Tämä on vasta kolmas tammikuinen yksilö Suomesta (1973, 2006 ja 2022), varmaankin tämä sama lintu nähtiin lyhyesti Jurmossa yhdeksän päivää sitten.

punajalkaviklo_01_Korppoo_01_22

TÄYSPILVISESSÄ KELISSÄ VAJAA 15 MIN ENNEN "AURINGONNOUSUA" OTETUT PARI DOKUMENTTIKUVAA PUNAJALKAVIKLOSTA MERISIRRIEN SEURASSA

TÄYSPILVISESSÄ KELISSÄ VAJAA 15 MIN ENNEN ”AURINGONNOUSUA” OTETUT PARI DOKUMENTTIKUVAA PUNAJALKAVIKLOSTA MERISIRRIEN SEURASSA

Muita havaintoja tänään olivat mm. 4 tavia, koiras ja naaras haahka (Pattskär), alli, 32 merisirriä, naurulokki, närhi, 7 räkättirastasta ja pikkulintuja mm. 2 luotokirvistä, 5 peukaloista, pikkuvarpunen ja 2 keltasirkkua.

VIERAITA MANTEREELTA

TUTTUJA ”VIERAITA” MANTEREELTA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Perjantaina 28.1.2022 oli puolipilvistä, pari kevyttä lumikuuroa, lämpöä 1 aste ja voimistuvaa  pohjoistuulta, 12-14 m/s (puuskat 20). Staijia aamulla tunnin verran luotsiasemalla ja kierrettiin saari Enskäriä lukuun ottamatta. Kova tuuli piti linnut aika hyvin piilossa, mutta nähtiin mm. 3 tavia, 2 naarashaahkaa, tukkakoskelo, 7 riskilää, naurulokki ja yhteensä 73 merisirriä. Saaressa oli edelleen närhi ja luotokirvinen, räkättirastaita 15. Viikonlopuksi on povattu taas myrskytuulia…

LUOTOKIRVISIÄ ON EDELLEEN KAKSI

LUOTOKIRVISIÄ ON EDELLEEN KAKSI

Lauantaina 29.1.2022 oli pilvistä ja klo 11 aikoihin alkoi hiljalleen voimistuva vesisade. Lämpöä oli runsaat 2 astetta ja etelälounainen tuuli oli kovaa, iltapäivällä jo 17 m/s (puuskat 21), mutta tuuli rauhoittui illalla. Tunnin staiji aamulla majakalla ja saaren itäosa & kyläalue kierrettiin, lisäksi omalla pihalla pihabongaus (19 lajia, 181 yksilöä). Tänään nähtiin mm. 5 tavia, 6 lapasotkaa (2k4n, satamalahti), naarashaahka, tukkakoskelo ja 2 riskilää. Saaressa oli mm. 11 merisirriä ja 2 luotokirvistä itärannalla, peukaloinen, pikkuvarpunen ja räkättirastas.

MERISIRRIT OVAT NYT PÄIVITTÄIN RUOKAILLEET ITÄRANNALLA

MERISIRRIT OVAT NYT PÄIVITTÄIN RUOKAILLEET ITÄRANNALLA (kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 30.1.2022 satoi koko päivän – vettä, räntää, lunta. Lämpötila vaihtui 1 plusasteesta 2 pakkasasteeseen ja kova pohjoistuuli vinkui koko päivän, enimmillään 18 m/s (puuskat 23). Ulkoiltiin kuitenkin itäosassa ja kyläalueella ja nähtiin mm. 3 tavia, naarashaahka, tukkakoskelo, riskilä ja itärannalla nyt 56 merisirriä. Muita mainittavia olivat 2 luotokirvistä, 2 peukaloista, punarinta, 11 räkättirastasta ja 15 vihervarpusta. Kelejä pitelee.

VIHERVARPUSIA NÄKYY VAAN EI YHTÄÄN URPIAISIA

VIHERVARPUSIA NÄKYY VAAN EI YHTÄÄN URPIAISTA

SUNNUNTAINA TULI VÄHÄN LUMIPEITETTÄKIN SAAREEN

SUNNUNTAINA TULI VÄHÄN LUMIPEITETTÄKIN SAAREEN

Uusimpia kuvia isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.