Ada ja timali

Maanantaina 23.11.2020 jatkui koko päivän navakka länsiluoteinen tuuli, 12-16 m/s. Aurinkoista, vasta illalla pilvistyvää, ja tänään oli lämpöä 7 astetta. Staijia aamulla luotsiasemalla vajaa 3 tuntia ja iltapäivällä pari tuntia majakalla. Koko saari kompattiin. Merellä/muutolla nähtiin Mikon kanssa mm. 5 riskilää, 5 allia, 3 mustalintua ja tp jääkuikka, joka muutti komeasti melko läheltä lounaispuolitse luoteeseen, laivaväylää pitkin, klo 09.48 (ohitus). Mukava myötävalo siivitti adan menoa kaukoputkissamme. Merisirrejä nähtiin tänään yhteensä 81, osa Pattskärin luodoilla ja osa Trattenilla. Saaressa nähtiin mm. 26 tavia, luhtakana, taivaanvuohi, käpytikka, sepelkyyhky, 27 tilheä ja punakylkirastas. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat punarinta, rautiainen, 9 peukaloista, kangaskiuru, luotokirvinen, tundraurpiainen, tikli ja edelleen 2 tiltalttia. Itärannan ruovikossa piilotteli eilinen naaras viiksitimali, päivällä onnistuimme mekin Outin kanssa sen näkemään ja muutama kuvakin saatiin. Hyvä lintupäivä taas. Iltapäivällä saareen saapui lintuporukkaa Jouko Olkio, Jarmo Lehtonen ja Mauno Niskanen.

NAARAS VIIKSITIMALI NÄYTTÄYTYI MEILLEKIN
NAARAS VIIKSITIMALI NÄYTTÄYTYI MEILLEKIN

Tiistaina 24.11.2020 oli mukava ulkoilusää – tuuli oli vähän rauhoittunut (länsi 5-8 m/s), lämpöä oli 6 astetta ja aamu oli aurinkoinen, päivällä pilvistyi ja illalla saatiin vähän sadetta. Staijia runsaat 3 tuntia luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. laulujoutsen, kuikka, kaakkuri, 5 Gaviaa, 5 haahkaa, tukkakoskelo, 103 allia, 54 mustalintua, 5 pilkkasiipeä, 3 lapasotkaa ja 5 ruokkia. Merisirrejä nähtiin lähiluodoilla yhteensä 74 yksilöä. Saaressa havaittiin mm. 2 harmaahaikaraa, varpushaukka, huuhkaja (illalla Kobbanilla), luhtakana, sepelkyyhky, käpytikka, 8 tilheä ja 30 räkättiä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat luotokirvinen, 2 niittykirvistä, tundraurpiainen, 3 punarintaa, 7 peukaloista, pikkukäpylintu ja itärannalla 3 tiltalttia.

PIKKUKÄPYLINTU GAMLA POSTENILLA
PIKKUKÄPYLINTU GAMLA POSTENILLA

Keskiviikkona 25.11.2020 oli sadepäivä. Vesisade alkoi aamun valjetessa ja jatkui koko päivän, lämpötila nousi 8 asteeseen. Aamulla oli lähes tyventä, mutta myöhemmin lounaistuulta 10 m/s. Näkyvyys oli heikko, ei staijia. Sateessa vähän kylän ja itäosan komppailua ja nähtiin mm. luhtakana (äänessä itärannalla), huuhkaja (aamuhämärissä Kobbanilla), käpytikka, sepelkyyhky, punakylkirastas ja 7 tilheä. Pikkulintuja havaittiin mm. 2 punarintaa, 3 peukaloista, 2 niittykirvistä, tundraurpiainen, hippiäinen, pikkukäpylintu ja edelleen 3 tiltalttia itärannalla. Päivällä lähtivät mantereelle Olkio, Lehtonen, Niskanen ja Järvisen Mikko.

KOIRAS KÄPYTIKKA ON JO PITKÄÄN VIIHTYNYT SAARESSA
KOIRAS KÄPYTIKKA ON JO PITKÄÄN VIIHTYNYT SAARESSA
ÖSTRERÄNGIÄ ELI ITÄNIITTYÄ KOMPPAAMASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)
ÖSTERÄNGIÄ ELI ITÄNIITTYÄ KOMPPAAMASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...