Avosettejä Utössä

Maanantaina 8.4.2024 oli pääosin aurinkoista, reipasta lounaistuulta 10-12 m/s ja lämpöä päivällä jo 7 astetta. Staijia aamulla kaksi tuntia majakan suojassa ja kiersin koko saaren Enskäriä lukuun ottamatta. Merellä näkyi mm. 545 mustalintua, 10 pilkkasiipeä, 21 allia, 5 tukkakoskeloa ja 12 ruokkia. Aamun hienoin hetki oli klo 07.45 kun 2 avosettiä lensi matalalla eteläkärjen yli kaakkoon, seurasin lintuja pari minuuttia kunnes ne hiljalleen katosivat merelle. 13. avosettihavis Utöstä.

ITÄRANNALTA TÄNÄÄN LÖYTYNYT PUNAKUIRI
ITÄRANNALTA TÄNÄÄN LÖYTYNYT PUNAKUIRI

Saaresta pikkulinnut olivat kirkkaana yönä paljon vähentyneet, mainittavia havaintoja olivat mm. 3 kangaskiurua, 2 luotokirvistä, 4 tikliä ja kevään eka suopöllö, joka näkyi lennossa Teerikallion lähistöllä. Illansuussa löytyi vielä itärannalta aikainen tp punakuiri. Saareen saapuivat tänään luontokuvaajat Kari Wallgren, Timo Saarinen ja Rauno Miettinen lintuja katsomaan ja kuvaamaan, lisäksi Mikael Johansson vaimonsa kanssa sekä pari muuta lintuharrastajaa.

SUOPÖLLÖ LENNOSSA ITÄRANNAN LÄHELLÄ
SUOPÖLLÖ LENNOSSA ITÄRANNAN LÄHELLÄ

Tiistaina 9.4.2024 oli aamu ja aamupäivä sumua ja meristaiji jäi väliin. Iltapäivä oli puolestaan kaunis, pääosin aurinkoinenkin ja lämpötila kohosi lähes 9 asteeseen. Tuuli oli koko päivän heikkoa, vain 1-4 m/s. Lumet ovat lähes kokonaan sulaneet pois. Saari kompattiin, Kesnäs huonommin, ja nähtiin mm. laulujoutsen, 2 harmaahaikaraa, 2 ristisorsaa, 2 lapasorsaa, 2 lapasotkaa, 6 tukkakoskeloa ja edelleen nuori allihaahka Fladanilla. Saaressa oli yön jäljiltä paljon pikkulintuja, mainittavia mm. n. 250 punarintaa, 60 laulurastasta, 9 västäräkkiä, 7 luotokirvistä, naaraspukuinen mustaleppälintu, isolepinkäinen ja kahlaajia mm. kapustarinta ja edelleen itärannalla ei-jp punakuiri. Mikael Johansson näki ja kuvasi aamupäivällä eteläniemen yli länsilounaaseen lentäneen avosetin, lintu oli myös äännellyt. Kylläpä tuli pian jo 14. avosettihavainto saareen!

MIKAEL JOHANSSONIN KUVAAMA AVOSETTI ETELÄNIEMEN PÄÄLLÄ
MIKAEL JOHANSSONIN KUVAAMA AVOSETTI ETELÄNIEMEN PÄÄLLÄ, KUVASTA KIITOS MIKAELILLE

Keskiviikkona 10.4.2024 aamu ja aamupäivä olivat jälleen sumuisia/utuisia, myöhemmin selkeni ja aurinkokin pilkotti. Lämpöä oli vajaa 7 astetta ja aluksi kaakkois-, myöhemmin lounaistuulta 10-11 m/s. Staijia tunti ja saaren komppaus Kesnäsiä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. mustakurkku-uikku, 3 ristisorsaa, 4 harmaasorsaa, 2 lapasorsaa, 75 mustalintua, 7 allia ja pikkulintuja mm. kivitasku, 2 tiltalttia ja 6 luotokirvistä. Pikkulinnut ovat paljon vähentyneet eilisestä. Iltapäivällä lähtivät mantereelle maanantaina saapuneet ja uusia tuli Outi sekä lintuväkeä Jukka Taskinen, Roger Egan ja pari muuta.

HAAHKOJA ON NYT RUNSAASTI
HAAHKOJA ON NYT RUNSAASTI

Uusimmat kuvat isompina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...