Epävakaista keliä

Sunnuntaina 22.7.2012 paistoi aurinko ja tuuli puhalsi reippaasti lounaasta. Aamulla staijausta vajaa tunti, illalla itäosaa kiertämässä. Mainittavimmat havainnot olivat 21 ruokkia, 2 pikkukuovia, valkoviklo, 2 metsävikloa, 6 liroa, suokukko, 3 taivaanvuohta ja suosirri. Kahlaajia oli siis niukasti – vesi korkealla ja lietteet kadonneet. Muista lajeista mainittakoon satakieli sekä naaras-kirjokerttu, joka löytyi illansuussa itäniityn pohjoisreunalta. Kovin ovat nisoriat olleet vähissä tänä vuonna…

ITÄRANNALLA LEVÄHTÄÄ MUUTAMIA TAIVAANVUOHIA

Maanantai 23.7.2012 oli aika lailla ”välipäivä”. Sadetta vihmoi pitkin päivää ja lounaistuuli puhkui 13-15 m/s eli oli aika syksyinen fiilis. Satamassa pysyttelivät kymmenet huviveneet, merelle lähtijöitä löytyi vain pari. Lintujen tarkkailu jäi heikoksi, mainittavimmat (illalla majakalta) olivat 2 ruokkia, 2 valkovikloa ja saunalahden rannalla ruokaillut ad-tundrakurmitsa.

TUNDRAKURMITSA JA PUNAKUIRI ITÄRANNAN LUODOILLA

Tiistaina 24.7.2012 oli kuukauden jakson jälkeen lähdettävä mantereella käymään, myös Outi ja Lotta matkassa. Sää oli pilvinen ja tuulinen mutta aamulla runsas tunti staijausta, nyt majakan suojassa. Näkyi mm. kuikka, 7 ruokkia, harmaahaikara, 9 pikkukuovia, 6 isokuovia, töyhtöhyyppä, 4 käkeä ja 11 tervapääskyä. Tuulihaukka oli ilmestynyt pyörimään majakalle, syysmuutto silläkin alkamassa. Ennen laivan lähtöä kävin vielä itärannalla ja kahlaajia oli nyt mukavasti: punakuiri 19 (joista 1p), valkoviklo, mustaviklo, liro 8, suokukko 3, suosirri 4, jänkäsirriäinen ja ad-tundrakurmitsoja 1p ja 21 muuttavaa. Laivamatka sujui leppoisasti auringonpaisteessa ja myötätuulessa, lomailijoita oli runsaasti liikkeellä. Huomenna onkin edessä käynti Kotkan Maretariumissa, jossa alkaa Varesvuon Markuksen ja minun yhteinen lintukuvanäyttely, jatkuen syyskuun loppuun asti.

NUORI TUULIHAUKKA TUPSAHTI SAAREEN

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...