Hieno lintusyksy jatkuu

Maanantaina 12.10.2020 oli pääosin pilvistä, vähän sadettakin saatiin päivällä, ja kohtalaista lounaistuulta (8-10 m/s). Lämpöä oli enää 11 astetta. Staijia taas pari tuntia aamulla luotsiasemalla, muuten lähinnä saarikomppausta. Muuttavana nähtiin mm. 11 kuikkaa, 31 Gaviaa, 15 valkoposkihanhea, 8 varpushaukkaa, 3 sinisuohaukkaa, tuulihaukka, 2 ampuhaukkaa, 2 muuttohaukkaa (molemmat 1kv), 5 harmaahaikaraa, 34 uuttukyyhkyä ja illalla hienosti nuori maakotka melko pitkään Kobbanin yllä, näytti jäävän yöpymään Kobbanin kallioille. Saaressa nähtiin mm. sarvipöllö, suopöllö, 2 taivaanvuohta, 7 tilheä ja isolepinkäinen. Pikkulinnuista mainittavia olivat 45 tiltalttia, leppälintu, koiras mustaleppälintu hotellilla, 7 mustapääkerttua, harmaasieppo, 2 kangaskiurua, kivitasku ja itäniityllä edelleen koko päivän yksi isokirvinen.

ISOKIRVINEN ITÄNIITYLLÄ
ISOKIRVINEN ITÄNIITYLLÄ

Molemmat ruskouunilintupaikat olivat tyhjentyneet yön aikana. Mantereelle lähtivät päivällä Lindroosin Tomppa, Kormanon Hannu ja Rauli Lumio, saareen saapui lintuja katsomaan Heidi Tammero.

KOIRAS MUSTALEPPÄLINTU HOTELLILLA (Kuva: Outi Sarjakoski)
KOIRAS MUSTALEPPÄLINTU HOTELLILLA VESISATEESSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Tiistaina 13.10.2020 oli jälleen mukava lintupäivä. Sää oli puolipilvinen, lämpöä oli 11 astetta ja aluksi länsi-, myöhemmin luoteistuuli puhalsi 7-9 m/s. Staijia taas aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja iltapäivällä Kappelin kalliolla, myös koko saari kompattiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 120 metsähanhea, 100 tundrahanhea, 4 merihanhea, 5 valkoposkihanhea, 259 A/B, 6 kuikkaa, 102 Gaviaa, 8 haapanaa, 35 mustalintua, 300 allia, 380 kurkea ja petolintuja 2 nuorta maakotkaa (laskeutuneena Kobbanilla, lähtivät SE), 17 merikotkaa, 57 varpushaukkaa, kanahaukka, 5 sinisuohaukkaa, 3 piekanaa, tuulihaukka, nuolihaukka, ampuhaukka, 1kv muuttohaukka ja myöhäinen kalasääski. Saaressa nähtiin mm. jänkäkurppa, taivaanvuohi, kapustarinta ja isolepinkäinen.

UTÖSSÄ MUUTTAA HARVOIN KURKIA, TÄNÄÄN KUITENKIN VÄHÄN RUNSAAMMIN
UTÖSSÄ MUUTTAA HARVOIN KURKIA, TÄNÄÄN KUITENKIN VÄHÄN RUNSAAMMIN

Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 3 mustaleppälintua (ad k, 2 n-puk), 5 pyrstötiaista, 3 mustapääkerttua, myöhäinen hernekerttu, 3 metsäkirvistä, kangaskiuru, 2 pikkuvarpusta ja 2 pulmusta. Isokirvinen oleskeli edelleen koko päivän itäniityllä ja iltapäivällä löysimme Outin kanssa niityltä koiras mustapäätaskun. Hälytys muille ja kaikki muutkin näkivät linnun, joka pysytteli niityllä iltaan saakka – kuviakin saatiin riittävästi lajimäärityksen kannalta.  Illansuussa Kimi löysi vielä lammashaasta ääntelevän taigauunilinnun, joka lyhyesti myös nähtiin. Taas oli aika ”rarinen” päivä…

mustapäätasku_03_Korppoo_10_20

MUSTAPÄÄTASKU ITÄNIITYLLÄ, JOSTA LÖYSI SYÖTÄVÄÄKIN
MUSTAPÄÄTASKU ITÄNIITYLLÄ, JOSTA LÖYSI SYÖTÄVÄÄKIN

Keskiviikkona 14.10.2020 oli pääosin pilvistä, ilma oli kylmentynyt (nyt 9 astetta) ja navakka pohjoiskoillinen tuuli puhalsi 9-11 m/s. Staijia luotsiasemalla pitkin päivää ja koko saari myös kompattiin. Kylmän ilman purkaus pisti mantereelta lintuja liikkeelle ja siksi muuttavana nähtiin mm. 47 metsähanhea, 150 Anseria, 5400 valkoposkihanhea, 9350 A/B, 110 haapanaa, kuikka, 25 Gaviaa ja petolintuja 28 varpushaukkaa, kanahaukka, 2 ampuhaukkaa, tuulihaukka, 1kv muuttohaukka, 4 hiirihaukkaa, 16 piekanaa ja 2 sinisuohaukkaa. Saaressa havaittiin mm. harmaahaikara, sarvipöllö, suopöllö, käpytikka, jänkäkurppa, taivaanvuohi ja 8 tilheä. Pikkulinnuista mainittavimpia olivat 16 pyrstötiaista, 3 kuusitiaista, 3 mustapääkerttua, metsäkirvinen, 3 vuorihemppoa hotellialueella, kangaskiuru ja Juha Laaksosen illansuussa Gamla Postenilla havaitsema hippiäisuunilintu. Hälyn jälkeen lintua haettiin, mutta hämärä tuli tällä kertaa vastaan. Mantereelle lähti iltapäivällä Jouko Vuokko ja saareen saapui mm. Jouni Tittonen.

VALKOPOSKIHANHIA MUUTTI TÄNÄÄN RUNSAASTI
VALKOPOSKIHANHIA MUUTTI TÄNÄÄN RUNSAASTI

Tuoreita kuvia isompina tiedostoina löytyy taas täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...