Hiljaista keväänalkua Utössä

Perjantaina 6.3.2009 lähdin jälleen kohti Utötä, tällä kertaa yksin matkassa. Koukkasin ensin pariksi tunniksi Paimioon timalien ja valkoselkätikan toivossa mutta kumpikaan laji ei suvainnut näyttäytyä. Uuttukyyhkyjäkin näkyi vain yksi. Kaunis auringonpaiste häikäisi sentään vielä lumisia maisemia. Ajelin Nauvoon jossa totutusti ostokset ja kahvit ja sitten m/s Eivorille puoliksi sulan Korppoon salmen rantaan. Ennen laivan lähtöä lensi merikotka yli kunnes hämärä jo laskeutui. Yllättäen varsinaisia lintuporukoita ei ollut yhtään laivalla, kamerakerholaisia sentään toistakymmentä matkalla Jurmoon. Utöseen saavuttiin mukavasti jo klo 22.45, tavarat paikalleen ja nukkumaan. Yksi kutterikuskeista oli nähnyt tänään kevään ensimmäisen merihanhen.

isoko

Lauantai 7.3.2009 alkoi pilvisenä, tuuli idässä 6-9 m/s, lämpöä 1 aste. Lopunkin päivää pilvet roikkuivat alhaalla, sää oli kolea mutta tuuli heikkeni illalla ja kääntyi kaakkoon. Parempaa huomenna? Staijasin runsaat kolme tuntia luotsiasemalla, muuten komppausta. Lintuja vielä niukahkosti mutta mereltä mainittakoon mm. muuttava kuikka (NE), n. 60 merimetsoa, 20 tukkasotkaa, 9 mustalintua, 20 muuttavaa haahkaa (13k7n), 7 naurulokkia (joista 1 jp), n. 250 kalalokkia, 2 ruokkia ja 6 riskilää. Petolintuja näkyi n-pukuinen sinisuohaukka, tuulihaukka ja 4 merikotkaa ja saaressa oli paikallisena mm. 5 kiurua, 4 peukaloista, rautiainen, punarinta, 9 mustarastasta, 12 räkättiä ja urpiainen. Päivällä söin hotellilla herkullista kuhaa ja iltakahvit nautin Britan ja Vilin luona. Leppoisaa.

tukkako

Sunnuntai 8.3.2009 valkeni aurinkoisena, tuuli 5-8 m/s kaakossa ja lämpötila nollassa. Staijausta luotsiasemalla pari tuntia ja pikainen kierros saarella ennen laivan lähtöä. Näkyi mm. 3 haahkaa, 6 riskilää, 11 tukkakoskeloa, 4 naurulokkia, merikotka, 2 peukaloista, 5 kiurua ja 17 räkättirastasta. Lisäksi aamulla näkyi useita kertoja n. 55 merisirrin parvi lounaispuolen luodoilla. Merisirrejä onkin tänä talvena ollut mukavan runsaasti.
Paluumatkalla laivalta havaittiin mm. 2 riskilää, 4 merikotkaa, 6 laulujoutsenta ja alli. Turkuun tulin jo klo 17.30 maissa.

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...