Hysyjä yhä niukasti

Maanantai 9.9.2013 oli jälleen aurinkoinen, helteisen lämmin ja heikkotuulinen päivä. Ajoittain tyventäkin, illemmalla tuuli virisi hiukan idän suunnasta.  Saareen olivat eilen illalla saapuneet Jari ja Jukka Mattila lintuja katsomaan. Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla, myöhemmin staijausta talomme pohjoisseinustalla ja kevyttä komppailua. Osa päivästä meni s/y Taivaanvuohen ylösnostossa ja pesussa. Tänään oli kohtalainen petolintupäivä – itse näin mm. 31 varpushaukkaa, 6 tuulihaukkaa, nuolihaukan, 2 ampuhaukkaa ja hiirihaukan. Mattilat näkivät lisäksi itäniityllä nuoren sirosuohaukan, joka katosi etelään päin.  Kahlaajia nähtiin mm. isosirri, 9 suosirriä, 5 tylliä, 5 suokukkoa, isokuovi, valkoviklo ja meriharakka. Muuttavana havaittiin myös 35 haapanaa ja itärannalla näkyi sinirinta, pikkulintuja muuten kovin niukasti.

SUOKUKKOPARVEN HÄNNILLÄ MUSTAVIKLO
SUOKUKKOPARVEN HÄNNILLÄ LENTÄÄ MUSTAVIKLO

Tiistai 10.9.2013 oli aika täydellinen välipäivä lintujen suhteen. Itätuuli voimistui 11 m/s ja taivas oli puolipilvinen, jokunen vesitippakin tuli. Outin kanssa käytettiin koko aamupäivä koti- ja venehommiin ja illansuussa tein parin tunnin rundin itäosassa. Tyhjää oli, varsinkin hyönteissyöjät (hysyt) ovat ihan kateissa. Päivällä meni taas jonkin verran petoja, itse ehdin nähdä 61 varpushaukkaa ja 4-5 tuulihaukkaa, muita mainittavia vain suokukko ja 4 valkovikloa. Mattilat ja Outi lähtivät iltapäivällä mantereelle.

MUUTAMA MUSTAPÄÄKERTTU VIIHTYY LUUMUPENSAISSA
MUUTAMA MUSTAPÄÄKERTTU VIIHTYY LUUMUPENSAISSA

Keskiviikkona 11.9.2013 oli puolipilvistä, lämmintä ja heikkoa etelätuulta. Komppailin kyläalueen ja itäosan sekä staijailin pitkään pientä petoliikennettä taivaalla. Muuttavana näkyi mm. 36 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, sinisuohaukka ja +2kv koiras arosuohaukka, joka löytyi klo 11.50 kaartelemasta Ormin länsipään yltä. Macro otti korkeutta ja runsaan 10 minuutin kuluttua lähti liukumaan avomerelle lounaaseen. Koska itse olin hautausmaan takana niin kuvat jäivät vaatimattomiksi dokumenttikuviksi, mutta lajin toki niistäkin tuntee.

arosuohaukka_02_Korppoo_09_13PARI KAUKAISTA DOKUMENTTIA KOIRAS AROSUOHAUKASTA - KUVAT EHKÄ VÄHÄN PAREMMIN NÄKYVILLÄ VEPPISIVUNI KANSIOSSA "UUSIMMAT SUOMESTA"

Pari kaukaista dokumenttia arosuohaukasta, ehkä vähän paremmin nähtävissä kansiossa ”Uusimmat Suomesta”.

Kahlaajia näkyi mm. kapustarinta, suokukko sekä punakuiri ja kylällä lenteli aamulla jälleen naaraspukuinen kirjosiipikäpylintu. Hysyjä tosi niukasti, mainittavia pikkusieppo ja 2 kuusitiaista – vuoden ensimmäiset. Illansuussa tulivat vieraaksi Vallitun Pekka ja Varrelan Juha ja illallinen nautitiin yhdessä hotellilla, loppuilta meillä.

INOMAINEN ÄÄNI OLI TÄLLÄ KERTAA KUUSITIAINEN
INOMAINEN ÄÄNI OLI TÄLLÄ KERTAA KUUSITIAINEN

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...