Jokunen pikkurarikin

Torstai 14.5.2015 oli aika tyhjä lintupäivä. Tuuli oli kääntynyt luoteeseen ja voimistui 12-13 m/s, taivas selkeä ja saari hiljainen linnuista. Merelläkään ei parin tunnin aamustaijilla tapahtunut paljoakaan. Päivän muutamia haviksia olivat mm. 8 kuikkaa, 4 Gaviaa, varpushaukka, 2 tuulihaukkaa, suosirri, 3 satakieltä, 2 pikkusieppoa, sinirinta, mustapäätasku edelleen ja kevään eka kehrääjä. Koko saari kierrettiin eteläniemeä lukuun ottamatta. Iltalaivalla saareen saapui paljon lisää väkeä, mm. Petri Vainio, Hannu Ruotsalainen, Kim Söderling, Heidi Tammero, Antti Sintonen, Jukka Vierimaa, Sven Forsell, Pirjo Silveri ja Öhmanin Aino.

PIKKUSIEPOT OVAT VARSIN HELPPOJA KUVATTAVIA
PIKKUSIEPOT OVAT VARSIN HELPPOJA KUVATTAVIA

Perjantaina 15.5.2015 sateli pitkin päivää aamua lukuun ottamatta. Luoteistuuli oli navakkaa 12-13 m/s ja lämpöä oli vain 7 astetta. Aamulla runsaan tunnin staiji majakalla, muuten kevyttä komppausta. Merellä näkyi mm. 2 kuikkaa, 4 kaakkuria, Gavia sp, 17 mustalintua, 16 ruokkia ja 7 merikihua. Saaressa oli melko niukasti lintuja mutta mainittavia mm. pikkutylli itärannalla, 6 sinirintaa, peltosirkku, 2 pikkusieppoa, kevään eka punavarpunen, 2 käkeä, mustaleppälintu, kehrääjä, mustapäätasku edelleen sekä kevään eka kirjokerttu, joka viihtyi mm. hotellin hiekkakentän kasvustossa. Teerikallion reunalta löytyi kolme aivan vastakuollutta haahkanaarasta, ilmeisesti kaikki ketun vastikään tappamia.

MUUTTOMATKASTA VÄSYNYT KIRJOKERTTU OLI NÄLKÄINEN
MUUTTOMATKASTA VÄSYNYT KIRJOKERTTU OLI NÄLKÄINEN

Lauantaina 16.5.2015 taivas oli selkeä, ilma kirkas ja luoteistuuli heikkeni 8-5 m/s, Lämpöä oli enimmillään 10 astetta. Stajia luotsiasemalla vajaa 4 tuntia plus saaren komppausta. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 3 valkoposkihanhea, vuoden ekat 2 sepelhanhea, 42 kuikkaa, 18 Gaviaa, 19 ruokkia, 6 merikihua (1 vaalea), 2 harmaahaikaraa, nuolihaukka, 8 pikkukuovia ja 20 suosirriä (+45 PK). Aamun ”helmi” oli klo 08.45-08.49 saaren lounaispuolitse muuttanut +2kv koiras punajalkahaukka, joka jäi pariksi minuutiksi kaartelemaan hyvään myötävaloon ennen matkan jatkumista luoteeseen kohti Kökaria. Saaressa nähtiin mm. tuulihaukka, kevään ekat 2 lapinsirriä, kehrääjä, huuhkaja, 2 pikkusieppoa, kulorastas, ad-koiras mustaleppälintu, 9 sinirintaa ja edelleen koiras mustapäätasku itäniityllä. Aamulla lähti mantereelle 7-8 lintuharrastajaa ja illalla saareen saapuivat mm. Ilkka Vieno perheineen, Kari Airikkala ja Mikko ja Helena Alestalo.

PIUKKUTYLLI ON UTÖSSÄ HYVIN VÄHÄLUKUINEN LÄPIMUUTTAJA
PIKKUTYLLI ON UTÖSSÄ HYVIN VÄHÄLUKUINEN LÄPIMUUTTAJA

Sunnuntaina 17.5.2015 oli pilvipoutaa ja iltapäivästä alkaen heikohkoa sadetta. Tuuli oli idästä 5-8 m/s ja lämpöä enimmillään 8 astetta. Stajia runsaat kolme tuntia luotsiasemalla, muuten koko saaren kierros. Merellä nähtiin mm. 19 kuikkaa, 132 Gaviaa, 323 mustalintua, 212 allia, 33 ruokkia, 2 valkoposkihanhea, 5 harmaasorsaa ja etelästä saareen saapunut sarvipöllö. Petolintuja nähtiin mm. piekana, ruskosuohaukka ja tuulihaukka ja Kobbanilla istuskelleet 2 huuhkajaa. Pikkulinnuista mainittakoon 2 mustaleppälintua (ad-koiras ja n-pukuinen), kirjokerttu, edelleen mustapäätasku ja kevään eka rytikerttunen. Mainittavia olivat vielä valkoviklo sekä iltapäivällä kylällä ylitseni lentänyt turkinkyyhky, joka löytyi myöhemmin ruokailemasta koulun pihalla. Päivällä mantereelle lähti paljon väkeä, mm. Outi sekä paljon lintuporukkaa.

TURKINKYYHKY ON VUOSITTAINEN VIERAILIJA
TURKINKYYHKY ON VUOSITTAINEN VIERAILIJA, USEIN VIIVÄHTÄVÄT TÄSSÄ KOULUN PIHALLA

Lisää kirjoituksia

Loppukevään laulajia ja lähtö mantereelle

Torstaina 30.5.2024 oli aamulla ja aamupäivällä vähän pilviäkin, sadetta ei vieläkään, ja loppupäivä...

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...