Joukahaisia kuvaamassa

Muutaman päivän Tampereen työreissun jälkeen vihdoin maastoon! Kyllä turkulaisen on outoa olla Mansessa mutta täytyy sanoa, että kulttuuritarjonta oli mainiota – ’Marilyn’ soi hienosti teatterissa ja vuoden nuoren taiteilijan Heta Kuchkan vallan upea valokuvanäyttely herkisti Taidemuseossa.

joutsen

No, sunnuntaiaamuna ajelin Mietoisiin, Kuustonlahden lintutornille, jossa pari tuntia odottelin ohimuuttavia laulujoutsenia kuvattavaksi. Ja tulihan niitä eli 1+4+4+2+2+2 yksilöä, jotkut aivan päältä niin ettei kameran kuvaan mahtunut kuin pää ja vähän kaulaa! Muuttolintuja oli muutenkin vihdoin liikkellä – kiuruja, töyhtöhyyppiä, kottaraisia, sepel- ja uuttukyyhkyjä jo kymmeniä ja Mietoisten pelloilta laskin 35 merihanhea, lisäksi matkalla Lemussa neljä lisää kahden kanadalaisen kanssa. Harmaahaikara paineli tornin ohi, läheisellä pellolla juoksenteli 2 peltopyytä, rantalepissä istuskeli isolepinkäinen ja kovin varhainen kulorastas muutti vilkkaasti äännellen tornin yli luoteeseen. Pajusirkut jo ääntelivät ruovikossa mutta talvisista olosuhteista kieli vielä pitkin Mynälahtea ajellut auto…

haikara

Taivas meni paksuun pilveen ja lämpö ei kivunnut edes plussalle, tuulikin oli kylmä ja kiusallinen. Joutsenet houkuttelivat ajalemaan Mietoisista edelleen Uudenkaupungin Pitkäluotoon, jossa parissa sulassa olikin parikymmentä kailottavaa laulujoutsenta ja pieniä määriä telkkiä, isokoskeloita ja kyhmyjoutsenia. Jäällä kauempana värjötteli peräti 6 harmaahaikaran parvi, jotka hiihtäjä pelotti lentoon. Pienen kuvaustuokion jälkeen lähdin takaisinpäin, Vehmaalla näkyi 4 mustavarista, sitten kahvipysähdys Mietoisissa ja kotiin tullessa alkoikin jo lumisade. Kevät tulee keikkuen ja hitain askelin.

telkka

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...