Jouluksi mantereelle

Torstaina 19.12.2019 oli aamupäivä aurinkoista, puolilta päivin pilvistyi. Tuuli oli lännestä 10 m/s, mutta heikkeni pitkin päivää ja lämpötila oli 4 astetta. Staijia runsas tunti luotsiasemalla ja kiersin lähes koko saaren, Enskär jäi taas väliin. Linnut eivät tähän vuodenaikaan juurikaan vaihdu, mutta jotain silti näkyy. Tänään mm. 2 allia, itärannalla tavi ja iltapäivällä Hamnskärin luodoilla ruokaili 23 merisirriä. Saaressa oli 2 närheä, 65 räkättirastasta, punakylkirastas, laulurastas edelleen itärannalla ja n. 40 tilheä. Pikkulintuja näkyi mm. 4 peukaloista, 4 punarintaa, rautiainen, kiuru ja meidän saunalla oli yhtä aikaa 2 naaras mustapääkerttua.

TAVI KÄVÄISI ITÄRANNALLA
TAVI KÄVÄISI ITÄRANNALLA
USEITA PEUKALOISIA ON EDELLEEN SAARESSA - JOKATALVINEN ILMIÖ
USEITA PEUKALOISIA ON EDELLEEN SAARESSA – JOKATALVINEN ILMIÖ

Perjantaina 20.12.2019 oli jälleen pilvistä ja pimeää. Lämpöä oli 6 astetta ja tuuli kävi etelästä 10 m/s. Kiertelin saaressa, ihan eteläkärki jäi käymättä, mutta muuten melko kattavasti. Linnut olivat vähän enemmän piilossa tänään, mutta näin mm. naurulokin, 2 närheä, 40 räkättirastasta, punakylkirastaan ja 14 tilheä. Pikkulinnuista mainittavia olivat mm. 3 punarintaa, 2 peukaloista, rautiainen, 2 pikkuvarpusta ja 2 naaras mustapääkerttua. Ei uutta, mutta hyvää ulkoilua ja muutama lintukuvakin. Saaressa on nyt hyvin hiljaista, hotelli kiinni, jouluvieraat saapumatta ja koulun joululomalaisia paljon mantereella.

PIENIÄ TILHIPARVIA VIIVYTTELEE VIELÄ SAARESSA
PIENIÄ TILHIPARVIA VIIVYTTELEE VIELÄ SAARESSA

Lauantaina 21.12.2019 oli ehkä vuoden pimein päivä. Matalalla roikkuvaa paksua pilveä, kosteaa ilmaa kaakosta (9 m/s) ja lämpöä 5 astetta. Näkyvyys oli huono ja automaattivalot paloivat kylällä likimain koko päivän. Merelle ei kannattanut tuijottaa, kiertelin kyläalueella ja itärannalla ja vietin vähän enemmän aikaa kotinurkilla. Lintuja näin mm. 2 laulujoutsenta, 5 räkättiä, 2 peukaloista, 2 punarintaa, rautiaisen, mustapääkertun, 5 pikkuvarpusta ja itärannalla kiurun. Närhetkin olivat piilossa jossain.

ITÄRANNALLA OLESKELEE YKSINÄINEN KIURU
ITÄRANNALLA OLESKELEE YKSINÄINEN KIURU

Sunnuntaina 22.12.2019 oli aika lähteä joulunviettoon mantereelle. Olemme kaikki joulut viettäneet osaksi Outin kotitalossa Nummella ja osaksi oman suvun parissa Turussa. Sää oli taas pilvinen, mutta vaikka on vuoden lyhin päivä, niin paljon valoisampaa oli kuin eilen. Ennen laivan lähtöä pyörin vain kotosalla, ei uusia havaintoja. Laivalta näkyi Knivskärin rannassa 2+2 merisirriä ja yksinäinen alli.

NÄRHIÄ EI OLE NÄKYNYT PARIIN PÄIVÄÄN - EIVÄT NE KAI OLE LÄHTENEET?
NÄRHIÄ EI OLE NÄKYNYT PARIIN PÄIVÄÄN – EIVÄT NE KAI OLE LÄHTENEET?

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...