Joulunaluslintuja Utössä

Torstaina 18.12.2014 oli aika taas palata Utöhön, Outi jäi töihin Turkuun. Ajelin aamupäivällä Nauvoon plusasteisessa pilvikelissä ja kahvittelin tuttuun tapaan matkalla. Kaupassakin tuli käytyä. Eivorille saapui hyvin vähän väkeä, eipä näin joulun alla juurikaan kulkijoita ole mutta Aintilan Aki meni tyttöystävänsä kanssa sentään Jurmon asemalle. Matka meni mukavasti, vesisadetta ja pimeää tosin, ja perille saavuttiin aikataulun mukaisesti klo 18.30.

JOKUNEN JÄRRIPEIPPO NÄKYY VIELÄ SILLOIN TÄLLÖIN
JOKUNEN JÄRRIPEIPPO NÄKYY VIELÄ SILLOIN TÄLLÖIN

Perjantaina 19.12.2014 oli pilvistä ja ajoittain heikkoa sadetta, lounaistuuli aamulla heikkoa mutta voimistui (14 m/s) ja kääntyi länteen, lämpöä vielä 6 astetta. Mikon kanssa staijailtiin vähän ja kompattiin saarta – päivä on nyt kovin lyhyt. Nähtiin muuttavana mm. kuikka ja 3 laulujoutsenta. Saaresta löytyi vielä mukavasti ”kesälintuja” näin joulun alla – 11 peukaloista, 2 punarintaa, rautiainen, 24 räkättiä, kuusitiainen, 3 peippoa, 2 niittykirvistä ja itärannan levävalleilla luotokirvinen. Mikko ja Anu kävivät iltapäivällä kaffella, katsottiin vähän Teneriffan lintujuttuja.

PEUKALOISIA ON SAARESSA VIELÄ REILUSTI TOISTAKYMMENTÄ
PEUKALOISIA ON SAARESSA VIELÄ REILUSTI TOISTAKYMMENTÄ

Lauantaina 20.12.2014 taivas oli pääosin pilvessä joskin aurinkokin muutaman kerran pilkotti. Länsituulta oli noin 10 m/s ja ilma vähän kylmenee, illalla 2 astetta plussalla. Vähän staijia majakalla plus itäosan kierros tuottivat mm. 2 muuttavaa laulujoutsenta, naurulokin ja ”vakiopikkulintuja” eli 2 niittykirvistä, luotokirvinen, 6 peukaloista, 2 räkättiä, 3 tilheä ja meidän ruokinnalla mm. järripeippo, 2 punarintaa ja rautiainen. Järvisen Anu ja Mikko lähtivät aamupäivällä mantereelle.

LUOTOKIRVINEN VIIHTYY VIELÄ ITÄRANNALLA
LUOTOKIRVINEN VIIHTYY VIELÄ ITÄRANNALLA

Sunnuntaina 21.12.2014 piti lähteä taas mantereelle, nyt joulunviettoon. No, loppuviikolla takaisin. Päivä oli puolipilvinen, +2 astetta ja navakka 14 m/s luoteistuuli. Pari räntäsateen ropaustakin tuli. Staijailin luotsiasemalla runsaan tunnin, muuten pientä kävelyä kylällä. Kalalokkeja ja merimetsoja liikkui jonkin verran merellä, 12 laulujoutsenta muutti lounaaseen mutta muuten oli hiljaista. Ruokinnalla kävi mm. 3 pikkuvarpusta, 3 peippoa, punarinta ja tilhi. Laivamatkalla näkyi mm. 3 riskilää.

YKSINÄINEN TILHI KÄVI SYÖMÄSSÄ VIIMEISIÄ PIHLAJANMARJOJA
YKSINÄINEN TILHI KÄVI SYÖMÄSSÄ VIIMEISIÄ PIHLAJANMARJOJA

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...