Kahlaajaretkellä Pyhällä maalla

Maanantaina 25.7.2011 lähdin klo 13 laivalla käymään mantereella, kohta toki takaisin saareen. Aamu oli pilvinen, vähän sadepisaroitakin, kaakkoistuuli oli heikentynyt kohtalaiseksi. Pieni staijaus luotsiasemalla ja kierros saaren itäosassa tuottivat mm. 6 ruokkia, tuulihaukan, käen ja muuttokahlaajia 38 suosirriä, kuovisirrin, pikkukuovin, valkoviklon, 16 liroa, mustaviklon, kapustarinnan, suokukon ja töyhtöhyypän. Sinappiperhosten vaellus voimistuu – nyt oli koulun pihalla 2 ja omalla pihallakin jo 2. Matkalla mantereelle seurana Holvitie & Pöllänen. Pärnäisiin saavuttiin klo 18 ja Turussa olin klo 20 maissa.

LÖYSIMME PERÄTI 21 PULMUSSIRRIÄ PYHÄMAAN SAARILTA

Tiistaina 26.7.2011 oli vuorossa kahlaajaretki Uudenkaupungin Pyhämaalle, velipojan Ollin retkeilymaastoihin. Varesvuon Markus tuli mukaan ja ajelin Markuksen kanssa aamulla Pyhämaan Vasikkariin jossa Olli veneineen jo odotti lähtövalmiina, starttimme oli klo 06.15. Merellä ja ulkosaarilla vietettiin koko päivä, rantauduttiin takaisin Vasikkariin klo 16.30 ja ajoimme Markuksen kanssa Raisioon, josta Markus jatkoi toisella autolla Hesaan. Päivä oli helteinen ja aurinkoinen, tuuli hyvin heikko eli mainiot olosuhteet myös kuvaamiseen. Kahlaajia löytyikin hienosti – yhteissummat eri saarilta ja luodoilta olivat 2 kapustarintaa, 2 tundrakurmitsaa, pikkutylli, 18 isosirriä, peräti 21 (!) pulmussirriä, pikkusirri, 6 lapinsirriä, 2 kuovisirriä, 850 suosirriä, jänkäsirriäinen, 4 töyhtöhyyppää, suokukko, 4 taivaanvuohta, 2 mustavikloa, 5 valkovikloa, 2 metsävikloa, 180 liroa, 4 vesipääskyä ja 2 isokuovia. Kaikki sirrit olivat vielä vanhoja lintuja, osa toki jo vaihtopuvussa. Muita havaintoja olivat mm. laulujoutsenpoikue (ad+4 poikasta – Suomen eka meripesintä), ristisorsapoikue (ad+7 poikasta), 5 jouhisorsaa, härkälintu ja ruokki. Sinappiperhosten vaellus ulottui jo tänne Selkämerelle asti, näimme tänään peräti 8-9 yksilöä. Upea päivä ja upea retki!

OLLIN KYYTI OLI VAUHDIKAS, HYVÄ KUN MARKUKSELLA LIPPIS PYSYI PÄÄSSÄ...
SIRREJÄ OLI LUODOILLA MONIPUOLISESTI, ISOSIRREJÄKIN USEITA

Keskiviikkona 27.7.2011 lähdin takaisin kotiin Utöseen. Aamulla ajo Nauvoon, kahvit venesatamassa ja Pärnäisissä oli parkkipaikka piukkana autoista. Matka m/s Eivorilla sujui helteisessä ja tyvenessä kelissä ihan mukavasti vaikka väkeä oli melkein tungokseen asti. Jurmossa näkyi harmaahaikara, Utöseen saavuttiin klo 16. Iltakierros tehtiin Outin kanssa itäosassa ja kyläalueella, mainittavimmat havainnot olivat 12 liroa, mustaviklo, kapustarinta, tundrakurmitsa (ad-lintu itärannalla), 9 suosirriä, ad-kuovisirri, pikkulepinkäinen ja pensastasku.

 

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...