Kahlaajat yhä pääosassa

Torstaina 30.7.2020 aamulla vähän ajoittain satoi, myöhemmin oli puolipilvistä ja lämmintä (18 astetta). Aamun heikko etelätuuli kääntyi länteen ja vähän voimistui, 6-9 m/s. Staijia aamulla sadekuurojen välissä runsas tunti luotsiasemalla ja myöhemmin saaren itäosissa kiertelyä. Nähtiin mm. 2 kuikkaa, 34 ruokkia ja muuttokahlaajia 3 pikkukuovia, taivaanvuohi, 3 valkovikloa, 5 liroa, metsäviklo, 3 mustavikloa, pikkutylli, suokukko, 170 suosirriä ja 6 kuovisirriä.

ITÄRANNAN LUODOILLA RIITTÄÄ NYT SIRREJÄ
ITÄRANNAN LUODOILLA RIITTÄÄ NYT SIRREJÄ

Itärannalla olikin tänään mukavia kahlaajamääriä. Aamulla kaupalla ja myöhemmin hotellialueella nähtiin mustaleppälintu, laulunpätkästä ja puvusta päätellen 1kv koiras. Rainer Häggblom löysi päivällä raripuskasta koiras kirjokertun. Illalla oltiin Outin kanssa syömässä hotellilla, käytettiin kauan sitten saamamme lahjakortti.

MUSTALEPPÄLINTU HOTELLIALUEELLA
MUSTALEPPÄLINTU HOTELLIALUEELLA

Perjantaina 31.7.2020 tuuli oli kääntynyt pohjoiseen, 7-10 m/s, mutta lämpöä oli silti 20 astetta. Taivas oli lähes pilvetön. Staijia aamulla 2 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin itäosat sekä Enskär. Nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, 46 ruokkia, syksyn eka varpushaukka, samoin tuulihaukka ja jälleen mustaleppälintu hotellialueella. Muuttokahlaajia oli nytkin monipuolisesti – 4 pikkukuovia, 5 valkovikloa, 16 liroa, mustaviklo, 16 suokukkoa, 14 meriharakkaa, 4 taivaanvuohta, syksyn eka jänkäsirriäinen, 130 suosirriä, 2 kuovisirriä ja pikkusirri. Sirrit ovat edelleen kaikki vanhoja lintuja. Häggblom lähti aamulla mantereelle.

NUKKUVAA JÄNKÄSIRRIÄISTÄ OLI AJOITTAIN HANKALA LÖYTÄÄ SUOSIRRIEN JOUKOSTA
NUKKUVAA JÄNKÄSIRRIÄISTÄ OLI AJOITTAIN HANKALA LÖYTÄÄ SUOSIRRIEN JOUKOSTA

Lauantaina 1.8.2020 oli aurinkoista ja lämmintä (19 astetta). Aamun koillistuuli kääntyi päivän kuluessa länteen, mutta oli hyvin maltillista (2-6 m/s). Staijia aamulla 1,5 tuntia luotsiasemalla ja tuttuun tapaan itäosien kierros päivällä. Havaintoja tänään olivat mm. syksyn eka silkkiuikku, 2 harmaahaikaraa, 59 ruokkia, 7 mustalintua, 2 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa ja käki. Muuttokahlaajat olivat radikaalisti yhtäkkiä vähentyneet, nähtiin vain 3 valkovikloa, 16 liroa, rantasipi, 2 mustavikloa, 8 suokukkoa ja yksi ainoa suosirri!

MUSTAVIKLO ITÄRANNALTA
MUSTAVIKLO ITÄRANNALTA

Iltapäivällä lähdettiin Outin kanssa veneretkelle ulkomerelle, mutta matka tyssäsi jo satamalahdelle. Moottori pysähtyi vauhdissa eikä suostunut uudelleen käynnistymään ja saimme Bergmanin Danilta hinauksen takaisin laiturillemme. Sama vika kuin viime vuoden loppukesällä eikä näköjään talvihuollossa hommaa osattukaan vakuutteluista huolimatta korjata. Rahat kyllä kelpasivat..

VALKOVIKLO ON TÄMÄN HETKEN YLEISIMPIÄ KAHLAAJIA
VALKOVIKLO ON TÄMÄN HETKEN YLEISIMPIÄ KAHLAAJIA

Sunnuntaina 2.8.2020 oli puolipilvistä ja lämpöä oli jo 21 astetta. Tuuli puhalsi lounaasta 7-11 m/s. Staijia aamulla tunti majakalla ja toistettiin taas itäosien kierros. Lintuja melko niukasti, mainittavia 8 ruokkia, törmäpääsky ja luotokirvinen sekä muuttokahlaajia 2 valkovikloa, mustaviklo, 15 liroa, 24 suokukkoa, 4 suosirriä ja kuovisirri. Huomenna lähdemme pitkästä aikaa joksikin aikaa mantereelle.

SAIN TUURILLA PENSASKERTUN JA HERNEKERTUN SAMAAN KUVAAN
SAIN TUURILLA PENSASKERTUN JA HERNEKERTUN SAMAAN KUVAAN

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...