Kahlaajatarjonta monipuolistuu

Perjantai 15.7.2011 oli sadepäivä pitkälle iltapäivään. Tuuli oli itäkaakosta 12 m/s. Iltapäivällä selkeni mutta illalla taas hiukan sadetta. Outin kanssa tehtiin kierros itäpäässä ja ilta kuluikin mukavasti meillä Markuksen ja Minnan seurassa. Kahlaajia oli aiempia päiviä monipuolisemmin, pesivien lisäksi taivaanvuohi, 2 töyhtöhyyppää, 13 suosirriä, kuovisirri, lapinsirri, pikkusirri, 2 suokukkoa, jänkäsirriäinen, 4 liroa, 2 valkovikloa, metsäviklo, pikkutylli ja rantasipi. Ruisrääkkäkin oli edelleen äänessä.

KAUNIS PIKKUSIRRI ILMESTYI ITÄRANNALLE

Lauantaina 16.7.2011 puhalsi reipas lounaistuuli ja aamulla hiukan satoi, loppupäivä oli puolipilvistä. Päivällä vähän kiertelyä ja illalla pidempään itärannalla kuvaushommissa. Muuttokahlaajia oli tänään paikalla 5 valkovikloa, 3 liroa, metsäviklo, 22 suosirriä, 2 kuovisirriä, jp-pikkusirri, lapinsirri, pikkutylli ja edelleen jänkäsirriäinen (sama koko ajan?). Ruisrääkkä huuteli ja kirjokerttu rätisi raripuskassa; kultarintoja on saaressa pesinyt ainakin 3 paria ja luhtakerttusia 2 paria. Brita ja Vili näkivät iltahämärissä huuhkajan istuskelemassa koulun takana kalliolla. Illalla saareen saapuivat Kuusiston Kimmo, Tittosen Jouni, Marita Kari sekä Joen pariskunta Pirkanmaalta.

PILKKASIIPIPOIKUEITA ON KOLME SAAREN RANNOILLA

Sunnuntai 17.7.2011 oli kesäinen ja aurinkoinen päivä, heikohko tuuli puhalsi etelästä. Kiertely saarella tuotti havaintoja mm. 10 liroa, rantasipi, valkoviklo, 20 suosirriä, 5 kuovisirriä, pikkusirri, jänkäsirriäinen ja 4 suokukkoa. Lisäksi nähtiin 2 kuikkaa, 10 ruokkia, 3 käkeä, luhtakerttunen ja itäniityllä nyt yhtä aikaa huutavana 2 ruisrääkkää. Outi lähti viikoksi töihin ja myös Tittosen Jouni ja Marita palasivat mantereelle.

VALKOVIKLO ON YLEISIMPIÄ MUUTTOKAHLAAJIA

 

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...