Kahlaajia liikkuu!

Lauantaina 17.7.2010 helle jatkui, tuuli oli erittäin heikko S-SE, pilvetöntä. Aamustaijaus puolitoistatuntia tuotti mm. 2 kuikkaa, 5 ruokkia, 3 pikkukuovia, 4 punasotkan parvi NW, 2 merikotkaa ja 13 suosirriä. Saaressa mm. mustaviklo, valkoviklo, 3 kuovisirriä, 2 suosirriä, 2 taivaanvuohta, punakuiri ja 2 suokukkoa. Kahlaajista syntyi illansuussa mukavia kuviakin. Luhtakerttunen lauloi edelleen itäniityllä ja teeri piilotteli eilisessä paikassa. Tehtiin pihahommia ja illalla olikin Utön kesäjuhlat. Kun saaressa oli vielä kahdet häät majakkakirkossa niin kyllä väkeä piisasi ja satama oli aivan pullollaan veneitä! Tuttuja lintuihmisiä näkyi mm. Laihon Ilkka vaimonsa Maritan kanssa ja Tobiassonin Jukka, Pölläsen Seppo lähti aamulla mantereelle.

kuovis
Itärannalla on ollut mukavia sirriparvia

Sunnuntai 18.7.2010 oli sään osalta jatkoa edellisille päiville. Aamulla staijasin runsaan tunnin merelle, päivällä teimme s/y Taivaanvuohella retken Ormin ympäri ja käytiin uimassa Pattskärillä, illalla kuvasin vähän kahlaajia itärannalla. Laihon Ilkka ja Marita lähtivät tänään jatkamaan lomamatkaansa. Linnuista mainittakoon tänään mm. 39 suosirriä, jp-isosirri (majakan edustan luodoilla), mustaviklo, 2 valkovikloa, punakuiri itärannalla, jp-tundrakurmitsa itäpuolen luodolla, 3 taivaanvuohta, 2 ruokkia ja edelleen luhtakerttunen itäniityn ruovikossa.

kuovisi
Jokunen kuovisirri on vielä täysin juhlapuvussa, useimmat toki vaihtopukuisia

Maanantai 19.7.2010 oli edelleen pilvetön, lounaistuuli voimistui 8-9 m/s. Aamulla tuttu staijaus merelle n. 1,5 tuntia, päivällä purjehdittiin pitkähkö kierros – Brita mukana – ja illalla kuvasin taas kahlaajia iltavaloissa itärannalla. Havaintoja tänään mm. 2 kuikkaa, 4 mustakurkku-uikkua (2 muuttavana merellä), 13 ruokkia, sepelkyyhky saapui etelästä, teerinaaras jälleen ja muuttokahlaajia paikallisena mm. 45 suosirriä, 4 kuovisirriä, 2 lapinsirriä, punakuiri, 2 pikkukuovia, 4 valkovikloa, 5 töyhtöhyyppää ja n. 12 liroa.

musvi
Mustaviklo on kaunis lintu

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...