Kahlaajia menossa etelään

Maanantaina 15.6.2020 jatkui kesäkeli – lämpöä oli jo 23 astetta, heikkoa (4-6 m/s) koillistuulta ja puolipilvistä. Staijia aamulla n. 4 tuntia ja kierrettiin pääosa saaresta, mutta meillä oli iltapäivän ohjelmassa alumiiniveneen vesillelasku (vihdoin) ja taas saunottiinkin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 6 kuikkaa, 50 mustalintua, 225 muuttavaa telkkää, 32 ruokkia ja 9 tervapääskyä. Muuttokahlaajia havaittiin isokuovi, 2 töyhtöhyyppää, 7 suokukkoa ja 4 mustavikloa. Muita olivat mm. 2 kirjekyyhkyä edelleen, 4 luhtakerttusta, kirjokerttu, 2 pikkukäpylintua ja myöhäinen pikkusieppo, laulava koiras kaupan takana. Mantereelle lähtivät Varesvuon Markus ja Minna sekä Kuusiston Kimmo.

KIVITASKU ON UTÖN YLEISIMPIÄ PESIMÄLAJEJA
KIVITASKU ON UTÖN YLEISIMPIÄ PESIMÄLAJEJA

Tiistaina 16.6.2020 saapui pitkästä aikaa sadealue, tällä kertaa Viron suunnasta. Aamu oli vielä pilvipoutainen ja heikkotuulinen, mutta päivällä saatiin rankkoja vesikuuroja, ukkosta ja lämpötila putosi 14 asteeseen. Illaksi taas poutaantui. Staijia aamulla runsaat 3 tuntia ja kierrettiin koko saari. Merellä nähtiin mm. kuikka, 109 muuttavaa telkkää, 18 ruokkia, etelänkiisla, yllättävät 11 ad pikkulokkia jonkin aikaa paikallisena ja muuttokahlaajia 19 töyhtöhyyppää, pikkukuovi, 32 suokukkoa ja 7 mustavikloa. Saaressa mainittavia olivat kesykyyhky, 5 luhtakerttusta ja 9 pikkukäpylintua. Meille saapui tänään visiitille poikani Markus poikiensa Rasmuksen ja Juliuksen kanssa. Mukavaa ulkoilua ja yhdessäoloa sateen loputtua.

PENSAKERTTU ON MYÖS YLEINEN PESIMÄLAJI SAARESSA
PENSAKERTTU ON MYÖS YLEINEN PESIMÄLAJI SAARESSA

Keskiviikkona 17.6.2020 oli aurinkoista, lämpöä 17 astetta ja melko heikkoa (5-7 m/s) kaakkoistuulta. Päivällä jonkin aikaa sumua. Staijia aamulla runsaat 3 tuntia ja saarta kierrettiin melko kattavasti. Merellä/muutolla nähtiin mm. valkoposkihanhi, 10 mustalintua, 34 ruokkia, etelänkiisla, 9 pikkulokkia, 11 suokukkoa, 2 valkovikloa ja 11 mustavikloa. Mikko kuuli aikaisin aamulla kuhankeittäjän viheltelyä kylän pohjoisreunalta, lammashaassa lauloi sirittäjä, ja raripuskasta löytyi kirjokerttu sekä paikalla pesineet urpiaispari ja niiden lentopoikanen. Puolalainen kirjekyyhky oleili edelleen saaressa, luhtakerttusia oli tänään 5. Markus ja pojat lähtivät myöhään iltapäivällä juhannuksen viettoon mantereelle.

VASEMMALTA MARKUS, JULIUS, RASMUS JA MEIKÄLÄINEN
VASEMMALTA MARKUS, JULIUS, RASMUS JA MEIKÄLÄINEN

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...