Kelejä pitää ja rokotusreissulle

Torstaina 9.12.2021 oli pakkasta 1 aste, mutta kova kaakkoistuuli (13-17 m/s) sai ilman tuntumaan kylmältä. Taivas oli puolipilvinen. Otimme Outin kanssa rennosti, pari tuntia kyläalueella ja Enskärissä kiertelyä, joka ei tuottanut mitään erityisempiä lintuhavaintoja. Baldurin sataman edustalla n. 40 merimetsoa yrittää talvehtia, mutta tuulisessa kelissä niidenkin kuvaaminen oli hankalaa. Lintujen kuvaaminen onkin nyt vaikeaa, mutta lähinnä maisemia saapuivat eilen illalla kuvaamaan Jaakko Ruola ja Ari Linkolehto ja tänään Pasi Relanto.

MERIMETSOPARVI UIMASSA FLADANILLA
MERIMETSOPARVI UIMASSA FLADANILLA

Perjantaina 10.12.2021 oli jälleen pakkasta 1 aste, mutta nousi illaksi nollaan. Taivas oli paksussa pilvessä ja aamulla satoi vähän lunta, kaakkoistuuli puhalsi koko päivän 12-15 m/s. Kierreltiin Outin kanssa saaren itä- ja eteläosat ja havaittiin mm. 7 laulujoutsenta, tavi, 2 lapasotkaa, pikkuvarpunen, 2 peukaloista, luotokirvinen edelleen ja satamalahdelle ilmestynyt uivelopari. Aamulla lähti mantereelle joukko kuvaajia, mm.  Koivuneva ja Helteet.

UIVELOT OVAT AINA HIENOJA
UIVELOT OVAT AINA HIENOJA

Lauantaina 11.12.2021 alkoi ainakin joksikin aikaa suojasää – tänään oli +3 astetta. Koko päivä satoi heikkoa vesisadetta, vähät lumet hävisivät saman tien. Tuuli oli kaakosta 8-10 m/s. Kompattiin Outin kanssa saaren itäosat, kyläalue ja puolet Kesnäsistä ja oltiin aika märkiä. Nähtiin mm. 7 laulujoutsenta, lapasotka, tavi, naaras uivelo, närhi, 52 räkättirastasta, punatulkku, 2 peukaloista ja itärannalla edelleen pirteänä luotokirvinen.

ITÄRANNAN LUOTOKIRVINEN
ITÄRANNAN LUOTOKIRVINEN

Sunnuntaina 12.12.2021 oli kaunis sää – puolipilvistä, lähes tyyntä (2 m/s lännestä) ja lämpöä 2 astetta. Tänään piti lähteä mantereelle, kolmas koronarokotus saamaan. Aamupäivällä staijailin toista tuntia luotsiasemalla ja näkyi mm. haapana, pilkkasiipi, 2 riskilää, tpruokki eteläkärjessä, alli, tukkakoskelo ja peukaloinen. Merisirrit ovat edelleen kateissa, pakkaskausi taisi työntää ne vähän etelämmäs.. Laivamatkalla oltiin aika paljon kannella, mutta mainittavia havaintoja ei ilmaantunut. Turussa oltiin klo 19.30.

TUKKA- JA LAPASOTKA
TUKKA- JA LAPASOTKA

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...