Kesähellettä

Torstaina 12.7.2018 oli pilvetöntä, tyventä ja lämmintä 22 astetta. Oikea kesäsää. Meristaijia tunti aamulla ja iltapäivällä itäosan kierros, muuten kotihommia. Nähtiin mm. 12 ruokkia, 22 merihanhea, 2 harmaahaikaraa (syksyn ekat), pikkukuovi, 2 liroa, 3 valkovikloa, suosirri, pikkutylli, kultarinta ja 2 pikkukäpylintua. Varesvuon Markus ja Minna kävivät Gropskärillä, jossa oli 30-40 ruokkia, vain runsas kolmasosa aiempien vuosien määrästä. Illansuussa saapuivat meille kyläilemään Lotta, Vesa ja pikku-Vilma.

SKOUPPIKUVA MERIHANHIPERHEESTÄ
SKOUPPIKUVA MERIHANHIPERHEESTÄ

Perjantaina 13.7.2018 kesäkelit jatkuivat – auringonporotusta, pohjoistuulta 4-7 m/s ja lämpöä 22 astetta. Tuulen ansiosta sää oli eilistä mukavampi. Päivä kului vieraiden seurassa, mutta tunti meristaijia aamulla ja itärannalla käynti tuottivat 3 valkovikloa, rantasipin, 3 tervapääskyä, 4 pikkukäpylintua ja käen. Ehkä vuoden hiljaisimpia lintupäiviä. Vanhat sirrit loistavat edelleen poissaolollaan, korkeapainekelit ainakin yksi syy. S/y Taivaanvuohella tehtiin eka kierros tänä kesänä.

LIROTKIN OVAT OLLEET LÄHES KATEISSA TOISTAISEKSI
LIROTKIN OVAT OLLEET LÄHES KATEISSA TOISTAISEKSI

Lauantaina 14.7.2018 sama korkeapaine jatkui – pilvetöntä, pohjoistuulta 4-7 m/s ja lämpöä 23 astetta. Staijia taas tunti aamulla ja vakiokierros itäpäähän, saaressa paljon turisteja mm. kesäjuhlien takia. Veneretki s/y Taivaanvuohella Ormskäriin tuotti mm. annoksen metsämansikoita. Lintuja näkyi mm. 6 ruokkia, 7 mustalintua, 20 merihanhea, 2 harmaahaikaraa, 6 tervapääskyä, 3 valkovikloa ja pikkukuovi.

SATAMASSA ON AHDASTA TÄHÄN AIKAAN VUODESTA
SATAMASSA ON AHDASTA TÄHÄN AIKAAN VUODESTA
TYLLIT OVAT EDELLEEN REVIIREILLÄÄN
TYLLIT OVAT EDELLEEN REVIIREILLÄÄN

Sunnuntaina 15.7.2018 oli edelleen pilvetöntä, heikkoa (2-5 m/s) pohjoistuulta ja lämmintä peräti 27 astetta! Lähentelee varmaan kohta Utön ennätyksiä… Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja itärannan kierros iltapäivällä, muuten oleskelua vieraiden kanssa. Lintuja näkyi edelleen niukasti – 10 ruokkia, 25 mustalintua, 2 uuttukyyhkyä, 2 suokukkoa, 2 valkovikloa, 6 tervapääskyä, pikkukäpylintu ja yli viikon tauon jälkeen myös merikotkia, nyt 3 yksilöä. Lotta, Vesa ja Vilma lähtivät mantereelle, samoin Varesvuon Markus ja Minna.

LAPINTIIRAT PYYDYSTIVÄT TÄNÄÄN LENTÄVIÄ HYONTEISIÄ
LAPINTIIRAT PYYDYSTIVÄT TÄNÄÄN LENTÄVIÄ HYONTEISIÄ

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...