Kesäoloa Utössä

Sunnuntai 3.7.2011 oli edelleen lämmin ja heikkotuulinen kesäpäivä, mantereen suunnassa kuului taas ukkosen jyrinää. Outin kanssa purjehdittiin s/y Taivaanvuohella ”Utö runt”, paahteisessa kelissä. Lintujakin katsottiin ja havaittiin tänään mm. 5 valkovikloa, 8 liroa, metsäviklo, 9 suosirriä, töyhtöhyyppä, 5 suokukkoa ja yllättäen lehtokurppa. Merellä muutti 21 mustalintua, 2 ruokkia ja luotsiaseman alapuolella viihtyi aamulla 2kv lapintiira – niitä näkee harvoin. Saaressa oli edelleen ruisrääkkä, 4 luhtakerttusta, kirjokerttu (hotellilla) ja Ville-Veikko havaitsi muutaman säkeen laulaneen idänuunilinnun aamulla jalkapallokentän reunalla. Mainio heinäkuun havis! Jani ja V-V lähtivät iltapäivällä takaisin mantereelle.

HARMAALOKIT YRITTÄVÄT VEROTTAA VASTAKUORIUTUNEITA PILKKASIIVEN POIKASIA MUTTA PILKKASIIPIEMOT PUOLUSTAVAT RAIVOKKAASTI JÄLKELÄISIÄÄN

Maanantaina 4.7.2011 jouduin lähtemään pikareissulle mantereelle, huomenna takaisin. Laiva lähti klo 13, sitä ennen mm. tunnin staijaus aamulla luotsiasemalla. Mainittavimmat havikset olivat 2 ohilentänyttä kaakkuria, 6 valkovikloa, 3 liroa, suosirri ja eteläniemen kärjessä uiskennellut yksinäinen alli.

YKSI KYHMYJOUTSENPOIKUE VIIHTYY UTÖN VESILLÄ

Tiistaina 5.7.2011 palasin Utöhön klo 12.50, johan sitä tulikin oltua mantereella… Sää oli pääosin pilvinen (illalla selkeni) ja tuuli heikko. Pieni iltakierros itärannalle tuotti muuttokahlaajia seuraavasti: 3 valkovikloa, 6 liroa, 24 suosirriä, syksyn ensimmäiset 2 jänkäsirriäistä, töyhtöhyyppä ja 3 suokukkoa. Määrittämätön käpylintu lensi kylän yli melko korkealla. Satama oli aivan piukassa huviveneitä. Uusikaupunki-Vehmaa rajalta löytyi illansuussa Suomen kautta aikain 3. lehmähaikara – paikalle kiirehti taas moni ahkera bongari. Itselläni tuo harvinaisuuksien bongaus on lähes kokonaan jäänyt tänne saareen muuton myötä, täältä ei kannata mantereen rareja lähteä bongaamaan kun pelkkään laivamatkaan jo menee useita tunteja! No, onneksi täältäkin aina välillä löytyy kaikkea hienoa ja mikä sen hienompi fiilis onkaan kuin löytää itse jokin harvinaisuus täältä kotinurkilta. Silti on mukava seurata koko ajan mitä muuallakin tapahtuu, hyviä lintupaikkoja kun on Suomessakin monia.

PARI JÄNKÄSIRRIÄISTÄ ILMESTYI ITÄRANNALLE

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...