Kirjokertut saapuivat

Maanantaina 30.5.2022 oli puolipilvistä, päivällä paljon aurinkoakin, ja lämpöä 12 astetta. Tuuli oli koko päivän hyvin heikkoa ja suunnaltaan vaihtelevaa, 2-4 m/s. Staijia aamulla 4 tuntia luotsiasemalla, lisäksi saari kierrettiin Kesnäsiä lukuun ottamatta. Merellä/muutolla nähtiin mm. 201 kuikkaa, 6 kaakkuria, 150 Gaviaa, 49 ruokkia, 4 mustalintua, 134 isosirriä (5a) ja IK 35. Tyyneltä mereltä laskettiin n. 8000 haahkaa, ylivoimainen enemmistö koiraita.

ENSIMMÄINEN MERIHANHIPOIKUE NÄHTIIN
ENSIMMÄINEN MERIHANHIPOIKUE NÄHTIIN

Saaressa havaittiin mm. nuolihaukka, jälleen valkoselkätikka, kesykyyhky, rytikerttunen, laulava (2kv) mustaleppälintu majakalla sekä iltapäivällä sepelrastas hautausmaan ympäristössä. Ahti Ihonen lähti päivällä mantereelle ja saareen saapui uutta lintuväkeä, tuttuja ainakin Kirsi Nisula, Kimmo Hiltunen, Pentti Jompero ja Jukka Rannikko.

KIRJOSIEPPOJEN MUUTTO ALKAA OLLA OHI
KIRJOSIEPPOJEN MUUTTO ALKAA OLLA OHI

Tiistaina 31.5.2022 oli sadepäivä – aamusta iltaan. Hetkellisiä taukojakin sateessa oli ja koko saari kierrettiin. Lämpöä oli 10 astetta ja aamun koillistuuli (9-10 m/s) heikkeni illan etelätuuleksi (3 m/s). Mainittavimmat havainnot tänään olivat valkoposkihanhi, suopöllö, nuolihaukka, tundrakurmitsa, valkoviklo ja kylällä lennellyt kesykyyhky, sama kuin eilen. Pikkulintuja oli melko niukasti, mutta mainittavimpina naaras nokkavarpunen ja kevään ekat 2 laulavaa kirjokerttua, toinen itäniityn reunalla ja toinen saunalahden pohjukassa.

SADEPÄIVÄ KASTELI PENSASKERTUNKIN LÄPIMÄRÄKSI
SADEPÄIVÄ KASTELI PENSASKERTUNKIN LÄPIMÄRÄKSI

Keskiviikkona 1.6.2022 oli ankea sää – pilvistä, vähän sadetta ja paljon sumua plus navakka (12 m/s) etelätuuli ja lämpöä 9 astetta. Vasta iltapäivällä klo 14 jälkeen selkeni ja etelätuuli heikkeni, lämpö kipusi 12 asteeseen, mutta etelästä lähestyi jo uusi sadealue. Kierreltiin saaressa vähän sään mukaan ja nähtiin mm. 16 valkoposkihanhea, 10 sepelhanhea, suopöllö itäniityllä, törmäpääsky, valkoselkätikka aamulla kaupan takana ja laulava kirjokerttu edelleen raripuskan tuntumassa. Muuten oli varsin hiljaista. Iltapäivällä lähtivät mantereelle Hiltunen, Jompero ja Rannikko, saareen saapui Jouni Rautanen. Outikin lähti mantereelle ja minäkin kohta perässä…

KÄENPIIKOJA PESII AINAKIN 2 PARIA
KÄENPIIKOJA PESII AINAKIN 2 PARIA
MUUTAMA TUKKAKOSKELOPARI PESINEE SAARESSA TAI AIVAN LÄHELLÄ
MUUTAMA TUKKAKOSKELOPARI PESINEE SAARESSA TAI AIVAN LÄHELLÄ

Torstaina 2.6.2022 oli jälleen sadepäivä. Vettä satoi yhtäjaksoisesti klo 17 saakka, sitten oli pieni tauko ja illalla taas sadetta. Retkeily jäi vähiin, mutta mainittakoon ampuhaukka, käki, huuhkaja, eka syysmuuttava töyhtöhyyppä, luhtakerttunen ja kirjokerttu. Huomenaamulla, 3.6., on lähtö mantereelle klo 05.30.

HARMAASIEPPO VESISATEESSA
HARMAASIEPPO VESISATEESSA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävillä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...