Kohtalaisesti petolintuja

Perjantaina 16.9.2022 oli jälleen aika sateista, reippaita kuuroja koko aamupäivän ajan. Iltapäivällä puolipilvistä ja lämpöä 15 astetta. Länsituuli oli aamulla hyvin heikkoa, myöhemmin luoteesta 7 m/s. Staijia runsas tunti aamulla ja kierrettiin koko saari, olihan nyt porukkaa. Lintuja oli tullut iso annos lisää ja tänään nähtiin mm. 2 kuikkaa, 14 jouhisorsaa, 13 mustalintua, 9 harmaahaikaraa, 3 käpytikkaa, käki, 3 käpytikkaa, 4 tuulihaukkaa, 31 varpushaukkaa, syksyn eka piekana, töyhtöhyyppä, tylli, 2 nuorta isosirriä, valkoviklo, 25 suokukkoa, kapustarinta ja 3 taivaanvuohta.

MUUTAMA TAVI VIIHTYY SAAREN VESILLÄ
MUUTAMA TAVI VIIHTYY SAAREN VESILLÄ

Pikkulintujakin oli melko mukavasti, mm. n. 80 hippiäistä, 60 punarintaa, 450 vihervarpusta, 12 leppälintua,  harmaasieppo, pikkusieppo, 5 hernekerttua, 5 mustapääkerttua, 3 pensaskerttua, 4 lehtokerttua, rytikerttunen, pensastasku, keltavästäräkki, 8 peukaloista, pikkulepinkäinen ja isolepinkäinen. Fyllareitakin oli jonkin verran ja Ismo näki Gamla Postenilla syksyn ekan taigauunilinnun, jota ei myöhemmin enää löydetty. Teivonen, Damski ja Virtanen lähtivät varhain aamulla mantereelle ja Järvisen Mikko ja Anu saapuivat iltalaivalla saareen.

HERNEKERTTU TAITEILEE PENSAIKOSSA
HERNEKERTTU TAITEILEE PENSAIKOSSA

Lauantaina 17.9.2022 jatkui puolipilvinen matalapainesää. Muutama heikko sadekuuro, muuten pilvipoutaa ja lämpöä runsaat 14 astetta. Luoteistuuli 6 m/s kääntyi pohjoiseen ja voimistui 9 m/s. Staijia aamulla luotsiasemalla runsaat 2 tuntia ja koko saari kompattiin. Päivällä myös petostaijia eri puolilla. Nähtiin mm. kuikka, 6 mustalintua, 15 jouhisorsaa, 3 harmaahaikaraa, huuhkaja, 2 kapustarintaa, töyhtöhyyppä, 2 tylliä, 2 isosirriä, 25 suokukkoa, mustaviklo ja valkoviklo.

KETTU HYPPELI TAAS KOMPOSTORIN LÄHELLÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)
KETTU HYPPELI TAAS KOMPOSTORIN LÄHELLÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

Petolintuja laskettiin ihan mukavasti 3 mehiläishaukkaa, 4 hiirihaukkaa, ruskosuohaukka, 8 sinisuohaukkaa, 2 kanahaukkaa, 92 varpushaukkaa, 6 tuulihaukkaa ja ampuhaukka. Pikkulinnut olivat paljon vähentyneet eilisestä, mainittavia olivat mm. lapinkirvinen, keltavästäräkki, 6 peukaloista, 80 järripeippoa, pensastasku ja pikkusieppo.

SINISUOHAUKKOJA ON NYT MUUTOLLA
SINISUOHAUKKOJA ON NYT MUUTOLLA

Sunnuntaina 18.9.2022 oli edelleen pääosin pilvistä ja aamupäivällä vähän sadettakin. Lämpöä oli 14 astetta ja luoteistuulta 5 m/s. Staijia aamulla pari tuntia ja taas kompattiin koko saari. Linnut olivat parin runsaamman päivän jälkeen jonkin verran vähentyneet. Merellä/muutolla nähtiin mm. 2 kuikkaa (+1 sp), 36 mustalintua, 17 jouhisorsaa, 7 harmaahaikaraa, 2 mehiläishaukkaa, sinisuohaukka, 18 varpushaukkaa, ampuhaukka ja 2 tuulihaukkaa. Saaresta löytyi mm. suopöllö, 3 kapustarintaa, 16 suokukkoa, 3 tylliä, 4 taivaanvuohta, 2 isokuovia, 7 keltavästäräkkiä, 2 leppälintua, pikkusieppo sekä vuoden eka isokäpylintu. Mantereelle lähti tänään paljon väkeä, lintuporukoista ainakin Taimistot, Arjo Jokinen ja Ismo Hyvärinen.

MUUTAMA HIIRIHAUKKA ON MUUTTANUT SAAREN YLI
MUUTAMA HIIRIHAUKKA ON MUUTTANUT SAAREN YLI
PUNARINTA ON TÄMÄN AJAN LINTU
PUNARINTA ON TÄMÄN AJAN LINTU

Uusimmat kuvat ovat nähtävänä isompina tiedostoina (klikkaa auki) täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...