Kolopesijät kuvissa

Vanhojen metsien huvetessa ovat pöntöt linnuille yhä tärkeämpiä mutta toki joskus löytyy vielä kauniita luonnonpuun kolojakin. Halikon Angelniemen kirkolla on kahdessa luonnonpuukolossa nyt pesivä kirjosieppopari – toinen ikivanhassa kelossa meren rannalla, toinen valtavassa jalavassa joka kasvaa kirkkomaalla. Edellisestä parista olenkin jo laittanut veppisivuille kuvia, nyt viikonloppuna 4.6.2006 otin joitakin kuvia myös tuon toisen parin koiraasta. Ohessa yksi sellainen.

sieppo

Pöntöntekijä Mikko Laine puolestaan näytti minulle aivan kaupunkiasuntoni lähellä olevan IKIvanhan pöntön, yli 100-vuotiaan rakennuksen päädyssä omenapuun oksien suojassa. Pönttö on kelopuusta ja sitä asuttaa nyt poikasiaan ruokkiva sinitiainen. Koska talolla – ja pöntölläkin – on jo historiallista arvoa ja talo liittyy läheisesti Mikon sukuun, niin kävin yhtenä iltana viikolla kuvaamassa pöntön asukkia. Eipä ollutkaan ihan helppoa sillä sinitiainen tosi vikkelästi sujahtaa suoraan lentämällä suuaukosta sisään ja ulos. No, aika mukavia kuvia silti syntyi – ohessa yksi. Mikkokin oli ihan tyytyväinen.

sinitintti

Torstai-illalla piipahdin taas Angelniemellä leikkaamassa ruohot mutta illan kuluessa tuli jokunen havaintokin: lehtopöllö huuteli taas pariin otteeseen, satakieli, rytikerttunen ja punavarpunen lauloivat ja vanha pikkulokki lensi mökin ohi. Huomenna lähdenkin työreissulle Göteborgiin jossa koko kesäviikonloppu menee ’pilalle’ työasioissa…

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...