Korkeapaineen kourissa

Maanantaina 17.8.2015 jatkui pilvetön, heikkotuulinen ja lämmin (21 astetta) kesäsää. Aamulla taas tunti luotsiasemalla ja myöhemmin vähän kylällä kiertelyä. Jatkettiin kotikunnostuksia, lähinnä maalauspuuhaa. Lintuja havaitsin mm. 3 kuikkaa, mustakurkku-uikun, ruokin, 53 mustalintua, allin (aikainen syyshavis!), harmaahaikaran, suokukon, 3 tuulihaukkaa, 9 varpushaukkaa ja 12 keltavästäräkkiä. Outi lähti iltapäivällä mantereelle ja Varesvuon Markus ja Minna saapuivat saareen.

SAARESSA ON PARI POIKUETTA PIKKULEPINKÄISIÄ
SAARESSA ON PARI POIKUETTA PIKKULEPINKÄISIÄ

Tiistaina 18.8.2015 säätyyppi pysyi ennallaan – pilvetöntä, heikkoa itätuulta ja lämpöä 20 astetta. Aamulla vajaa tunti luotsiasemalla ja päivällä itäosan kierros. Kova korkeapaine on tehokkaasti hiljentänyt orastavan syysmuuton ja laskenut meriveden tosi alhaalle. Mainittavimmat havainnot olivat 3 kuikkaa, 2 tuulihaukkaa, 15 varpushaukkaa, käki, törmäpääsky, 18 keltavästäräkkiä, punavarpunen ja 2 nuorta luhtakerttusta pesimäpaikallaan itärannan ruovikossa. Huuhkaja on taas parina iltana istuskellut Kobbanin laella.

PARI NUORTA LUHTAKERTTUSTA NÄYTTÄYTYI PESIMÄALUEEN REUNARUOVIKOSSA
PARI NUORTA LUHTAKERTTUSTA NÄYTTÄYTYI PESIMÄALUEEN REUNARUOVIKOSSA

luhtakerttunen_02_Korppoo_08_15

Keskiviikkona 19.8.2015 sama keli jatkui – aurinkoa, heikkoa itätuulta ja 19 astetta lämmintä. Aamulla pari tuntia luotsiasemalla, muuten kyläalueen komppausta. Näkyi mm. 4 kuikkaa, mustakurkku-uikku, ruokki, 3 haapanaa, 2 punakuiria, isokuovi, 2 tuulihaukkaa ja 5 varpushaukkaa. Pihallamme oli illansuussa vuoden eka (hyväkuntoinen) etelänpäiväkiitäjä.

SATAMAN VENEVAJOILLA YÖPYY ENIMMILLÄÄN 50-60 VÄSTÄRÄKKIÄ
SATAMAN VENEVAJOILLA YÖPYY ENIMMILLÄÄN 50-60 VÄSTÄRÄKKIÄ

Torstaina 20.8.2015 sama korkeapainesää painoi päälle – pilvetöntä, tyventä ja lämpöä 20 astetta. Vähän aamustaijia ja kyläkomppausta, muuten kotihommia. Näkyi mm. kuikka, merikihu, ruskosuohaukka, 4 varpushaukkaa, käki, törmäpääsky ja sirittäjä. Jälleen uusi (kulunut) etelänpäiväkiitäjä. Lintukuvaaminen on ollut niin kuin lepotilassa viime päivinä…Huomenaamulla lähtö mantereelle vähäksi aikaa asioita hoitamaan.

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...