Korkeapaineen kourissa

Maanantaina 2.5.2016 korkeapaine jatkuu – lähes pilvetöntä, heikkoa etelätuulta ja lämpöä 12 astetta. Linnut ovat selvästi vähentyneet eilisestä. Meristaijia noin 3 tuntia ja pientä alli- ja mustalintuliikennettä, muita mm. 11 kuikkaa, kaakkuri, 10 valkoposkihanhea, 7 ruokkia, 2 isokuovia, 8 pikkukuovia ja 60 isoa kahlaajaa. Saaresta mainittavimmat havainnot olivat tilhi, nokkavarpunen, räystäspääsky, 2kv koiras mustaleppälintu, peltosirkku ja 2kv koiras sepelsieppo, joka löytyi aamulla koululta ja oleskeli pääosan päivästä lammashaan reunamilla. Kuvien mukaan on eri yksilö kuin eilen. Illansuussa nähtiin 2kv koiras sepelsieppo kompostorilla, tämä puolestaan oli kuvien mukaan sama lintu joka oleskeli aamun ja päivän kyläalueella. Petri Vainio näki illansuussa itärannalla hetken 2 pikkutiiraa, jotka lähtivät Jurmon suuntaan. Saareen saapui iltapäivällä lisää lintuporukkaa, mm. Kristiina Järvenpää, Petri Vainio, Antti Marjokorpi ja Matti Haikonen.

2kv KOIRAS SEPELSIEPPO KYLÄN RANNASSA
2kv KOIRAS SEPELSIEPPO KYLÄN RANNASSA

Tiistaina 3.5.2016 sama sää jatkui – pilvetöntä, heikkoa etelätuulta ja lämmintä 11 astetta. Staijia ja komppausta, jokunen kuvakin tuli otettua. Merellä oli varsin hiljaista, mainittavimmat kuikka, 8 Gaviaa, 68 valkoposkihanhea, 3 ruokkia, 2 pikkulokkia, 3 kurkea, 19 pikkukuovia (ja 21 IK), 2 suokukkoa ja 4 mustavikloa. Saaressa jonkin verran hysyjä, lähinnä fyllareita, leppälintuja ja hernekerttuja. Muita mm. kevään eka sinirinta, harmaasieppo ja pensaskerttu, lisäksi naaraspukuinen sepelrastas, kevään ensimmäinen kehrääjä ja 2 mustaleppälintua (+2kv ja 2kv koiras). Hilkkeen Hannu saapui saareen omalla veneellään.

KEHRÄÄJÄ TORKKUI RAKENNUKSEN HUOPAKATOLLA, VARMAAN LÄMMIN PAIKKA
KEHRÄÄJÄ TORKKUI RAKENNUKSEN HUOPAKATOLLA, VARMAAN LÄMMIN PAIKKA

Keskiviikkona 4.5.2016 korkeapaine jatkuu – pilvetöntä, tyyntä ja heikkoa merituulta ip:llä, lämpötila oli enimmillään jo 15,4 astetta. Pidettiin kodinhuoltopäivä – pihatöitä, nurmikonleikkuu eka kerran tänä vuonna ja veneemme vietiin Eivoriin ja sitä kautta moottorikorjaukseen. Toki vähän retkeilyäkin harrastettiin. Merellä oli taas todella hiljaista, kirjattavia vain 9 kuikkaa, 2 valkoposkihanhea, 8 ruokkia, pikkukuovi ja muuttava ruskosuohaukka. Yöllä oli tullut lisää mustapää- ja hernekerttuja, pajulintuja ja leppälintuja sekä kevään ekat 2 satakieltä ja ad-koiras pikkusieppo. Myös kevään ensimmäinen pikkulepinkäinen löytyi kappelin luota. Sinirintoja kirjattiin 2, lisäksi keltavästäräkki ja 2 naaraspukuista mustaleppälintua. Mantereelle lähtivät Lahdenpää, Haikonen, Marjokorpi, Vainio ja Hilke ja saareen saapui mm. Sintosen Antti. Mitään merkkiä korkeapaineen hellittämisestä ei ole näkyvissä.

ENSIMMÄISET SINIRINNAT SAAPUIVAT
ENSIMMÄISET SINIRINNAT SAAPUIVAT
LEPPÄLINTUJA ON NYT RUNSAASTI
LEPPÄLINTUJA ON NYT RUNSAASTI

 

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...