Korkeapaineen kourissa

Maanantaina 7.5.2018 korkeapaine jatkui – pilvetöntä, pitkään tyyntä (myöhemmin lounaasta 8 m/s) ja jo 11 plusastetta. Staijia vajaa 4 tuntia ja saarikierros, mutta lintuja oli selvästi eilistä vähemmän. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 14 valkoposkihanhea, kanadanhanhi, harmaahaikara, 16 kuikkaa, 6 merikihua, 8 ruokkia, 27 pikkukuovia, 13 suokukkoa ja 2 nuolihaukkaa. Merisirrejä havaittiin tänään 10, joista 7 itärannalla. Majakkaluodoilla olleella yhdellä merisirrillä oli oranssi värirengas, joka kertoo, että lintu on naapurisaarella Jurmossa rengastettu.

PIKKULEPINKÄISIÄ ON SAAPUNUT JO USEITA
PIKKULEPINKÄISIÄ ON SAAPUNUT JO USEITA

Saaressa nähtiin myös mm. ristisorsa, kevään ekat 4 sinirintaa ja eka kultarinta (raripuskassa), 2 satakieltä, 2 pikkulepinkäistä, 2 mustaleppälintua (k,n) ja edelleen 2kv koiras sepelsieppo samassa pihapiirissä kuin eilenkin. Mantereelle lähtivät mm. Hoffren, Ruotsalainen sekä Niemiset ja saareen saapuivat mm. Tittosen Jouni, Holvitien Mikko, Vesa Koivunen perheineen sekä Jukka Rannikko kavereineen. Meidän alumiiniveneemme, Silver Fox, laskettiin (vihdoin) tänään veteen.

ENSIMMÄISET SINIRINNAT SAAPUIVAT TÄNÄÄN
ENSIMMÄISET SINIRINNAT SAAPUIVAT TÄNÄÄN

Tiistaina 8.5.2018 ”turistikeli” jatkui – lähes pilvetöntä, heikkoa itätuulta ja lämpöä 11 astetta, merellä oli hankalaa väreilyä. Staijia noin 4 tuntia plus saaren komppaus tuottivat mm. 20 valkoposkihanhea, 2 ristisorsaa, 1000 allia, 1500 mustalintua, 7 kaakkuria, 16 kuikkaa, 3 gaviaa, 3 ruokkia, 14 pikkukuovia, 140 punakuiria (joista 95 laskeutui paikalliseksi majakan luodoille), 4 valkovikloa, 3 liroa, tuulihaukan, nuolihaukan ja mustavariksen. Saaresta löytyi mm. 15 merisirriä (eilinen värirengastettukin), 3 satakieltä, sinirinta, naaraspukuinen mustaleppälintu, 30 leppälintua, 2 pikkusieppoa, pikkukäpylintu, huuhkaja Kobbanilla ja edelleen 2kv koiras sepelsieppo Anderssonin talon nurkilla.

PAJUT KUKKIVAT HERNEKERTTUJEN ILOKSI
PAJUT KUKKIVAT HERNEKERTTUJEN ILOKSI
PUNAKUIREJA LASKEUTUI LEPÄILEMÄÄN MAJAKKALUODOILLE
PUNAKUIREJA LASKEUTUI LEPÄILEMÄÄN MAJAKKALUODOILLE

Keskiviikkona 9.5.2018 sama säätyyppi jatkui – pilvetöntä, navakkaa itätuulta (7-11 m/s) ja lämpöä 11 astetta. Tällainen korkeapainesää puuduttaa ja hyydyttää muuton, ainakin täällä ulkosaarilla. Merellä oli hiljaista ja saaressa linnut vähenevät. Neljän tunnin staiji luotsiasemalla ja melko ahkeraa saarikomppausta, jotka tuottivat mm. 10 kuikkaa, 3 kaakkuria, 2 gaviaa, 4 ruokkia, 6 merikihua, 18 punakuiria, kevään eka lapinsirrin, töyhtöhyypän ja 4 kurkea. Merisirrejä nähtiin vielä 1+3, joista jälkimmäiset itärannalla. Saaresta löytyi myös ristisorsa, huuhkaja (Kobbanilla), nokkavarpunen, 3 sinirintaa, pikkusieppo, 3 pensaskerttua, keltavästäräkki, tikli ja edelleen 2kv koiras sepelsieppo, joka nyt viihtyi koulun nurkilla. Saareen saapui iltapäivällä muutamia lintuharrastaja pariskuntia, mm. Söderlingit, Lammiset ja Lindholmit. Mantereelle lähtivät ainakin Tittonen, Holvitie, Rantanen, Rannikko ym. Väkeä tulee ja menee – tuntuu, että linnut vaihtuvat tällä hetkellä hitaammin…

SEPELSIEPPO ON VIIHTYNYT SAARESSA JO MUUTAMAN PÄIVÄN
SEPELSIEPPO ON VIIHTYNYT SAARESSA JO MUUTAMAN PÄIVÄN
NAARASPUKUINEN PIKKUSIEPPO LYMYILI TÄNÄÄN ITÄNIITYN RARIPUSKASSA
NAARASPUKUINEN PIKKUSIEPPO LYMYILI TÄNÄÄN ITÄNIITYN RARIPUSKASSA

 

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...